Кој јазик сакате да го зборувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan-B
  • Време на започнување Време на започнување
Па имаш таму кај тебе еден куп мињони, барем тебе ти е лесно да го научиш нивниот јазик.[DOUBLEPOST=1437125543][/DOUBLEPOST]
...се доближувам до барокната маса од кинеска имитација на мермер, нетрпеливо чекаат министри премиер, крало на Свазиленд... треба да се договорат колку пари на која сметка да префрла... штама, само блицови штракаат од бројни домашни и светски новинари и ја му приоѓам на крало и велам Амбапо алкува ју нини хка мјака мпуа ?
одма со прашање му се пушташ на кралот?
Никакви изрази за поздрав и почит кон титулата?

Па имаш таму кај тебе еден куп мињони, барем тебе ти е лесно да го научиш нивниот јазик.[DOUBLEPOST=1437125543][/DOUBLEPOST]
одма со прашање му се пушташ на кралот?
Никакви изрази за поздрав и почит кон титулата?
Па тое во превод, “Кај си бе кралу пичко изветвеена шо има старо ново„ то му е нешо као традиционален поздрав

Интересна тема, поточно интересно прашање.Од јазиците зборам Англиски и нe знам колку е за фалба српски и бугарски.Исто така читам струмичкиот и кумановскиот дијалект сте ги ставиле како јазици, па така едниот ми е мајчин а овој вториот го разбирам перфектно 100 %.
Може да споменам дека имав огромни познавања од францускиот јазик, во основно знаев повеќе француски од англиски но во Средно тотално го заборавив и сега ми е онака во бледо сеќавање.А од јазиците кои би сакал да ги зборувам се

фински - сакам да го зборам бидејќи Финска ми е една од омилените држави али мало морген да пробам да го научам бидејќи е тежок за сите пари
шпански - кога слушам шпанци разбирам 50-60 % од тоа што зборат, но не знам да склопам ниту една така посложена реченица на шпански, но планирам тоа да го променам, така што планирам да го учам на нет па ако тргне работава и на курс
германски - моментално најбаран јазик у свет, а со оглед имам братучед професор по германски јазик големи се шансите да го изучувам.Втора причина што се заебав и го пријавив за втор странски јазик на факс.
италијански - со него сум така-така, би сакал да го знам но не планирам да го изучувам
руски - иста причина како шпанскиот со малце напор ги разбирам што зборат, па зошто да неможам да им возвратам на руски.

А за јазик најлесно се учи преку комуникација и гледање на тв серии.Така го научив англискиот и српскиот, а и со тоа што бев приморан да гледам шпански серии кога далечинскиот управувач не беше во мој раце, почнав да го разбирам шпанскиот јазик.

Знам да зборувам Англиски и Српски.. Сакам да научам Француски бидејки имам говорна маана со буквата Р, И Францускио како полн погодок ќе дојде :)

Зборувам англиски, шпански и малку италијански ( треба да го усовршувам).. И нормално знам српски :D
Инаку моментално учам Корејски јазик онлајн а и корејските серии и музика многу ми помагаат во тоа од каде и ја добив и идејата за да го учам :)
Сакам да научам и:
- Германски јазик бидејќи е втор јазик во Европа после англискиот. Планирам да запишам курс
- Француски од иста причина како германскиот но и зошто е многу убав јазик
- Руски зошто едноставно го сакам :)
- Турски - можеби во иднина
Во иднина сигурно ќе сакам да научам уште некој јазик. Обожавам да учам јазици, да запознавам нови култури... едноставно ме исполнува :pipi::)

Како ке научиш толку јазика жити се,ајде српски,бугарски ги знам работам со бугари и босанци :D да и англиски ама германски за жива глава не ми влага у ум а веке цела година сум у германија,незнам тоа е чудо нешто од јазик,не можам ни зборовите да ги изговарам а камо ли реченица да составам (сачуј боже :D)

Sent from my A1-840 using Tapatalk

Јас учев во основно Руски, не го знам скроз ама да речеме знам 30 посто :P они имаат падежи и тоа 6 мислам дека беа, интересен јазик е, знам и Англиски и Шпански. Сум учел и кинески ама тоа не е јазик тоа е мачење, а од јазици сакам да учам Холандски оти многу е тежок, Француски- оти сега само знам да се насмеам, Германски- незнам ете сакам, и овие од Скандинавија ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom