Кој е најпродаван македонски бренд?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Кога бев во Америка во 8мо одделение, во маркет во Њу Џерси видов ајвар, од Витаминка. :). Инаку во Шведска порано многу се продаваше гардероба од Тетекс, сега немам прашано дали уште има облека.

SEGA VEKE NEMA NI TETEKS :) a kamo li nivnite volneni stofovi, kebinja i konfekcija....
vo Moskva dodeka gi imase do pred tri cetiri godini...se dobivaa samo pod tezga...preku vrski...
gazdata...novopeceniot kapitalist , dovcerasen komunist...sega e BANKER... uste ne e na godinata , ama ke go bide...

APSOLUTNO TOCNO....

Тука е Скопско,а во странство мислам дека се вината на Тиквеш(друго ни не се извезува:toe:)...

па најпознати нели беа стоби флипс и скопско, што значи и дека се нај извезувани

Најпродавани македонски производи се земјоделските производи,од кои ретко кои се брендирани.
Ресенски јаболка, Тетовски грав, Бучински кромид, Струмички чушки и френки, Белчански зелки, грав Жвански, Бабински компир.........

Најпродавани македонски производи се земјоделските производи,од кои ретко кои се брендирани.
Ресенски јаболка.
Барем додека ја напуштат границата сме убедени дека е така... после одат на една фина постапка која се вика препакување и наредната од неа препродажба, под друго име и бренд.... а истата годинава оди и отежанато.

Кај нас напродавани се Родео, Стоби Флипс и Скопско.
А за во странство мислам дека се Скопско и производите на Агроплод.

На една емисија слушнав инфо што ме зачуди. Во Израел Македонија ја знаат по квалитетните ореви кои таму се најскапи и се сметаат како луксуз.

Кај нас напродавани се Родео, Стоби Флипс и Скопско.
А за во странство мислам дека се Скопско и производите на Агроплод.

На една емисија слушнав инфо што ме зачуди. Во Израел Македонија ја знаат по квалитетните ореви кои таму се најскапи и се сметаат како луксуз.
јас до сега не сум снушнал дека има во македонија ореви за извоз:toe:

Пишувам еден офф-топик пост за реактивирање на темава. :)
Би било добро ако некој има освежени информации.

е кој е де?!o_O

Во македонија дефинитивно највеќе се продава Родео цигарите, а по нив оди и Скопско пивото, а за во странство можеш повеќе производи на различни места да најдеш.

Aј да видиме некое истражување

vodeci-brendovi-cee-regije-po-drzavama-tablica.jpg

--- надополнето: 4 април 2013 во 17:46 ---
И во регион
vodeci-brendovi-cee-regije-tablica.jpg

Откривањето на најпродавам македонски производ е математичко-статистичка операција, а не тема за дискусија.За најомилен - веќе може да се дискутира

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom