Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи поголемиот период од мојов живот го поминав сам дома мооите на работа, и со сестра ми готвевме што стигневме, некад заебувавме работа ама полека полека се научивме. Шампион сум у маало за праење скара, за кебапи имам посебен рецепт ама не го кажувам:) а кога станува збор за пици шампионски ги праам. Иначе сите видови на манџи знам да ги правам, јајца тие такви ствари ми се безпроблемски

Abe i mene mi e taka nekako so brat mi ali ja praam se (Mandzi, Pici, izaprskai stavam, puneti piperki/tikvici) ako sakate da probate ke zgotvam nesto i za vas ne e problem :)

yes и јас знам да прам кајгана и на око, :pos2: не стварно иако сега сите мислат којзнае шо ако готвело машкото ама и јас знам нешо да зготвам, имам рането 11 души охрид пред 2 год. :) се зафрк. со мене ама да не им беФ не знам со ке праФеа:)

Marata напиша:
Вегетеријански канелони

е дај кажи како ги правиш, не ти се сушат, мене на нишо не ми лицат само се прават камен а вкусни се, само да не бидат толку тврди????

btw моите не се вегетаријански јас ги правам со месо и печурциња абе милина :)

Ја обожавам да готвам, ко ќе влезам у кујна не ми се искача.

Многу сакам да готвам,а најомилено ми е да правам бурек и кифлички кога имам време.

ja koga si gotvam togas mi e najslatko, so st merak si go jadam ........

Jas znam i mnogu sakam da gotvam!
I da pecam meso.
Nazalost...retko se slucuva...posto ziveam sam...
(treba povod,gosti...-za sam covek ne se gotvi)

Готвењето ми е вистинско задоволство,а се разбира и јадењето!:icon_bigg
Особено сакам да правам слатки,торти...
Највеќе правам салати,тестенини,печења!

ragazza напиша:
Nema sto ne znam
Testenini i Lasange - La Vacca 031-16161o
Kinesko - Ming palace
Thailand - The Orchid
YU hrana - Monaco
Kebab - Ascoli
Turska hrana - Istambul
Grcka hrana - Mykonos i Lilla Tavernan
Poveketo od ovie imat dostavuvanje do doma :) Taka da se smetam za sovrshena domakinka :P
Да си направам упдајт , после година дена и неколку месеци живеење сама , нема што не знам и неготвам :)

Не толку дека знам да готвам ама сакам да готвам. Во принцип ништо што е во чекори, макар биле и многу не е тешко, ама месење и слично бара хват и знаење на одредени финтици иако самиот процес нема многу 'фази'. :P

Koga imam vreme gotvam. Najubavo jadenje sto sum go zgotvil e makaroni so moj sos, i pileski prsti

макарони,шпагети и такви срања....па после јајца...пиперки,суџук :):):) мх мх мх домашен од косово...мераци и некој експеримент

Прашајете ги mac)),duffy,gardian.,ако се соневате на моите готвачки квалитети,знам од се по нешто а тоа на крај испаѓа убаво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom