Кој град го мразите?

• Креатор на темата Креатор на темата -X- Manager
  • Време на започнување Време на започнување
epa nisto ondak, bidi gradski u selo, samo ne znam koj te narekol seljak dur si bil/a vo grad?? Ke go karame :nenene:

Џомба, па вие сте тие (ако си од СК) кој не нарекувате „Провинцијалци“.

А за местото за живеење, јебига, не сакам гужва, сакам коа ке излезам да се вратам дома жив и здрав, а не да се вртам по улица ко на бојно поле!:toe:

Провинција е област во државата со локална влада, водена од гувернер и има сопствено правно тело. Наградно прашање за скопјани ( не за сите, туку за тие надуените ) : КАДЕ НАЈДОВТЕ ПРОВИНЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА? Плус зборот нема никаква поврзаност со тоа што сакате вие да го кажите и воедно да навредите. Ако провинцијалци значи селани од околните градови тогаш скопје е најголема провинција и сељачана, затоа што помалце од 1/3 во скопје се чисти скопјани:nesum:
Али ја неам ништо против скопје туку против тие кои мислат дека светот се врти околу скопје

Провинција е област во државата со локална влада, водена од гувернер и има сопствено правно тело. Наградно прашање за скопјани ( не за сите, туку за тие надуените ) : КАДЕ НАЈДОВТЕ ПРОВИНЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА? Плус зборот нема никаква поврзаност со тоа што сакате вие да го кажите и воедно да навредите. Ако провинцијалци значи селани од околните градови тогаш скопје е најголема провинција и сељачана, затоа што помалце од 1/3 во скопје се чисти скопјани:nesum:
Али ја неам ништо против скопје туку против тие кои мислат дека светот се врти околу скопје
каква третина бе не се ни петина

каква третина бе не се ни петина

Ау ау ау,се чека реакцијата од Скопјани.

Од извори блиски до владата, за А1 од Скопје, Сафет Бишевац.
:pos2:

Зошто бе да мразиме некој град? Град е заедница каде живеат различни луѓе и неможе да се мрази цел град. Ај не тролувајте со темава, како мали деца сте.

Малку повеке времеее...:uvo:!

Ке ми се фане како од Штип до Радовиш пешки да одам!
Исто така и за шетање, баш и не ми се шета по улици како на пр. Партизанска!:helou::smir:

Ама како шо кажа секој со своите навики!sram
Пешки завси од каде до каде ти треба да одиш.Обично се ти е на километар или два од дома.Јас живеам во центар и се ми е блиску и скоро и да немам потреба да отидам подалеку од 3-4 километри.

Исто за улиците,имаш делови од Партизанска(карпош) каде што имаш дрвја и широки пешачки патеки и можеш по нив да си одиш.На пролет или лето кејот златен и си шеташ/џогираш/возиш точак и женски си гледаш :)
Парк си имаш,и голем дел од градот не е таква гужва како што опишуваш.Такви гужви ти се на главните улици и во центарот само.

И за болдираното.Точно,јас не би можел да се замислам во мал град.Секој го знае секого,што ќе кажат комшиите муабети,досада,мал избор на работи.........:)

Ниеден град не мразам. Ниту пак вие. Го мразите народот, а не градот. Но тоа не е мерило. Од скоро секој град во Македонија сум сретнал и позитивни фер личности, и неверојатни гадови и лигуши. Генерално, сите сме стока и ѓубриња.

Resen e najgrd grad,najmal i nisto nema vreme,a bitola e najuba i mislam deka nikoj ne treba da i se smej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vnatre

vnatre

Resen e najgrde i nisto nema vnatre.............
:vozbud:

Јас го мразам Солун (нели е македонски град).
Сите знаат македонски но сепак го зборуваат грчкиот јазик...надуенковци...:baeh:

ШТИП го мразам,град со полно манијаци,црни и нечисти работи.
Дефинитивно најлошиот град во македонија

Најдобар град за живеење е гевгелија и струмица.друг менталитет,народ, и далеку лугето се поотворени и повеке комуникативни од овие од штип(змијарникот):baeh::baeh:

ШТИП го мразам,град со полно манијаци,црни и нечисти работи.
Дефинитивно најлошиот град во македонија

Најдобар град за живеење е гевгелија и струмица.друг менталитет,народ, и далеку лугето се поотворени и повеке комуникативни од овие од штип(змијарникот):baeh::baeh:
лол
типично мислење на струмичани и радовишани

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom