Кој каде и што работи?

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
cYb3rc0re напиша:
Јас работам исто што и Мистик, само со далеку повеќе клиенти и далеку повеќе работа.
Сајберкор, немој бе така, јас таквите клиенти и проекти не ги ни ставам во портфолио! :))
Да не го набројувам лого и индустрискиот дизајн кој го работиме за други компании како аутсорсинг.

И јас работам во нет кафе, за да го одржам телото и духот здрави одам до работа и назад (10 км) со точакот на сестра ми.
Од септември се селам во Будимпешта, така да ке апдејтувам наскоро, дури и потпис и аватар ке сменам :D :D :D

Momentalno cekam rezultati od priemnite vo Bugarija i ne rabotam apsolutno nisto(osven sto sedam pred kompjuter 10-12 casa dnevno)
Ama ako mozam ke si najdam nekoja part-time job, kolku za zanimacija. Inaku lani letoto rabotev vo internet-kafe, ama ovaa godina me mrzese, a i ne bese bas lesno da se zanimavas so nepismeni(kako sto se poveketo vo mojata selska okolina) koi nemozat eden email da si otvorat sami(pa i nemozat da si zapamtat password) :evil:

GreenStorm немој толку да седиш пред компјутер ке ти се расипат очите :lol: Овде се некој менаџери газди,а јас хмммм продавачка на леб,кифлички,колачинја,торти....ама супер ми е не се жалам :wink:

ги прам луѓето среќни...

барем за време на мојот dj ili live настап или кога ја слушаат бучавата шо понекоаш си ја нарекувам моја музика.

бев (по малку уште сум) активен на ебај (e-bay) :lol:

има уште, ама доста е за сега :wink:

gerard напиша:
јас работев 3 години во нет кафе... и од тогаш сеуште имам пореметен метаболизам. Најлошо е кога ќе те огрее сонце сабајлечки а не си легнал ич... лошо лошо... :D

е па, велком ту д клаб :wink:

провери кога обично пишувам на форумов :lol:

од `93-та до денес, повеќе ноќи без спиење него тие кај шо сум успеал да затворам очи пред да се раздени...

всушност, ако го земам и „пекарувањето„ во предвид (работев и во пекара, леб ако ви напраам прсти ќе лижете :wink: ), и порано почна од `93-та

нема гајле, бурек и јогурт & ќе спиеш ко бебе, без разлика кој период ан деноноќието е :wink:

јас работам во странски фондација и верувајте екстра ми е.се утепав од седење

GreenStorm напиша:
Momentalno cekam rezultati od priemnite vo Bugarija i ne rabotam apsolutno nisto(osven sto sedam pred kompjuter 10-12 casa dnevno)
Ama ako mozam ke si najdam nekoja part-time job, kolku za zanimacija. Inaku lani letoto rabotev vo internet-kafe, ama ovaa godina me mrzese, a i ne bese bas lesno da se zanimavas so nepismeni(kako sto se poveketo vo mojata selska okolina) koi nemozat eden email da si otvorat sami(pa i nemozat da si zapamtat password) :evil:

Турај пасс името на селото и немај гајле, или бројот од мобилниот, коа идеф на факс ме тераа да им отоврам мејлови колегите и колешките, и година дена памтеф јузери и пасови :D :D :D

А за сите шо се жалеа а пореметен метаболизам, само хранете се секогаш коа можете и колку може поспортски до работа и назад :wink:
и коа сте дома напрајте по некој склек, преклон...

Бев на времето студент у туѓина(не е бугарија),почнаа немири дома,и од тогаш почнува моето дружење со компјуториве :)
Фебруари 2001 почнав да идам по нет кафиќи само за да добијам полесен пристап до наша штампа.У меѓувреме еден другар ми вика-шо не се закачиш на мирц,напрај си муабет со луѓе од дома и прашувај у живо како е(органски не поднесував пред тоа пс).
Еден убав сончев ден(некаде у прва третина од таканаречената војна кај нас),стаив едно ранче на грб и улетав директива у МВР и од тогаш до ден денес служим народу :)
Интрово беше за да не се збуни некој кога ке прочита дека сум полицаец :)

Mad Maxx напиша:
Интрово беше за да не се збуни некој кога ке прочита дека сум полицаец :)

:lol: :lol: :lol:

не само шо кајгана е занимлив, туку ко шо глеам и сигурен портал :wink:

лонг лив да полис

јес да порано ги бркав ко гјаоли (коа кје ми дојдеа в клуб на муфте или за кабадајлук да продават)и фрлав и со пепелјари и со шо знам јас по нив, ама не-корумпирана полиција е дел од народот.

и еден приватен „аманет„ до тебе:

„ту серв & ту протект„ , не „ту би сервд & протектд„

иначе... не ти гине ни тебе пепелјара :wink:

city напиша:
Па дај да смислиме некое проекtче и да го прогураме да го исфинансираат! :)

Мистичен напиша:
city напиша:
Па дај да смислиме некое проекtче и да го прогураме да го исфинансираат! :)

Јас имам 7 години искуство во невладин сектор, го знам начинот за пишување проект кој гарантира 100% успех, плус ако имаме врска во фондација можеме максимален буџет да извадиме, ЈАС сум ЗА.

Сити, причај...

Начинот за пишување (шминкерајот) е најмал проблем, исто како и реализацијата на проектот. Битното (најголемиот проблем) е кој ќе го исфинансира тоа!

Предлагам топиков да го префрлиме во "ЕКОНОМИЈА" за да бидеме малку поконструктивни во "акумулацијата на капиталот"! ;)
Mожеби освен дружба на форумов, и нашите џепчиња ќе имаат фајде! :)

Предлагам да направиме самоодржлив интернет проект, нешто поврзано со он-лајн психијатри и доктори-сексолози(сличен на форум).

За развојот ќе бараме пари од фондации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom