Кој жанр од рокот и металот ви е омилен?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Thrash i Heavy metal !!!!! od 2 godini do sea to go slusam i ke go slusam...Metallica se najdobri legendi i nikoj ama bas nikoj ne se ko niv a nema ni da se, Iron Maiden se isto dobri a od rock mozit da se recit hard rock... aa zaboraiv da spomnam mn gi sakam black sabbath , led zeppelin , dream theater i posledno vreme alice in chains :) rulz :P

Thrash i Heavy metal !!!!! od 2 godini do sea to go slusam i ke go slusam...Metallica se najdobri legendi i nikoj ama bas nikoj ne se ko niv a nema ni da se, Iron Maiden se isto dobri a od rock mozit da se recit hard rock... aa zaboraiv da spomnam mn gi sakam black sabbath , led zeppelin , dream theater i posledno vreme alice in chains :) rulz :P

maiden - mislam do krajot na zivotot - navistina legenda sama za sebe.
metallica, zeppelin - pearl jam i se razbira legendi :) pink floyd
pozZ

Samo ROCK i METALL!

Alternative rock и nu metal. Првото, зошто текстовите се напишани од срце, а второто зошто текстовите се моќни, полни со лутина и револт.

Рок ептен малку слушам жанровски највише psychedelic и progressive
а од метал глеам да не се ограничувам...али блекот и xxx-core не ги можам
Иначе највеќе progressive,power,death,jazz-metal и некоја од овие искомбинирана со technical

Psychadelic , Alternative и Punk од рокови , а од металоиди највеќе си поштуем Progressive , Melodic Death и мешавини со core-ови.

Рок слушам, постар од Д ДООРС, НИРВАНА, Лед Цепелин, Ди Парпл, Битласи чат пат и така........
А метал.....најомилено ми е златото, потоа бакарот пошо сум електричар, работам со него, а нај мразам железо рѓосува:toe:

Од рок слушам исклучиво прогресивен или психаделичен рок, па може и хард рок понекогаш, а од метал најмногу слушам прогресивен и дет метал (особено олдскул и технички дет метал). Исто така ја сакам и комбинацијата на џез некој од споменатите правци.

Hard rock, progressive rock, psychedelic rock, blues-rock, punk rock, thrash metal, heavy metal најмногу според групите кои ги слушам. И други поджанрови на рок и метал слушам али не важни за мене да ги споменам.

Рок не слушам, а од метал само алтернативен метал и ну-метал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom