Кој е најпознатиот антихрист на форумов?

• Креатор на темата Креатор на темата Donald Sikert
  • Време на започнување Време на започнување

Koj e "Najpoznatiot" Antihrist na Forumov :)

• Вкупно гласачи
    109
Да да, како ти кажеш друже модерни, твојата вистина и ниедна друга.
Грешка , отворен сум ја и за други видувања , но атеизмот има повеќе дупки од швајцарско сирење.

Ако тврдам дека е вистина тогаш нишо од агностицизмот.

Нема википедиа , нема речници ...

Малце поеќе наука за атеистите , мал туторијал

http://www.doesgodexist.org/SepOct99/QuantumMechanicsAtheistToolOrSpirtualIlluminater.html

Кој разбра разбра :)))

Повторно не се разбираме и тоа на елементарно ниво: Видувањето е субјективна категорија. Некои од нас гледаат вилењаци и/или демони. Тоа, измислениве феномени, не ги прави реални, ниту рационални.

Оттаму, Ако ти видиш гремлини и поверуваш, спремен си за Бардовци. Тоа сепак нема да ги направи нив реални.

Не е муабетот „Ај ќе читаме дефиниции“. Дефинициите се тука за да ни помогнат да не лутаме и полесно да се разбереме. Ако си ти поборник за недефинирање на нештата, муабетов ни е тотално ирелевантен. Ќе заглавиме на ставови и ништо нема да постигнеме.

Дали сум ја по науката или не нема никаква врска со прашањето теизам/атеизам околу кое спориме јас и ти. Делот, па, со квантна механика веќе ти е смешен. Поготово кога во истата реченица си ги ставил фразите Бог и метафора. Овие две се непознати во квантната механика.
Јас ти се воодушевувам на вољата на секого да се обидеш да му објаснуваш. Јас читам неколку постови од некого, и ако мислам дека ликот (како овој сега) нема интелектуален капацитет да разбере основни поими, губам секаков интерес да комуницирам. НЕМА ШАНСА да разбере што му кажуваш, запреките кои му ги поставила природата се едноставно преголеми за да може да ги прескокне...

Јас ти се воодушевувам на вољата на секого да се обидеш да му објаснуваш. Јас читам неколку постови од некого, и ако мислам дека ликот (како овој сега) нема интелектуален капацитет да разбере основни поими, губам секаков интерес да комуницирам. НЕМА ШАНСА да разбере што му кажуваш, запреките кои му ги поставила природата се едноставно преголеми за да може да ги прескокне...

Даскалска навика. Тешко се искоренува.

Незнам дали ќе дочекаш да видиш генерација каде ќе еволуираме до тоа ниво.Малце тешко.

Не те праи тоа помалце атеист ако си гностик у душа , чек шо беше тоа душа ...
Не верувам дека јас ќе дочекам. Moreover, прилично сум сигурен дека тоа нема да се случи.

(а)гностицизмот нема директна зависност со (а)теизмот. Не разбирам зошто ги ставаш во условна врска. Теистот може да е гностик или агностик. Исто и атеистот. Нема резон да ги условуваш едно со друго. За посликовито, бујрум:

Agnostic+v+Gnostic+v+Atheist+v+Theist.png

Грешка , отворен сум ја и за други видувања , но атеизмот има повеќе дупки од швајцарско сирење.

http://www.doesgodexist.org/SepOct99/QuantumMechanicsAtheistToolOrSpirtualIlluminater.html

Јок, не си
Ти го имаш твоето видување и мораш да не убедиш сите дека твоето е точно.

Не е муабетот „Ај ќе читаме дефиниции“. Дефинициите се тука за да ни помогнат да не лутаме и полесно да се разбереме. Ако си ти поборник за недефинирање на нештата, муабетов ни е тотално ирелевантен. Ќе заглавиме на ставови и ништо нема да постигнеме.

Дали сум ја по науката или не нема никаква врска со прашањето теизам/атеизам околу кое спориме јас и ти. Делот, па, со квантна механика веќе ти е смешен. Поготово кога во истата реченица си ги ставил фразите Бог и метафора. Овие две се непознати во квантната механика.

Па ирелевантен , како можеш да дефинираш нешто толку комплицирано , или речник и википедиа ни е доволно :giggle:.
Тука си контрадикторен ,ти си гностикот а генерациите се некомпетентни да биде ова гностички свет.
Интересно е тоа како мислиш дека се може да се докаже , само треба да еволуираме.
Тешко тоа.

Прочитај поеќе за квантаната механика , колку повеќе држи вода поимот БОГ после квантната механика , фала по ја спомна.. ете и текст претходно постирав да се прочита.:)

И тие квантните механичари баш чуј го нивниот став.

Е ова не го разбирам. Манга значи дрвиш за квантна физика а најверојатно не знаеш кој е вториот Њутнов закон... Ајде третиот е најпознат и лесен е. Гледајќи ја денешнава младина претпоставувам дека и ти благе везе немаш од класична физика (а не па од квантна) а овде се расфрлаш со линкови небаре господ за муда си го фатил.

Јас имам познавање од класичната ама од квантната како и секој друг на форумов појма немам но за разлика од тебе јас никого не се обидувам да "подучам" во тоа поле! А јутуб клипчиња и брзи линкови нема да ти дадат знаење. Поентата ми е, не се мешај таму каде што не ти е местото и не глуми нешто што не си...

Мислам дека квалитетот на нашата денешна дијада набрзо ќе претрпи сериозен пад во квалитетот.

Ова твое тврдење горе, друже, е, во најмала рака, дебилно.

Атеизмот е тврдење. Како може тврдење да има дупки како швајцарско сирење? Кои се тие дупки?

Атеизмот не е филозофија или идеологија па да има дупки. Не е тоа школа некоја, па да има лоша методологија на работа. Дупки може да има квантната физика. Дупки може да има религија некоја (воглавно многу).

Едно елементарно тврдење (Бог/богови не постојат) е или вистинито или невистинито. Не може да биде полувистинито.

Од каде дупки во атеизмот?!?!

Не верувам дека јас ќе дочекам. Moreover, прилично сум сигурен дека тоа нема да се случи.

(а)гностицизмот нема директна зависност со (а)теизмот. Не разбирам зошто ги ставаш во условна врска. Теистот може да е гностик или агностик. Исто и атеистот. Нема резон да ги условуваш едно со друго. За посликовито, бујрум:

Agnostic+v+Gnostic+v+Atheist+v+Theist.png
Значи ти беше гностик атеист , тврдиш дека не постои таков поим како Бог.

А дефиницијата за бог ми ја даваш од википедија и речникот. :))))

Сепак ќе заглавиме околу дефинирање и недефинирање на поим.

Нема излез во тој случај.
--- надополнето: Sep 1, 2011 2:00 PM ---
Е ова не го разбирам. Манга значи дрвиш за квантна физика а најверојатно не знаеш кој е вториот Њутнов закон... Ајде третиот е најпознат и лесен е. Гледајќи ја денешнава младина претпоставувам дека и ти благе везе немаш од класична физика (а не па од квантна) а овде се расфрлаш со линкови небаре господ за муда си го фатил.

Јас имам познавање од класичната ама од квантната како и секој друг на форумов појма немам но за разлика од тебе јас никого не се обидувам да "подучам" во тоа поле! А јутуб клипчиња и брзи линкови нема да ти дадат знаење. Поентата ми е, не се мешај таму каде што не ти е местото и не глуми нешто што не си...
Ме бркаш... нихилист , шо си ти уствари , атеист .. нихилист :notworthy:

А википедиа и речници ќе ми даде знаење .. Ричард Фејман слушај го малце , објаснува така кул некои работи за физиката.:)

Ограничуваш сеа и ти , не глуми ова она ... најди си работа чоек па збори после изигравај нострадамус :pos:

Значи ти беше гностик атеист , тврдиш дека не постои таков поим како Бог.

А дефиницијата за бог ми ја даваш од википедија и речникот. :))))

Сепак ќе заглавиме околу дефинирање и недефинирање на поим.

Нема излез во тој случај.
Бев во право. Се' ова оди надолу.

Ако сакаш со некого да полемизираш, мора најпрвин да се сложиш околу елементарните термини со кои бараташ во дискусијата. Твоето избегнување да се сложиш со некаква објективна дефиниција те прави манипулатор и опортунист, а јас со такви луѓе или не дискутирам или сум многу агресивен и нетолерантен.

Поимите се веќе дефинирани. Ако во својата немоќ да изградиш валиден аргумент ти постојано се навраќаш на дефинирање на почетните поими, тоа тебе те прави недостоен соговорник.

Има излез, друже, ама до излезот не се стига со суета и застранување. Ако сакаш да дискутираш стварно, ослободи се од товарот на егото. Ако дискусијата оди во правец кој не ти одговара, гризни метак и истрпи. Од све се учи.

Дали ја верувам или не верувам во бог нема да го промени фактот дека човекот исконструирал еден таков поим. Тој поим е дефиниран. Оние кои веруваат дека тој поим реално постои се викаат теисти. Оние кои порекнуваат реално постоење на таков поим се викаат атеисти.

И уште една твоја случајна или подмолна подвала: Јас никаде не викам дека не верувам во поимот Бог. Јас ти викам дека Бог или Богови не постојат. Исто како што не постојат Дедо Мраз, еднорози, штрафтасти носорози со говорна маана или разведени самохрани снегулки.

Мислам дека сега треба да подразмислиш малку пред да постираш одговор. ОК?

ОК, ја сум слободен во сабота вечер или недела цел ден.

Признавам единствено кафичи кајшто се точи пиво. На ум ми паѓаат Чили карши ДМ или Мр.Џек зад палета. Најкомотно се чувствувам во Круг во Бисер (музичето е мое).

Ето: Е, сега, кога има почетна понуда, бујрум, изјаснете се кој-што.

Jas licno mozam nekade posle 13 ti septemvri sekoj den posle 19 casot. Ako ne e problem da go definirame datumot otprilika petok 16 ti, ili sabota 17 ti, ili posle toa koga i da e?

Мислам дека квалитетот на нашата денешна дијада набрзо ќе претрпи сериозен пад во квалитетот.

Ова твое тврдење горе, друже, е, во најмала рака, дебилно.

Атеизмот е тврдење. Како може тврдење да има дупки како швајцарско сирење? Кои се тие дупки?

Атеизмот не е филозофија или идеологија па да има дупки. Не е тоа школа некоја, па да има лоша методологија на работа. Дупки може да има квантната физика. Дупки може да има религија некоја (воглавно многу).

Едно елементарно тврдење (Бог/богови не постојат) е или вистинито или невистинито. Не може да биде полувистинито.

Од каде дупки во атеизмот?!?!

Почнавме со навреди , а те сметав за чоек шо се контролира и бар даваш одговори.

За мене е дебилно википедиа и шо прајме сеа ...

Ех , ако ти кажеш дека е или црно или бело , си еба матер спектарот ...

Дупки се мисли за заблуди , на ограничено информирање , на непроширување на видиците , зацеметирано во едно место.

Добри сте коа контрате со вернициве во подфорумот , ве иам читано као праите спарка , али за некои работи нема дефинирање. :)

Толку едноставно а толку комплицирано ли ви е Агностик теизмот.

Бев во право. Се' ова оди надолу.

Ако сакаш со некого да полемизираш, мора најпрвин да се сложиш околу елементарните термини со кои бараташ во дискусијата.

Kakvi elementarni termini:pos:

Ne barata so nisto on, nekoj mu dosepnal deka ima agnostici i ateisti i teisti i uste nesto, ama ne razbral ubao:P

Даскалска навика. Тешко се искоренува.

Професионална деформација, особено изразена во периоди на отсуство на основната дејност.

Шала на страна, преписките ионака се за воајерите, а не за соговорниците. Од сите посетители на форумов дали 5% постираат - сите други читаат, а некои од нив и фанатично.

Шо е мое, ја да си изработам... кој што ќе земе - негово е.

Почнавме со навреди , а те сметав за чоек шо се контролира и бар даваш одговори.
...
:pos:

Иначе, по темава, и ја ќе доам на собир. Ќе им маваме сеир на затуцаниве Христијани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom