Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Jas znam da pram samo jajca na oko,kajgana przeni kompircinja,taljaneti da si svaram(maj fejvorit jadenje):) i tolku...:):)

Jas obozavam da gotvam i gotvam se do sega ne mi se slucilo da ne znam da se snajdam so nesto.Najveke obozavam da mesam(pita,mekici,zelnik,secenica,lebce...) Samo mi treba malce poveke slobodno vreme koe tesko go naogam.

Znam da gotvam mnogu raboti i mnogu cesto,skoro sekogas sama si gotvam.Znam da pravam i torti,slatki,sladoled,ama neznam da mesam zelnici,kifli,solenki i takvi raboti.

Jas obozavam testenini i da pravam i da jadam!!!!
Da vi gi preporacam America tortelinite vo America- Leptokarija abe son se

јас знам да пржам јајца, варам јајца, таратур да прам, виршла да си сварам, пржени лепчиња, а еднаш си напрајФ и графче тафче... мх мх мх.... прсти да си излижиш
Р.Ѕ. ако ми текнит уш нешо ке постирам

Fantom_oh напиша:
јас знам да пржам јајца, варам јајца, таратур да прам, виршла да си сварам, пржени лепчиња, а еднаш си напрајФ и графче тафче... мх мх мх.... прсти да си излижиш
Р.Ѕ. ако ми текнит уш нешо ке постирам
Абе ти чим си од Охрид мора и да знаеш и пастрмки да приготвуваш! неодит ако незнаеш Охридска пастрмка да правиш!:nenene:

ViRuS напиша:
Абе ти чим си од Охрид мора и да знаеш и пастрмки да приготвуваш! неодит ако незнаеш Охридска пастрмка да правиш!:nenene:

пастрмката е забранета за лов, а да си кажам право, никаква риба не знам да пржам

Ja gotvam sve..ama najcesto za mene poso nemat za koj drug...bla

Епа вака овие работи знам да ги напраам:

1. Супа
2. Варено јајце
3. Пржено јајце
4. Макарони/шпагети/јуфки
5. Компири(помфрит)
6. Од салатите по нешто
7. Палачинки(мх мх мх) :)

А од манџите не знам скоро ништо :( ама сега за сега и ова е доволно :)

Морам да ја пофалам Дивајн дека одлично готви! Лилаааа
Имав можност да пробам од нејзините специјалитети вчера и денес, а утре ќе видиме мусаката како ќе испадне. А задутре, пак, јас малку ќе ги покажувам своите способности.
Убаво е кога ќе се спојат убава атмосфера (со најубави луѓе) и убав ручек.

Лилаааа

Пошто сум тежок гурман, додека седев со цимери во еден стан (кога студирав) готвме многу научив да правам мусака, да печам кокошка на аргетински начин мммммммм, правње на селско месо, гравче многу јасно и други работи.

Само ова не и го кажувам на девојка ми да не се опушти па да ме тера јас да готвам ако се земеме де, :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Ja posto sum golem gurman,sve jadam i sve pravam.
Interesno mi e da sum u kujna toa mi e hobi:)

obozavam da gotvam...iako neznam nekoi posebni raboti sepak sekogas so zadovolstvo gi prigotvuvam...mjamiiii :icon_lol:

:toe: znam sve da gotvam ama nekako ne mi se gotvi,najmnogu sakam drug da mi sprema.gotvenjeto ne e od tie taboti sto so zadovolstvo gi pravam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom