Која што цени?

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Замисли, во текот на една вечер во некој клуб, од 10 машки кои ти пришле 5 од нив ти почнале муабет на ист начин , “Здраво мала.Многу си убава, јас сум Столе,ти како се викаш?“

И после како да не бидам кучка со некој што ќе ми се „пушти“ на ваков начин?!
Сите приоѓаат на различен начин, така да и јас ќе одбивам на различен начин. Ако вака сељачки ми пријде ќе го отерам у п.м., а може нема ни да го погледнам, едноставно ќе го игнорирам. Ако пријде како нормален човек, зависно од тоа дали ми се допаѓа типот или не, ќе разврзам муабет со него во позитивна насока, или пак, ќе го одбијам на културен начин, па ако треба и ќе подлажнам дека имам дечко или нешто слично.

Јас, лично, не би се ставила во ниеден кош од овие. Материјалистка или спонзоруша во никој случај не сум, воопшто не ми е битно типот да биде богат; кучка кажав во кој случај сум; следува дека најмногу одговарам во вториот кош, затоа што најмногу нешто што ценам кај дечко е да ме почитува, да ме сфаќа, да ме сака, да биде искрен со мене, да има разбирање и добра комуникација помеѓу нас и секако да ме прифати таква каква што сум. Единственото нешто поради кое не би спаѓала во овој кош е тоа што не сакам претерани романтики.:smir:

За кучките уште нешто. Би додала дека сите ние сме кучки, и машки, и женски. Тоа е непишано правило. Тие што ти трчаат по г`зот, што се` ти удоволуваат, што секогаш оставаат да биде по твое и не ни се многу привлечни. Па сите сакаме некогаш да имаме конкуренција, не само ко што ќе кажеме ние, така и да биде. А пак, кога некој не` игнорира, не не` приметува, тоа уште повеќе не` тера да преземеме нешто со него, да му пријдеме, да дознаеме уште нешто за него/неа.

Забегав јас.:pipi:

Најпрактичната реченица за грото македонска ж популација е тепај да те слуша, еби да те сака.

Е сега пример. Седам со рандом другарка на кафе, нормална девојка не се спонзорира не се филма не е кучка. Ми се пожали дека кога и пристапувале машки во ноќните ни клубови прв муабет што го почнувале е кај работел, колкава плата зимал, каква кола возел и колкава му е квадратурата на станот.
Ок и реков ај види следна ситуација. Една саботна вечер Перо излегува у поход со намера да фати нешто таа вечер. Дур вози накај Центар си размислува, што да правам како да правам. Прва логика што му иде во глава е чекај да видам што прават оние успешните на ова поле. Драги комшијата ги вози и развозува со БМВ-то секоја вечер. Трајче кажува дека има вили во Хрватска, Монте Карло итн. Логичен заклучок, парата прави филм. И како сакаш Перо после да ти пристапи со букет ружи. Генералната кривица ја фрлам на жените затоа што во Р. Македонија тие бираат со кого а не обратно без некои ретки исклучоци и бош муабети дека и жените знаеле да пристапат. Значи жените ги поставуваат начелно критериумите на игра. Е сега нормално варијации постојат но принципот е секогаш ист. Доволно е да се прошета низ Скопје и да се види во кои места се чека најмногу ред и начелно каков профил на луѓе одат таму. И од лично искуство и од искуство на сите мои другари важи правилото, што повеќе и укажеш почит и дадеш до знаење дека ти се свиѓа имаш коректен однос толку повеќе ќе :drk: дома рачно. Што повеќе имаш билдерски менталитет што повеќе се балканираш толку поголеми ти се шансите. Теоријата на Алфа мажјакот сеуште владее што дефакто ги става девојките во позиција на неспособни штом некој мора да ги третира како разгалени деца (нешто што не успеав да се искажам на темата до кога светот ќе биде машки).

Ако знете да почитувате ценење, искреност, почит слободно плукајте по постов.
Ако не shut the f up и пушете.

Знам дека конечниот скор плунка версус сперма ќе биде во корист на спермата.
В муцки мајне в газ ебајне.Не си во право,а сите принцези кои што на темава за садо-мазохизам,искористување,материјални нешта нема добро да завршат во животот,дај боже да не сум во право ама така е.Алфа мажјак не набилдан и насилен тип со глупи сваќања за животот,туку човек кој што можи да си ги реши поголемиот дел од проблемите во животот со леснотија во негова корист.Јас лично ценам искреност,почит а има и такви девојки кои што тоа го ценат.

Сега стигнавме до мојата најомилена категорија. Кучките. Расипан мозок и изместени норми. Буквално, ценат единствено неценење. Додека си со нив добар, романтичен, грижлив и чувствителен, не чиниш. Кога ќе почнеш да си груб, ладен, да не се јавуваш, да се дистанцираш и ич да не ти чуе тулето за ништо, тогаш трчаат по тебе, и тогаш им влегува чивијата в дуп да те бараат. Зошто бе да му ебам мајката, повеќе сакаат да си груб, бесчувствителен и да ги туркаш на страна, а можат да ја имаат твојата верзија кога си нормален, кога внесуваш љубов и внимание во вашиот однос?
Генерално, луѓето(општо, сите) така размислуваат. Ми се чини потсвесно, и не сфаќаат дека се задржуваат на она кое со нив е лошо, злобно и неисправно. Желбата за вечно докажување и животен напредок ги тера од сите да очекуваат да ги сакаат и се трудат да го добијат тоа.
Тоа не е одлика на жените, туку и на мажите исто така. И оние кои го сфаќаат лесно пресметливиот начин на кој човечкиот мозок функционира, мошне добро знаат да манипулираат со спротивниот пол (или истиот ако се геј).

Сега стигнавме до мојата најомилена категорија. Кучките. Расипан мозок и изместени норми. Буквално, ценат единствено неценење. Додека си со нив добар, романтичен, грижлив и чувствителен, не чиниш. Кога ќе почнеш да си груб, ладен, да не се јавуваш, да се дистанцираш и ич да не ти чуе тулето за ништо, тогаш трчаат по тебе, и тогаш им влегува чивијата в дуп да те бараат. Зошто бе да му ебам мајката, повеќе сакаат да си груб, бесчувствителен и да ги туркаш на страна, а можат да ја имаат твојата верзија кога си нормален, кога внесуваш љубов и внимание во вашиот однос?

Има жени такви се согласувам...а вие машките сте размислиле ли дали и вие некогаш истото го правите, јас имам неколку лични искуства од типот обрнуваш внимание, се трудиш...никаде го нема. Си викаш батали се бе, кој те врти, оп ...после 2-3 дена...кај си ма ти, ај да излеземе. Така да исти сме.

Е сеа една друга работа...многу ми е селски коа ке видам некои дечки како зјапаат во некоја цура која малце од малце се средила ама ја утнала комбинацијата...па овие почнуваат, леле види ја каква е, не си ги издепилирала брковите, носот и е голем а штиклите и се криви и има стомак пуштено....А дечкиве се кладам дека се немаат видено на што личат....па сигурно едно 2-3 месеци. Значи девојката мора да биде топ, ништо да не мањка, а машкиве ги мрзи да се избричат, стомаци пуштиле до таван и слично. Ова не значи дека треба да бидете кремци, ама барем не јадете г.....

Е сеа една друга работа...многу ми е селски коа ке видам некои дечки како зјапаат во некоја цура која малце од малце се средила ама ја утнала комбинацијата...па овие почнуваат, леле види ја каква е, не си ги издепилирала брковите, носот и е голем а штиклите и се криви и има стомак пуштено....А дечкиве се кладам дека се немаат видено на што личат....па сигурно едно 2-3 месеци. Значи девојката мора да биде топ, ништо да не мањка, а машкиве ги мрзи да се избричат, стомаци пуштиле до таван и слично. Ова не значи дека треба да бидете кремци, ама барем не јадете г.....

Мене па ич не ми е селски... Океј, селски е ама ич не ми пречи. И носот ми е голем и стомак си имам (океј, бркови фалат, но сепак...) и нека пукнат душманите, пак сум поубава од нивните девојки :)))
Иначе, на место ти е муабетот, машките се почесто „кучки“.

Ајде бе мажи, доста цмиздрите и бидете тоа што сте.
Само тоа и го бараат жените од вас.

И кажете каде излегувате вие стокмени момци, оти другарките ми се жалат дека порано по шема местата излегувале паметни шармантни забавни дечки, а сега некои со прстени и златни ланци босанци.

Ајде бе мажи, доста цмиздрите и бидете тоа што сте.
Само тоа и го бараат жените од вас.

И кажете каде излегувате вие стокмени момци, оти другарките ми се жалат дека порано по шема местата излегувале паметни шармантни забавни дечки, а сега некои со прстени и златни ланци босанци.

Ти си најмала у друштво па те лажат или ти нас како мали пробуваш да не лажеш? Никад немало паметни, шармантни и забавни дечки, па и да имало не иделе на шема местата. :)

Ти си најмала у друштво па те лажат или ти нас како мали пробуваш да не лажеш? Никад немало паметни, шармантни и забавни дечки, па и да имало не иделе на шема местата. :)
ееееееееееееееј !!!
зборувај си за себе... :pipi:

Хаха...каков муабет :pos2:
И јас мислам дека по шема места не иделе фини момци, освен некои што го утнале локалот, односно се изгубиле

Дечки 3 во 1
се кријат, си ќутат
и кајгана мутат.

:baeh:

Прво девојките коа излагаат у град се дотеруваат по два саата......................................................................Ако зеам по мене, јас би некоја шо на пример не пошуте диети, стига на време коа се чекаме пошо каснење е демоде и не кења зашо сум таков каов што сум а не сум таков и таков, на пример.

:kafe:Лука, значи дефинитивно и вас не може да ви се угоди. Ако девојката се дотерува, да изгледа убаво, вниава на линијата ....вие идете со погрешни констатации.:pipi:
Колку што се сеќавам во некоја друга тема, повеќето од дечките на форумот се изјаснија дека сакаат кога девојката внимава на себе, како изгледа и слично, и кога е во врска и обратно. Тебе, според тоа што си го напишал, те сватив дека те нервира тоа? Што? Зар јас не треба да изгледам убаво за мене? Па и да е за другите? И да според мене и вие треба да изгледате убаво не само на искачање, постојано.:wink:

Најпрактичната реченица за грото македонска ж популација е тепај да те слуша, еби да те сака...И од лично искуство и од искуство на сите мои другари важи правилото, што повеќе и укажеш почит и дадеш до знаење дека ти се свиѓа имаш коректен однос толку повеќе ќе :drk: дома рачно. Што повеќе имаш билдерски менталитет што повеќе се балканираш толку поголеми ти се шансите итн.

wowww...изи. :pipi: Мислам ти ја разбирам поентава ама си претерал со постот. Факт е дека постојат спонзоруши и материјалисти и све (не можам тоа да го негирам), ама кога дечките во твојот пример би се сопреле малку со истакнување на нивната финансиска состојба во банка, бројот на овие што ги спомнав (спонзорушки) ке им се намали. Не? :back:.

П.С. На темава мислев уште кога се отвори да одговорам но имав-сек'нд тотс. Но сега кога ја отворив си реков со ват :pipi:. Сите сме кучки на некаков начин (има и исклучоци што не се и не знаат што е тоа). Но тој дел со пари и само пари, е дело на денешницава и ...(ма што ке дрндам јасно ви е).
И да бидам појасна јас си се ставам во вториот кош и со мене си ја зимам улогата на кучка од третиот кош.:baeh::pipi:

А зошо да си кучка? Ти го полни егото? Фаца си меѓу другарките? Шо?

Сум имал „чест“ да бидам со сите врсти. Врти сучи, втората врста на крајот од краиштата е најдобра, најфер, најискрена ама често кон нив (јас лично) знаеме да се однесуваме и ние самите како кучки (колку шо се добри, понеинтересно е... коче се ладни се интересни). Ама јебига, на крај некој има грижа на совест шо се понашал ко кучка спрема неа, некој нема, тука е границата меѓу човеклукот. Кај третата че се залажуваш пошо че ти биди интересно да ја бркаш дури си добар и таа само те избегнува, ама отко че ја фатиш... празна слама. После то скарај и се па таа че трча. Смешни се, да не речам патетични. Од нив имам многу животни лекции научено и ги сметам за од гомно подолу. Сум имал и чест да првото и единственото женско на кое имам кренато рака да биде третата врста и не жалам за тоа. :pipi:

А зошо да си кучка? Ти го полни егото? Фаца си меѓу другарките? Шо?

Затоа што има 16,17,18... години. На 30 години голем дел од истите кучки се трансформираат во мачиња. :)

Тоа за у третиот кош ти е сасвим нормално.А почнеш да вртиш грб,да не се интересираш во толкава мера како порано,одма другата страна почнува да реагира,да се интересира за тебе.Тоа му е у природа на човекот,му годи кога некој се интересира,па таа/тој почнува и да изволева,а а свртиш грб,почнува да му недостига тоа што не се интересираш повеќе и прави нешто за пак да се сврти вниманието кон него.
Според мене мислам дека се пронаоѓам и во вториот и во третиот кош:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom