Кој жанр од рокот и металот ви е омилен?

Член од
12 октомври 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
Thrash i Heavy metal !!!!! od 2 godini do sea to go slusam i ke go slusam...Metallica se najdobri legendi i nikoj ama bas nikoj ne se ko niv a nema ni da se, Iron Maiden se isto dobri a od rock mozit da se recit hard rock... aa zaboraiv da spomnam mn gi sakam black sabbath , led zeppelin , dream theater i posledno vreme alice in chains :) rulz :P

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Thrash i Heavy metal !!!!! od 2 godini do sea to go slusam i ke go slusam...Metallica se najdobri legendi i nikoj ama bas nikoj ne se ko niv a nema ni da se, Iron Maiden se isto dobri a od rock mozit da se recit hard rock... aa zaboraiv da spomnam mn gi sakam black sabbath , led zeppelin , dream theater i posledno vreme alice in chains :) rulz :P
maiden - mislam do krajot na zivotot - navistina legenda sama za sebe.
metallica, zeppelin - pearl jam i se razbira legendi :) pink floyd
pozZ

Член од
29 ноември 2007
Мислења
202
Поени од реакции
1
Samo ROCK i METALL!

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Alternative rock и nu metal. Првото, зошто текстовите се напишани од срце, а второто зошто текстовите се моќни, полни со лутина и револт.

Г

Господ

Гостин
Рок ептен малку слушам жанровски највише psychedelic и progressive
а од метал глеам да не се ограничувам...али блекот и xxx-core не ги можам
Иначе највеќе progressive,power,death,jazz-metal и некоја од овие искомбинирана со technical

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Psychadelic , Alternative и Punk од рокови , а од металоиди највеќе си поштуем Progressive , Melodic Death и мешавини со core-ови.

?

..........

Гостин
Рок слушам, постар од Д ДООРС, НИРВАНА, Лед Цепелин, Ди Парпл, Битласи чат пат и така........
А метал.....најомилено ми е златото, потоа бакарот пошо сум електричар, работам со него, а нај мразам железо рѓосува:toe:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Од рок слушам исклучиво прогресивен или психаделичен рок, па може и хард рок понекогаш, а од метал најмногу слушам прогресивен и дет метал (особено олдскул и технички дет метал). Исто така ја сакам и комбинацијата на џез некој од споменатите правци.

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Од метал дефинитивно на прво место : Thrash Metal ... Рок тешко ... не слушам многу...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Hard rock, progressive rock, psychedelic rock, blues-rock, punk rock, thrash metal, heavy metal најмногу според групите кои ги слушам. И други поджанрови на рок и метал слушам али не важни за мене да ги споменам.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Па хард рок и треш метал најногу ме исполниват.Слушам и други правици дее

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Рок не слушам, а од метал само алтернативен метал и ну-метал.

Kajgana Shop

На врв Bottom