Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Знам да правам: грав, супа, тестенини, јајца (и варени и пржени), палачинки, да печам месо знам:), да пржам пиперки и јајца, колбасици...тоа.:) ако ми текне друго нешто ќе пишам.

Ја знам само сендвич да си напраам, макарони да сфарам и јајца да испржам толку сеа за сеа:)

Marata напиша:
Вегетеријански канелони

Ова искрено прв пат го среќавам!?

Во петокот прв пат спремав посно гравче и навистина превкусно испадна! Акцент му маваш на тревки кои даваат шмек,како мајчина душичка,магдонос и уште нешто интересно ако ти се наоѓа.Потоа вариш кромидче со него ,морков и пиперка кои заедно со дел од зрната од гравот ги пасираш и ја правиш густината на чорбата!Абе ова сигурно Вие го знаете ама не е важно...јас му се израдував затоа што останатите го бендисаа!

ako ima nekoja simpatichna moma so znae da kuva :) neka isprati 2 sliki kaj mene da ja zeam za zhena :):):)

Jas nemam pojma od gotvenje.Ne znam ni jajce da svaram.

Jas si znam da gotvam:

1. Jajca bilo kakvi :)
2. Salati isto taka bilo kakvi (najubavi salaticki si praam)
3. Skara mmmmm osobeno kebabcici
4. Gravce :pos:
5. Supa

Sea za sea dosta mi e da znam ova da praam :pos: :pos: :pos:

Jas be, beter od kuvar sum, komsiiite celo vreme me maltretiraat da im pravam jadenje

Абе јас уживам да готвам само дома ми фали една машина за миење садови

Најсложено јадење што знам да го правам (од малкуте што ги знам:)) е макарони со сос од печурки.

Сосот се прави најпросто што може, томато сос, печурки, зачини некои, и мелено месо, ако ми е при рака мајка ми да помогне при готвењето на месото :pos: Иначе може и без месо. Се пржи малце у тава... И се става врз макароните.

Просто звучи вака, а е мое највисоко достигнување во водите на кулинарството :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom