Кој е твојот најсилен плод?

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е твојот најсилен плод?

• Љубов

Гласови: 5 12,8%
  • Радост

Гласови: 0 0,0%
  • Мир

Гласови: 2 5,1%
  • Трпение

Гласови: 3 7,7%
  • Љубезност

Гласови: 2 5,1%
  • Добрина

Гласови: 11 28,2%
  • Верност

Гласови: 6 15,4%
  • Нежност

Гласови: 1 2,6%
  • Само - контрола

Гласови: 9 23,1%

• Вкупно гласачи
    39
Само-контрола,добрина,радост,љубов,мир и верност

Кој плод на духот мислиш дека е најсилен во тебе?

Љубов
Радост
Мир
Трпение
Љубезност
Добрина
Верност
Нежност
Само - контрола

па не знам баш.. мислам дека е трпение и радост... ама мислам дека на вакво прашање тие што ме познаваат треба да одговорат.

А кога сте Го примиле Светиот Дух? Ова прашање ме интересира за да знаеме за колку време, имајќи Го Светиот Дух во себе, сте ги развиле Неговите плодови.
Јас го примив Светиот Дух летото 2003 (т.е. тогаш поверував во Христос) и од тогаш Бог кај мене најмногу го разви плодот на мирот, трпението, но не заостануваат и радоста, љубовта, и другите, освен можеби самоконтролата. Треба доста да работам на неа :(

Пред едно 14 години, по Божја милост добив едно вистинско откровение по што Вистински поверував (дотогаш трагав по Бог, ако ме разбираш што сакам да кажам и мојата евра беше повеќе сведена на некопј страхопочит и ритуали)...Но тогаш се слуши еден чудесен пресврт и за мене се доби друга димензија и смисол.
Така почнав да ги развивам плодовите...и уште работам на тоа, јасно...
На почетокот Духот најмногу ме водеше кон ЉУБОВТА зашто МОРАВ да работам на тоа поле, и благодарна сум поради тоа, зашто преку тоа научив што значи-ПРОСТУВАЊЕ на ближниот.

Како што кажав самоконтролата (а со тоа би рекла и трпението) допрва бараат малку повеќе работа....

Дефинитивно трпението.Не знам откога, претпоставувам отсекогаш сум била трпелива личност.Но секако, потребни се неколку добри тестови од животот за да увидиш дали навистина си трпелив.Јас мислам дека положив доста од нив...

Само-контрола ретко кој ја поседува и баш заради нејзе можат мн работи да добијат поинаква насока ако во вистински момент знаеш да се исконтролираш да ги зауздаш емоциите. Иначе јас сум родена на голема богородица. Мислам дека самиот ден зборува доста за мене 28 август. На ист ден имам роденден, именден и куќна слава. Мајка ми вечерта пред да ме роди сонувала чуден сон. Сонувала дека е во некоја преубава градина и дека на стомакот има голем крст. Сабајлето кога станала се исплашила затоа што жената има голема интуиција и сега ја сфаќам бидејќи ја поседувам и јас. Не знаела дека е голема богородица, и одкако се породила со мене, докторот кога ме донел и ме дал во нејзините раце и рекол: "преубава богородичка донесовте на свет". И тогаш и текнало дека е празник. Од кога знам за себе верувам во Господ уште од мала на сите овие карактерни особини ме учеле не само што претставуваат туку и во пракса како да се употребат. Памтам една приказна дедо ми ми ја раскажа ( Бог да го прости ), која се однесува на добрината.
Имало страшна змија во некое селo. Ги плашела селаните, им го јадела добитокот и ниеден од селото не можел да ја фати. Викнале некој гуру на помош дошол тој и им рекол дека змијата ќе ја земе при себе и дека ќе ја врати по некое време сосема поинаква да не можат да ја препознаат.И вистина ја вратил змијата во селото и никој не можел да ја познае. Била добра на никому зло не правела, ама како идело време секој што ќе поминел ја газел и ја малтретирал. По некое време дошол во селото човекот кој ја припитомил и кога видел што се случува ја запрашал како стигнала до овде. И змијата му одговорила: " Па ти учителе ме учеше да бидам добра стрплива и љубезна кон луѓето". На тоа тој и одговорил :"Па добро тоа е се во ред, меѓутоа не значи дека понекогаш не треба да се с'снеш"

Imam eden silen plod ama Apostolot ispustil da go napise.:vozbud:

Само-контрола и трпение за големи работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom