Кој е твојот најсилен плод?

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е твојот најсилен плод?

• Љубов

Гласови: 5 12,8%
  • Радост

Гласови: 0 0,0%
  • Мир

Гласови: 2 5,1%
  • Трпение

Гласови: 3 7,7%
  • Љубезност

Гласови: 2 5,1%
  • Добрина

Гласови: 11 28,2%
  • Верност

Гласови: 6 15,4%
  • Нежност

Гласови: 1 2,6%
  • Само - контрола

Гласови: 9 23,1%

• Вкупно гласачи
    39
K

kat.<3

Гостин
Кој плод на духот мислиш дека е најсилен во тебе?

Љубов
Радост
Мир
Трпение
Љубезност
Добрина
Верност
Нежност
Само - контрола

Сите освен љубезност и самоконтрола. :icon_cool

Па скоро сите од кои најмногу љубов а најмалку само контрола :smir:

Свесен сум дека тоа ми е добрината... сум страдал а како што изгледа и ќе страдам поради неа, мразам неправди.

Гласав верност т. е. лојалност, потоа на второ и трето место ми се нежност и мир.

Работам на плодовите и сваког дана у сваком погледу....плодовите напредуваат. Особено љубовта. Многу успеав на тоа поле...пред се да пружам и кога е тоа тешко.:pipi:

Малку самоконтролата
се потсушила треба почесто да ја залевам:vozbud:

засега сум останал верен на сите, и другари и девојки, па тоа го сметам и за најголема плод

љубовта, а тука би ја ставила и верноста, и љубезноста!!!!

Трпение - Спасение

ГЛАСАВ ДОБРИНА АМА У НЕА ИМА 49% САМОКОНТРОЛА
:pos2::pos2::pos2:

Сите освен љубезност и самоконтрола. :icon_cool
значи ли дека ако имаш самоконтрола ке имаш трпение тоа ми личи на стереотип-интересен став...

А кога сте Го примиле Светиот Дух? Ова прашање ме интересира за да знаеме за колку време, имајќи Го Светиот Дух во себе, сте ги развиле Неговите плодови.
Јас го примив Светиот Дух летото 2003 (т.е. тогаш поверував во Христос) и од тогаш Бог кај мене најмногу го разви плодот на мирот, трпението, но не заостануваат и радоста, љубовта, и другите, освен можеби самоконтролата. Треба доста да работам на неа :(

А кога сте Го примиле Светиот Дух?
И јас си го поставив истото прашање?Пошто сите зборуваат за плодовите на Светиот Дух би било интересно да кажат од кога како..па да си направат споредба пред и потоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom