Која што цени?

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Затоа што се почесто и на форумов и во живо гледам девојки со извитоперени сфаќања и расипани умови, решив да отворам тема и да подробам малку за овој синдром кај жените.

Како што еден добар пријател еднаш ми кажа: некои ценат пари, некои ценат романтика, некои ценат ценење, а некои за чудо, неценење.

Разбирливо е, при толку жени да има одреден процент на материјалистки, кои бараат само пари и убавина кај партнерот, па може и глуп ко колце да е, битно тие два критериуми да се задоволени. И оваа категорија има две поделби: Обични материјалистки и спонзоруши. Тука не навлегувам многу, се знае дека обичната материјалистка е само девојка која цени убавина и пари, а спонзорушата е таа која цени пари, пари и пари. За жал, поголем дел од женската популација кај нас спаѓа во ова стадо.

Тие што ценат романтика и ценење, ги ставам во ист кош, затоа што се слични во поглед на одбирањето на партнерот. Едни од понормалните во државава, но алармантно е што оваа категорија е најмалубројна. Загрозен вид е, треба да се заштити со закон. Кој ќе најде девојка од ваква класа, блазе си му и да гледа да ја зачува.

Сега стигнавме до мојата најомилена категорија. Кучките. Расипан мозок и изместени норми. Буквално, ценат единствено неценење. Додека си со нив добар, романтичен, грижлив и чувствителен, не чиниш. Кога ќе почнеш да си груб, ладен, да не се јавуваш, да се дистанцираш и ич да не ти чуе тулето за ништо, тогаш трчаат по тебе, и тогаш им влегува чивијата в дуп да те бараат. Зошто бе да му ебам мајката, повеќе сакаат да си груб, бесчувствителен и да ги туркаш на страна, а можат да ја имаат твојата верзија кога си нормален, кога внесуваш љубов и внимание во вашиот однос?

Темата е отворена за дискусија за двата пола, а би ги замолил женските членови доколку сакаат, да се изјаснат во кој „кош“ се, според нив. За очекување е сите да се сврстат во вториот кош, ама ај да видиме колку ќе се реални.
За машките членови, ме интересира дали ви се случило да се залетате по некоја од првиот и третиот „кош“, а барате нормална како од вториот? И секако, кој е лекот за ваквите?

Штом треба да се изјасниме во кој кош спаѓаме, од овие што ги наброја, јас би се ставила во вториот кош, во тие девојки кои ценат романтика:). Сериозно, тие што ме познаваат, како и моите бивши момчиња, знаат дека од една врска барам искреност пред се`, а другото е релативно. Не мора некои којзнае какви романтики, симнување ѕвезди од небо и да не набројувам. Доволно е само едно "те сакам" да ми го направи денот. Тука е и почитувањето на договореното и довербата, бидејќи една врска најмногу се заснова на довербата.
Најсериозно, не би можела да бидам во врска каде што нема доверба, а како второ искреност.
Е сега дали лажам или не, ќе потврдат тие што ме познаваат подолго време.:smir:

Интересна тема за размислување. Она што најпрво сакам да го посочам е дека личност од типот 1 и од типот 3 нема да се јави, уствари за тоа под 3 и не сум баш сигурен.
Во врска со првиот кош - неможам да дискутирам затоа што ни јас не спаѓам во таа група на "глуп ко колце", ниту во групата "искористен материјал".

За третиот кош можам и те како да коментирам: во нашето општество за жал, ама стварно за жал менталитетот на една тинејџерка е многу неадекватен.
Еднаш во еден кафич, седеа две девојки, од кои едната многу ми се свиѓаше. Кога после половина час станав и отидов да се запознаеме, и пуштив рака и и реков:
- Јас сум Х Х, имаш нешто против запознавање и слично во тој контекст.
Таа само ме измери еднаш и си промумла нешто со една грда гримаса.

Не ми беше ни најмалце жал за таквото "одбивање", иронично е што и ден денес да поминеш во истиот кафич, таа истата личност седи со истата другарка во еден ќош и незнае ништо друго освен озборување.

Друга ситуација мошне интересна беше кога една личност Х очајнички се обидуваше да фати една моја познаничка. Колку и да беше фин, колку и да се трудеше не му успеваше веќе 6 месеци, а во меѓувреме неа и се крена цената 10 пати повеќе. Кога ќе го прочитам описот што е погоре наведен за третиот кош, стварно има некоја тајна врска, за која многумина би напишале - Ме привлекуваат тие што не ми обрнуваат внимание, незнам зошто.
Кога истата личност Х престана да ја брка на познаничката, работите се изменија. Сега таа почна да го бара.
Една вечер баш се сеќавам, мислам; како што тој постапи, од негови зборови, рече - 6 месеци ја бркав, сега кога "оладив", таа дојде. Една вечер се погодивме заедно, ја качив в кола, ја однесов во нејзиниот стан. Таа мислеше дека ќе имаме секс, ја слеков и ја остадов така.
Кога го прашав дали му беше сеедно, тој рече: - Веќе ми стана сеедно, се помирив со тоа дека неможам да ја имам таков каков што сум. Подобро да ја немам а да сум истиот тој каков што сакам да сум, отколку да ја имав а да не бев јас.

Пред две вечери со еден мој многу добар форумски другар се замуабетивме за една посериозна тема. Кога тој ќе го прочита ова, сигурно ќе се присети, јас оваа мисла не ја заборавам. Рече:
- Бате, кога ќе ја најдеш онаа што го цени ценењето и добрината, не ја испуштај за ништо друго на светот. Ако треба и да не видиш девојка друга за една ноќ, чувај го тоа што е скапоцено.
Тоа што е скапоцено е загрозениот вид, јас уште верувам го има. И сигурен сум:)

Ок, а дали некогаш вие (машките) сте се запрашале дека и ние женските сме биле повредени од “машки кучки“? Или само женските можат да ја носат титулата кучки?
Има голем број на женски кои се кучки и кои ја искористуваат љубовта која машкото им ја дава, ама добро бе и на нас женските ни се случува ова. И мене ме повредувале, се зајдувале од повредување, па пак не се жалам на машкиот род или да го генерализирам и делам по групи.
Има и добри и лоши луѓе, мора некој да те повреди, таков е животот. Сега исто како јас да почнам да зборам : Ете добрите машки се малку, речиси и ги нема. Е па нема така да зборам, затоа што сметам дека ако мене стално ме заебуваат, проблемот е веројатно до мене, до тоа што налетувам на таков тип машки и до мојата наивност, а не до целиот машки род. Некогаш вие машките што постојано коментирате и генерализирате, помислете дека можеби едноставно таква ви е среќата или наивни сте, па паѓате на кучки.
Затоа што се случувало некое машко мене воопшто ни да не ме примети затоа што летал по девојка која воопшто не го ни рецкала. И сеа? Што да правам? Одма да почнам со генерализирање? Е па нема.

Сите луѓе сме различни. Нема два исти отисоци од прсти, а не па двајца исти луѓе.

А што се однесува до мене јас сакам три работи во врска: да ме сака, почитува и да ме прифати таква каква што сум. Одбивам да се ставам во било каква група, затоа што тоа би значело дека сама себе се генерализирам. Материјалистка не сум, никогаш не сум била, кучка не сум...можеби некогаш сум повредила некој несвесно, ама тоа ни се случило на сите.

pa normalno e deka smetam deka sum od onie sto sakaat cenenje i romantika.no moram da ti priznaam deka vo posledno vreme navistina me bunat nekoi raboti duri kaj najbliskite drugarki.na primer poteknuvaat od najnormalni semejstva(sredna klasa) a sakaat da izleguvaat isklucivo so momci sto im plakaat veceri,gi nosat na soping do solun do milano....ne se vozat so avtobus ni pod razno,koga ke se omazele ne planiraat da gotvat... i mene se ova mi e donekade ok zosto site nie sakame da imame sto podobra idnina no zabelezuvam deka po ovoj muabet gi cenat i deckovcite,da i ovozmozuva luksuz, da ja nosi so spa centri...nema sansi da fati decko bez avtomobil??svasta

Јас не сум во вторите. Меѓу материјалистка и кучка негде би се сместила, со тоа што не се вклопувам скрос ни во една од двете категории...

Засеа сум во вториот кош. Значи мене не ми треба некој шо има пари или некој што нема да ме ценит и да ме бара само кога ќе му требам. Едноставно многу сакам романтики:pipi:
Ама кон секој не е баш така. Повеќето женски стануваат "кучки" или материјалисти и ги гледаат површно работите баш од лошите искуства што ги имале претходно

Кучка.
Или само садист/мазохист, не знам.
Интересно ми е само кога се малтретираме и психички и физички.

И да, ценам груби машки. Груби и телесно и емотивно и секако.

"You can complain because roses have thorns, or you can rejoice because thorns have roses."

Прво девојките коа излагаат у град се дотеруваат по два саата затоа што од нив се очекува да изгледаат убаво да не корнат на пот а повеќето и со штикли од кои што стално се жалат. Од машко коа ќе излезе у град не се очекува нишо. Или мене бар ми е така. Сеа ако некој има од мене некакви очекувања, сеедно, очекувања, мислења ,задник сите ги имаат. Значи , еве ја коа излагам у град ете некои планови си замислувам заебанции и добар провод(додуша никоаш не се замарам шо као ќе биде), а девојките сакаат да изгледаат убаво за да се чувствуваат посакувано и незнам тамо да ги зјапаат и шо ја знам тамо што уште не. Ова не е секогаш случај си имаат и они коа сакаат лајт излазак, али повеќето од тие шо идат у дискотеки вака размислуваат.:pop:
И не се замарам која шо цени. Апсолутно трговско правило, за секоја роба има купувач.Една ценела ова, ама нејќела тоа, друга сакала вака онака, блеа тоа се е за лигуши шо сакаат да ги гледаат со девојка.

Ако зеам по мене, јас би некоја шо на пример не пошуте диети, стига на време коа се чекаме пошо каснење е демоде и не кења зашо сум таков каов што сум а не сум таков и таков, на пример.

Најпрактичната реченица за грото македонска ж популација е тепај да те слуша, еби да те сака.

Е сега пример. Седам со рандом другарка на кафе, нормална девојка не се спонзорира не се филма не е кучка. Ми се пожали дека кога и пристапувале машки во ноќните ни клубови прв муабет што го почнувале е кај работел, колкава плата зимал, каква кола возел и колкава му е квадратурата на станот.
Ок и реков ај види следна ситуација. Една саботна вечер Перо излегува у поход со намера да фати нешто таа вечер. Дур вози накај Центар си размислува, што да правам како да правам. Прва логика што му иде во глава е чекај да видам што прават оние успешните на ова поле. Драги комшијата ги вози и развозува со БМВ-то секоја вечер. Трајче кажува дека има вили во Хрватска, Монте Карло итн. Логичен заклучок, парата прави филм. И како сакаш Перо после да ти пристапи со букет ружи. Генералната кривица ја фрлам на жените затоа што во Р. Македонија тие бираат со кого а не обратно без некои ретки исклучоци и бош муабети дека и жените знаеле да пристапат. Значи жените ги поставуваат начелно критериумите на игра. Е сега нормално варијации постојат но принципот е секогаш ист. Доволно е да се прошета низ Скопје и да се види во кои места се чека најмногу ред и начелно каков профил на луѓе одат таму. И од лично искуство и од искуство на сите мои другари важи правилото, што повеќе и укажеш почит и дадеш до знаење дека ти се свиѓа имаш коректен однос толку повеќе ќе :drk: дома рачно. Што повеќе имаш билдерски менталитет што повеќе се балканираш толку поголеми ти се шансите. Теоријата на Алфа мажјакот сеуште владее што дефакто ги става девојките во позиција на неспособни штом некој мора да ги третира како разгалени деца (нешто што не успеав да се искажам на темата до кога светот ќе биде машки).

Ако знете да почитувате ценење, искреност, почит слободно плукајте по постов.
Ако не shut the f up и пушете.

Знам дека конечниот скор плунка версус сперма ќе биде во корист на спермата.

па нормално бе друже, ако знаат една дефиниција се ке им е јасно, дека некого го сакаш со сите негови особини и позитивни и негативни...тоа е здрава љубав и нормална типка...зашо па викаат никој од нас не е совршен.

...како така молим вас:nenene:

Најпрактичната реченица за грото македонска ж популација е тепај да те слуша, еби да те сака.

Е сега пример. Седам со рандом другарка на кафе, нормална девојка не се спонзорира не се филма не е кучка. Ми се пожали дека кога и пристапувале машки во ноќните ни клубови прв муабет што го почнувале е кај работел, колкава плата зимал, каква кола возел и колкава му е квадратурата на станот.
Ок и реков ај види следна ситуација. Една саботна вечер Перо излегува у поход со намера да фати нешто таа вечер. Дур вози накај Центар си размислува, што да правам како да правам. Прва логика што му иде во глава е чекај да видам што прават оние успешните на ова поле. Драги комшијата ги вози и развозува со БМВ-то секоја вечер. Трајче кажува дека има вили во Хрватска, Монте Карло итн. Логичен заклучок, парата прави филм. И како сакаш Перо после да ти пристапи со букет ружи. Генералната кривица ја фрлам на жените затоа што во Р. Македонија тие бираат со кого а не обратно без некои ретки исклучоци и бош муабети дека и жените знаеле да пристапат. Значи жените ги поставуваат начелно критериумите на игра. Е сега нормално варијации постојат но принципот е секогаш ист. Доволно е да се прошета низ Скопје и да се види во кои места се чека најмногу ред и начелно каков профил на луѓе одат таму. И од лично искуство и од искуство на сите мои другари важи правилото, што повеќе и укажеш почит и дадеш до знаење дека ти се свиѓа имаш коректен однос толку повеќе ќе :drk: дома рачно. Што повеќе имаш билдерски менталитет што повеќе се балканираш толку поголеми ти се шансите. Теоријата на Алфа мажјакот сеуште владее што дефакто ги става девојките во позиција на неспособни штом некој мора да ги третира како разгалени деца (нешто што не успеав да се искажам на темата до кога светот ќе биде машки).

Ако знете да почитувате ценење, искреност, почит слободно плукајте по постов.
Ако не shut the f up и пушете.

Знам дека конечниот скор плунка версус сперма ќе биде во корист на спермата.

Можеби на филмовите, девојката секогаш паѓа на добриот фин дечко, но во вистинскиот живот, посебно доколку целта ти е да бидеш со што е можно повеќе девојки во животот - пристапот на “фин дечко“ никаде нема да те однесе и најчесто ќе бидеш одбиен и потценет.

Зашто убавите девојки, кои се свесни за својата привлечност, обично биваат да се типични “кучки“?

Да почнеме од фактот дека привлечните “јебозовни“ девојки, добиваат понуди или подобро додворувања од машките секојден, и тоа повеќе пати во текот на вечерта или денот, без разлика.

Ќе си речеш секому ете би годело толку внимание, ласкање блабла, ама кога ќе подразмислиш со какви се кретени мора да се објаснува секојпат, добар % од тие мажи користат исти финти веќе горе спомнати (болдирани), другиот дел манијакално/перверзно ги мерка и соблака со поглед.
И како некој би се справил со ова?

Нормално дека ќе бидат “кучки“, валда нема да си трошат време да му се смешкаат фино на секој нападен и досаден идиот.:toe:
Затоа понекогаш и јас имам впечаток, иако не ја познавам девојкана што седи отспротива која ми се свиѓа, дека изгледа кучкасто,дека не реагира,ладна е, одбивна итн.

Заради ова, до некаде ги оправдувам. И ние би станале имуни на едни исти приоди и фрази постојано.
Замисли, во текот на една вечер во некој клуб, од 10 машки кои ти пришле 5 од нив ти почнале муабет на ист начин , “Здраво мала.Многу си убава, јас сум Столе,ти како се викаш?“
И после одат сите стандард шаблонски прашања. Тапа.

Имав сега скоро средба со една претставничка на категорија КУЧКИ........ептен ме испровоцира мамата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom