Кока Кола - не е веќе иста

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Или едноставно си пораснал и се навикна на карактеристиките на кока колата. Порано те режела сега се навикна. Исто со цигарите, од почеток ти се врти, после не ги осеќаш :confused:

Nope, not even close. Скроз друг е вкусот...

Не е то то,кока колата тотално утнат вкус има....за разлика од порано..јас буквално неможев без кока кола..ама сега ми се згади....со новиов вкус :D

Зошто? Што е лименката толку посебна? :)

Mногу подобар вкус има од пластика, пластиката создава чуден мирис/вкус, незнам како не си забележала до сега...истото важи и за стаклена амбалажа, далеку подобар вкус него од пластична чаша.

Mногу подобар вкус има од пластика, пластиката создава чуден мирис/вкус, незнам како не си забележала до сега...истото важи и за стаклена амбалажа, далеку подобар вкус него од пластична чаша.

Хмм немам приметено, ама уште од кога сум почнала да пијам кока кола сум приметила дека лименка не можам да испијам цела во едно седење, а шише од тие малите 30/35 денари без проблем го пијам иако шишево е као поголемо. Разлика во вкусот немам приметено во последно време, ама ете пред некоја недела за прв пат ми се деси без проблем да испијам лименка за кратко време. Ете можеби е ради тоа што сте приметиле разлика во вкусот.

mnogu sakam gazirani pijaloci, no ne pijam poveke zaradi toa shto ednash tesko se razbolev od edno pepsi sho se napiv. a podocna otkriv deka imale nekoi kancerogeni supstancii. poz.

Катастрофа се и Пепси и Кока Кола. Од газирани само Кокта и Миринда, добро и Швепс ама слабо го пијам.

... кај да е јас веќе ќе се откажам од конзумирање на сите овие брендирани безалкохолни пијалоци, паметно е да и вие истото го сторите, затоа што има големи промени во рецептот на приготвување што ниеден бренд не најде за доблест да го информира потрошувачот по социјални мрежи, вкусот не е ист, а има причина зошто е така, сакам да образложам ама се двоумам дали тука или во подфорумот Здравје.

... инаку ист бренд во различни држави се различини по вкус, а тоа значи и по самиот состав т.е. рецепт на изработка, така да конкретно бугарска Кока Кола не е иста со грчката, на пример бугарска Фанта содржи само 2% концентрат од портокал и тоа највероватно од кората, а грчката Фанта содржи 20% од сок од портокал, за другите состојки поради опасност по здравје во поголеми количини кои некој ги внесува секој ден ќе мора да се отвори јавна дебата околу тие промени каде никаде не се спомнува.

Последно уредено:
Ова може беше точно пред 20 години сега више не. Сегашнава кокакола ми е како изветреана, како да штедат на хемикалиите за вкус, ваљда поздрава е :icon_lol:

Ова може беше точно пред 20 години сега више не. Сегашнава кокакола ми е како изветреана, како да штедат на хемикалиите за вкус, ваљда поздрава е :icon_lol:
На времето бев голем зависник од неа па дури на една нова година испив 10 литри додека пуштав музика цела ноќ а сега не сум се напил можеби 2,3 години кога последен пат на тешка бајкерска тура ми требаше.Денес по потреба купувам Пепси наместо Кока кола.

Ништо подобро од Кока кола зеро, ладна да е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom