Кој е најпознатиот антихрист на форумов?

• Креатор на темата Креатор на темата Donald Sikert
  • Време на започнување Време на започнување

Koj e "Najpoznatiot" Antihrist na Forumov :)

• Вкупно гласачи
    109
Бев во право. Се' ова оди надолу.

Ако сакаш со некого да полемизираш, мора најпрвин да се сложиш околу елементарните термини со кои бараташ во дискусијата. Твоето избегнување да се сложиш со некаква објективна дефиниција те прави манипулатор и опортунист, а јас со такви луѓе или не дискутирам или сум многу агресивен и нетолерантен.

Поимите се веќе дефинирани. Ако во својата немоќ да изградиш валиден аргумент ти постојано се навраќаш на дефинирање на почетните поими, тоа тебе те прави недостоен соговорник.

Има излез, друже, ама до излезот не се стига со суета и застранување. Ако сакаш да дискутираш стварно, ослободи се од товарот на егото. Ако дискусијата оди во правец кој не ти одговара, гризни метак и истрпи. Од све се учи.

Дали ја верувам или не верувам во бог нема да го промени фактот дека човекот исконструирал еден таков поим. Тој поим е дефиниран. Оние кои веруваат дека тој поим реално постои се викаат теисти. Оние кои порекнуваат реално постоење на таков поим се викаат атеисти.

И уште една твоја случајна или подмолна подвала: Јас никаде не викам дека не верувам во поимот Бог. Јас ти викам дека Бог или Богови не постојат. Исто како што не постојат Дедо Мраз, еднорози, штрафтасти носорози со говорна маана или разведени самохрани снегулки.

Мислам дека сега треба да подразмислиш малку пред да постираш одговор. ОК?

Објективна дефиниција :pos:

Напиша од кој , чија е таа дефиниција , народна поговорка е ?

Инат си ДиБек :D

Ајде кажи кој му праел арматура на тој поим.

Мене не ми е толку едноставно да седнам , отворам википедиа , барам поим БОГ и готово дефиниција е тоа.WTF?

Сеа значи според дефиницијата сме теисти или атеисти , од кај испадне сеа ова ,дали во овие години си го постирал тоа ? Или сеа ти текна.

Џабе ми наметнуваш некоја дефиниција на некој имагинарен поим.

Хеј мешаш Дедо Мраз , еднорози и слично со нешто многу позаебано за дефинирање као што е поимот Бог.

Никој не се буни за Дедо Мраз и слично, така да поимот си е ок.

Али за поимот Бог , малце тешко.
--- надополнето: Sep 1, 2011 2:25 PM ---
Јас ти се воодушевувам на вољата на секого да се обидеш да му објаснуваш. Јас читам неколку постови од некого, и ако мислам дека ликот (како овој сега) нема интелектуален капацитет да разбере основни поими, губам секаков интерес да комуницирам. НЕМА ШАНСА да разбере што му кажуваш, запреките кои му ги поставила природата се едноставно преголеми за да може да ги прескокне...

Основни поими :ROFLMAO:

Ја го разбирам чоекот шо сака да каже , али тие поими ми немаат смисла.

Па сеа запреките биле или ограничувањето на еден таков поим.

• Ми се допаѓа
Reactions: ___
Почнавме со навреди , а те сметав за чоек шо се контролира и бар даваш одговори.

За мене е дебилно википедиа и шо прајме сеа ...

Ех , ако ти кажеш дека е или црно или бело , си еба матер спектарот ...

Дупки се мисли за заблуди , на ограничено информирање , на непроширување на видиците , зацеметирано во едно место.

Добри сте коа контрате со вернициве во подфорумот , ве иам читано као праите спарка , али за некои работи нема дефинирање. :)

Толку едноставно а толку комплицирано ли ви е Агностик теизмот.
Почнавме со навреди после неколку предупредувања. Или можеби не дочитуваш постови па не си ги забележал.

Ова ќе стане уште позаебано, да знаеш. Ако си чувствителен на дискусии ти препорачувам да се одјавиш. Озбилно.

Ако е за тебе википедија дебилна - ништо од муабетот. Вики е незаменлива „отскочна штица“ за истражување. На дното на страната имаш екстерни линкови и библиографија. Ако за тебе референци и цитати се дебилни - тогаш Ставрогин е можеби во право.

Дупки или заблуди, ти не читаш. Ако, пак, читаш, тогаш не разбираш. Со такви - нечитачи и неразбирачи - мене не ми се полемизира. Нема резон, нели.

Агностик теизмот мене ми е мене многу јасен. Едноставно, тоа не е мојот избор. Јас сум рационален човек. Што да праам - таков сум. Мене теистите ми се ирационални луѓе. Како такви, јас ги сметам за недоволно информирани. Длабоко верувам дека во коренот на нивните верувања не стои некакво гностичко искуство, туку ирационално, субјективно доживување или (од родител/старател/авторитет) наметнат став.
--- надополнето: Sep 1, 2011 2:32 PM ---
Објективна дефиниција :pos:

Напиша од кој , чија е таа дефиниција , народна поговорка е ?

Инат си ДиБек :D

Ајде кажи кој му праел арматура на тој поим.

Мене не ми е толку едноставно да седнам , отворам википедиа , барам поим БОГ и готово дефиниција е тоа.WTF?

Сеа значи според дефиницијата сме теисти или атеисти , од кај испадне сеа ова ,дали во овие години си го постирал тоа ? Или сеа ти текна.

Џабе ми наметнуваш некоја дефиниција на некој имагинарен поим.

Хеј мешаш Дедо Мраз , еднорози и слично со нешто многу позаебано за дефинирање као што е поимот Бог.

Никој не се буни за Дедо Мраз и слично, така да поимот си е ок.

Али за поимот Бог , малце тешко.
Ставрогин е, сепак, во право. Изгледа дека навистина толку ти збира црпката.

Барем да имаше капацитет да се повлечеш на време... пусто его... јеби га.

Чекај, а зашто у религија има тема за тоа кој е најголемиот анархист на форумов?

Почнавме со навреди после неколку предупредувања. Или можеби не дочитуваш постови па не си ги забележал.

Ова ќе стане уште позаебано, да знаеш. Ако си чувствителен на дискусии ти препорачувам да се одјавиш. Озбилно.

Ако е за тебе википедија дебилна - ништо од муабетот. Вики е незаменлива „отскочна штица“ за истражување. На дното на страната имаш екстерни линкови и библиографија. Ако за тебе референци и цитати се дебилни - тогаш Ставрогин е можеби во право.

Дупки или заблуди, ти не читаш. Ако, пак, читаш, тогаш не разбираш. Со такви - нечитачи и неразбирачи - мене не ми се полемизира. Нема резон, нели.

Агностик теизмот мене ми е мене многу јасен. Едноставно, тоа не е мојот избор. Јас сум рационален човек. Што да праам - таков сум. Мене теистите ми се ирационални луѓе. Како такви, јас ги сметам за недоволно информирани. Длабоко верувам дека во коренот на нивните верувања не стои некакво гностичко искуство, туку ирационално, субјективно доживување или (од родител/старател/авторитет) наметнат став.

Не се сложувам со поимот како е дефиниран , значи ако не се сложувам - автоматски незнам шо се мачиш да ми објаснуваш повеќе .

Твое мислење

Не значи дека си во право (или ти секогаш си во право?) :pos:
Значи колегата твој пиша нешо , сакаш само твојата вистина да се признае ?

Нема везе , ете ок е шо си ти гностик атеист , јас мислам дека си органичен
Ти за теистите мислиш дека се недоволно информирани.Ок
Ако си толку сигурен во тоа , почни да проповедаш , шо знам , просветли го народот и надвор од форум , дека се недоволно информирани.

Чекај, а зашто у религија има тема за тоа кој е најголемиот анархист на форумов?
Затоа што не постојат антихристи вон религија. Конкретно, вон христијанството. Самиот термин доволно објаснува, нели: Анти (против) + христ (Исус, ваљда)

Не се сложувам со поимот како е дефиниран , значи ако не се сложувам - автоматски незнам шо се мачиш да ми објаснуваш повеќе .

Твое мислење

Не значи дека си во право (или ти секогаш си во право?) :pos:
Значи колегата твој пиша нешо , сакаш само твојата вистина да се признае ?

Нема везе , ете ок е шо си ти гностик атеист , јас мислам дека си органичен
Ти за теистите мислиш дека се недоволно информирани.Ок
Ако си толку сигурен во тоа , почни да проповедаш , шо знам , просветли го народот и надвор од форум , дека се недоволно информирани.

Благодарам за советите.

Сепак, мојата благодарност, без оглед колку е искрена и голема, нема да промени две нешта: фактот дека ти не знаеш да водиш дискусија и фактот дека не манифестираш капацитет да разбереш - било дефиниции или востановени концепти.

Благодарам за советите.

Сепак, мојата благодарност, без оглед колку е искрена и голема, нема да две нешта: фактот дека ти не знаеш да водиш дискусија и фактот дека не манифестираш капацитет да разбереш - било дефиниции или востановени концепти.
Кажа семоќниот ДБек , дефиниција чоек.

Не го прифаќам поимот(шо е можеби најзаебан да се дефинира) и даваш дијагноза;).Благодарам докторе.

Добар концепт.

Не го прифаќам поимот(шо е можеби најзаебан да се дефинира) и даваш дијагноза;).Благодарам докторе.

Добар концепт.
Фала многу. Пријатно.

Добар концепт.

Cudno e kako ti ne sfati deka mnogumina, tebe i tvoite vonseriski sposobnosti za tresenje ogromno kolicestvo gluposti u edinica vreme, ne gi prifatija.

Baska ja eba temava, koja bese na zaebancija otvorena, a poleka prerasna vo moznost da se napravi druzba pred se na lugje koi sakaat da druzat megju sebe i nadvor od forumot.

Cudno e kako ti ne sfati deka mnogumina, tebe i tvoite vonseriski sposobnosti za tresenje ogromno kolicestvo gluposti u edinica vreme, ne gi prifatija.

Baska ja eba temava, koja bese na zaebancija otvorena, a poleka prerasna vo moznost da se napravi druzba pred se na lugje koi sakaat da druzat megju sebe i nadvor od forumot.

:P

Ајде, ајде, колега, Nothing lasts, but nothing is lost!

Иста сорта сте , баш ме заболе мене за прифаќање или нешо.

Употребувај навреди , тоа ќе ти остане.;)

Party breaker , не бе , соберете се на пивце , ракија .. замезете нешо , кој ви брани, не ви треба тема за тоа.

Повеќето сте +25 +30 така да ... незнам шо е проблем да се дружите и надвор од тука.

Еве ти одбери кафанче.

• Ми се допаѓа
Reactions: ___
Иста сорта сте , баш ме заболе мене за прифаќање или нешо.

Употребувај навреди , тоа ќе ти остане.;)

Party breaker , не бе , соберете се на пивце , ракија .. замезете нешо , кој ви брани, не ви треба тема за тоа.

Повеќето сте +25 +30 така да ... незнам шо е проблем да се дружите и надвор од тука.

Еве ти одбери кафанче.

Fala za dozvolata prijatele, sega mene barem mi olesna sto ja blagoslovi i ti idnata druzba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom