Кој е најпродаван македонски бренд?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам дека виното е најизвезуван производ од Македонија но за бренд тешко може да се каже затоа што се извезува рефус вино во цистерни а многу малку флаширано.Странците си зимаат поефтино вино и си го флашираат во свој бренд така да името се губи.Кавадаречките вина се во водство :)

Tanjushka напиша:
Единствен македонски производ во странство (зборувам за западна и централна Европа, не за поранешни Ју републики) е виното. Вранец, колку што знам. Купувано е и барано бидејќи е ефтино, а питко и квалитетно.
Грешка...Еве сега купив вина од Бовин (Alexander)...има и вина од Сковин. Во претходниот пост пишав дека нема македонски производи овде, ама несакајќи сум излажал

Za makedonski uslovi znam deka najprodavan brend e Rodeo Light po nego idese skopsko.....

млекото од млекара битола ми се чини дека е најголем гигант на балканот за млечни производи за низ светот не знам али за во европа има земено неколку награди за то

Во соседните земји може да се најдат повеќе производи.
А на пример во Хрватска и Словенија најлесно е да се најде наше вино.

LePAk напиша:
Јас мислам дека виното е најизвезуван производ од Македонија но за бренд тешко може да се каже затоа што се извезува рефус вино во цистерни а многу малку флаширано.Странците си зимаат поефтино вино и си го флашираат во свој бренд така да името се губи.Кавадаречките вина се во водство :)
Tokmu taka Nie prozveduvame trikratno povece od Bugarite ,a tie izvezuvaat 10 pati povece od nas(flasirano) zaradi ova sto go navede,samo ne znam tocno od koj datum ce stapi zakon za zabrana na izvoz na vino vo cisterni odnosno neflasirano.
Inace cenite vo Slovenija na Makedonskite vina znam deka se priblizno kolku ovde za nekoj si 20-30 denari poskapi(od prijateli pijanici muabeti sto rabotat tamu slusnav) znaci fali dobra reklama ili pak kvalitet sto znam

Па како што имам видено, ми се чини дека ресаните и гевгелиската (мислам дека беше) лутеница и ајвар се продаваат доста добро. Ги има во сите големи хипермаркети како Mercator и Spar.

Виното се продава, но не во наша амбалажа, пишува само дека за Mercator или Spar е полнето во Македонија.

pearl напиша:
Ова можам и јас да го потврдам. Овде каде што сум јас (а сум преку пола свет далеку), стига гевгелискиот ајвар и лутеница, кои btw одлично се продаваат, има ресана и стоби флипс смоки.
За жал, виното до тука не стигнува, а ако стигне сигурна сум дека ќе си најде пазар. Ако можат бугарски и романски вина да се продаваат, зошто да не може и наши, ама треба некој да ја потегне работата.

Токму тоа е проблемот Бисеро ние му даваме вино на бугарите тие си го флашираат и си го продаваат

В Б'лгарија не се продава ништо произведоне в МК ? Зашто вашите фирми не изнасјат стоки в РБ ? Па гледам и в МК - Скопие, Охрид, Битолја - не се продават никакви б'лгарски стоки . Ако не т'ргуваме с нај-близките с'седи - спукана ни е работата. штом комшијата не ти знае стоките - дето ее нај-близо на кого да разчитаме - на американците , австралиијците или на кого ...

nikos напиша:
Зашто вашите фирми не изнасјат стоки в РБ ?
Мислам дека по логично би било прашањето да се постави реверсно: Зошто вашите фирми не увезуваат македонски производи?

Мислам дека е Скопско ... да да Дефинитивно

пиперката

Ајвар, пинџур, лутеница, пржени пиперки со јајца, туршија, .........

Пиперка на 101 начин

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom