Кој каде и што работи?

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Епа токму заради тие фактори, доколку успееш да го трасираш патот како што сакаш ти, ќе ти биде невиден лезетот.
Тука е умешноста :wink:

Мистичен напиша:
Епа токму заради тие фактори, доколку успееш да го трасираш патот како што сакаш ти, ќе ти биде невиден лезетот.
Тука е умешноста :wink:

:P ubedliv si....... no pred desetina dena pochnav da rabotam vo firmata na tatkomi, a tamu mi e trasiran patot, inaku sum dipl.ecc momentalno se zapoznavam so tajnite i stapicite vo oblasta na danokot a mi pomaga timot experti koi se zadolzheni za ovaa rabota.

Колешке по струка и вокација, таму ти е трасиран патот, ама на готово го газиш. Е, признавам дека за таков пат да изодиш не се потребни големи жртви. Значи тоа те спречувало во твоите намери да тргнеш по патот кој како што ќе те цитирам во твојот пост кажа:
sakam do svojata cel da dojdam sama i po onoj pat shto sama sum go trasirala.
Нешто ми е контрадикторно размислувањево? Те сама, те кај тате! :)
М?

:P ova samo e privremeno reshenie :) da ne se chuvstvuvam nekorisno inaku ostanuvam na ona...sakam do svojata cel da dojdam sama i po onoj pat shto sama sum go trasirala kolega :)

Фриленсер! :mrgreen:
Но имам доста работа, за сега не ми треба редовна работа, зошто на овој начин не сум обврзан да станувам и одам секој ден во исто време на исто место. Некогаш работам дома, некогаш во студио, некогаш во дизајн агенции...Работам многу убави работи, креативни и со уживање. Доста добро се плаќа, а и така немам намера да бркам пари па да заборавам на себе и убавите работи.
Life is short, enjoy at all! :D

За да видите за што станува збор и што работам во овој момент(не ми е стална работа, но би сакал ова да ми биде), ви пуштам некои фотки. Имате можност да видите кадри од сеуште нереализираниот долгометражен анимиран филм :wink: Сеуште ја спремаме сценографијата, но од Јуни се почнува со снимање.

28lj1.jpg

38uu.jpg

55cx.jpg

74xs.jpg

104dn.jpg

113ro.jpg

scena5fr.jpg

skeletodzadi18bw.jpg
еве ме мене од аватарот :lol:

Ова весело студио можете да го посетите на линкот подолу, страната е малку постара- со постари информации, но во моментот се работи и на неа. разгледајте добро, има интересни работи :wink: Кога ќе влезете, од десна страна имате џубокс, па може да си пуштите музиче додека шеткате. Во канцеларијата, поточно во киното, има некои спотови што ги имаат работено поодамна, па можете да ги погледнете и нив :P

www.strup.net

Ова ќе биде нешто како Пожарникарот Сем така? :D :D
Ако не се лажам, на некој од постовите прочитав дека си во Словенија, значи овој производ нема да е Македонски...

А баш би сакал... :(

gerard напиша:
Ова ќе биде нешто како Пожарникарот Сем така? :D :D
Ако не се лажам, на некој од постовите прочитав дека си во Словенија, значи овој производ нема да е Македонски...

А баш би сакал... :(

Технички ќе се работи како во Пожарникарот Сем. Овој начин на работа е многу тежок и треба многу повеќе време отколку за обичните цртани или дигиталните анимации. Ако работи само една екипа на снимањето, максимално што може да се извади е 24 секунди на ден. Па потоа монтирање па шминкање на позадини па...Додека се стигне до саат и пол филм... :D

За да биде Македонски или копродукциски, би требало нашите да дадат пари или опрема(која ја немаат). Нашите изнајмуваат од овде.
А би сакал и јас да биде... :wink: Ама тоа понатаму :lol:

Моментално ви го плакнам мозокот злоупотребувајќи ја мојата позиција како уредник на Kajgana.com!:)))

Шала на страна, во Internet Business Solutions во чија што сопственост е и Кајгана. Веб дивелопинг и хостинг решенија. Моментално на проективе кои се "андер констракшн":

www.contact.com.mk (агенција за вработување)
www.conceptshow.com (емисија која ќе се емитува од наредната недела на Club FM - со Goran Kan во "главна улога".

Понатаму, на интересен проект за познатиот британски DJ - Mark Williams,
за уште неколку продукциски куќи од Британија и на еден хуманитарен проект за аудио книги кои ќе се даунлодираат преку специјално изработен сајт кој ќе биде наменет за слепите лица од нашата држава.

Јас работам исто што и Мистик, само со далеку повеќе клиенти и далеку повеќе работа. Но не е моја фирма него сум вработен. А се надевам дека наскоро ќе направам глобални промени на интернетот во Македонија, т.е. ќе допринесам во негов развој кон поквалитетно место за киснење, кога ќе станам повторно студент на информатика и кога ќе имам време.

Сега засега ми е ску*чено од компјутери и веб страни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom