Кој би сакале да биде Претседател на РМ?

дали би го гласале Бранко Црвенковски повторно за Претседател?

• да

Гласови: 39 22,5%
  • не

Гласови: 134 77,5%

• Вкупно гласачи
    173
Слушнав дека Ставревски ќе биде кандидат...

Слушнав дека Ставревски ќе биде кандидат...

Ако го кандидираат ставревски , скоро сум сигурен дека ќе добие бидејќи СДСМ немаат некое ново лице кое на народот не им е веќе одвратно. На жалост пак со тоа ќе се изгуби еден квалитетен кадар во извршната власт.

Ако го кандидираат ставревски , скоро сум сигурен дека ќе добие бидејќи СДСМ немаат некое ново лице кое на народот не им е веќе одвратно. На жалост пак со тоа ќе се изгуби еден квалитетен кадар во извршната власт.

И јас чув дека Ставревски е адутот и ќе добие 100%.

А кому му е важно што одличен оперативец со одлично CV ќе биде ставен на една парадна функција, а на кој и не му е таму местото и што од вреден човек работник произведуваш неработник.

Пак грешка поради „партиски интереси“. Пак неможе да се побегне од комунистичко размислување и решавање на нештата.

Јас стојам дека Трифун треба да се награди со место Претседател, а да се тргне од Скопје, пошто го сакам Скопје, стварно нема смисла уште две години да пропаѓа градов и да се ослонува само на општинските власти.
Ме чуди Скопјани што се тотално пасивни на оваа тема (генерално).

Si e.... majkata definitivno........ako muabetov ni ja odslikuva realnosta .....
Истава работа се случи и на едно друго место (не мора да го именувам)... Критизерите на Бранко Црвенковски беа прашани кој од ДПМНЕ би бил подобро решение од сегашниот претседател... Имаше одговори од стилот на ’кој и да е, би бил подобар’, но кога почнаа да се спомнуваат конкретни имиња, сите тие беа ’леле мајко’ предлози... Што ми беше муабетот... ДПМНЕ одамна нема кадар за претседател... Единствено се спомнуваше Трифун Костовски, но тој човек сега би изгубил и на избор за претседател на класна заедница (кога би одел на училиште)... Единствениот човек од ДПМНЕ кој што може во моментов да се спомне како иден претседател (а да не изгледа смешно) е Зоран Ставрески. Меѓутоа, проблемот со него е во нешто друго. Доколку си ја задржи енергијата во областа на економијата, неговиот углед и натаму ќе расте, но доколку се обиде да глуми политичар, мислам дека ќе ја утне работата... Ама па од друга страна, за да биде некој кандидат за претседател, би требало да се докаже и како политичар. Сега негова одлука е дали ќе влезе во тој сериозен ризик, иако се чини дека тој веќе го загриза мамецот.

Истава работа се случи и на едно друго место (не мора да го именувам)... Критизерите на Бранко Црвенковски беа прашани кој од ДПМНЕ би бил подобро решение од сегашниот претседател... Имаше одговори од стилот на ’кој и да е, би бил подобар’, но кога почнаа да се спомнуваат конкретни имиња, сите тие беа ’леле мајко’ предлози... Што ми беше муабетот... ДПМНЕ одамна нема кадар за претседател... Единствено се спомнуваше Трифун Костовски, но тој човек сега би изгубил и на избор за претседател на класна заедница (кога би одел на училиште)... Единствениот човек од ДПМНЕ кој што може во моментов да се спомне како иден претседател (а да не изгледа смешно) е Зоран Ставрески. Меѓутоа, проблемот со него е во нешто друго. Доколку си ја задржи енергијата во областа на економијата, неговиот углед и натаму ќе расте, но доколку се обиде да глуми политичар, мислам дека ќе ја утне работата... Ама па од друга страна, за да биде некој кандидат за претседател, би требало да се докаже и како политичар. Сега негова одлука е дали ќе влезе во тој сериозен ризик, иако се чини дека тој веќе го загриза мамецот.
Ако бараш човек од ВМРО-Дмпне способен за прецедател тоа ти е сегашниот вицепремиер Зоран Ставрески....стварно чоекот стабилно делува...
А ако ме прашувате мене ке кажам исто како и Јове а тоа македонсикиот cowboy Мајк Зафировски

lugje toa e zavrsena rabota bez ogled kogo sakame da vidime za pretsedatel :)
Pretsedatelot na sobranieto na On ke bide i sledniot Pretsedatel na RM, tuka recisi i da nema dilemi. No sepak e dobro da e vidi koj politicar osven glavnive faci kakokotira megju narodot. Sto se odnesuva do Stavrevski koj patem receno i mene me vodusevuva kontinuirano mislam deka covekot go nema potrebnite godini za cenzusot, no sepak ne sum siguren tbh

Slusam deka Bojo Andrevski , gazdata na toa koledzot vo Nova makedonija ..po naredba go oslovuvale so PREDSEDATELE site bez isklucok..., a nekoj ovde od forumov mi spomna deka ina covekot ozbilni takvi nameri i ocigledno dovolno support za da proba..........
Vo to slucaj vo nemanje druga alternativa vo momentov.......TRIFUN ZA PREDSEDATEL , sepak ova mangupive zdravo go namestija , zasluzuva covekot sansa........, a so malku podobro timce okolu nego, ke svetne ko nov....c'cka nov........

Јас стојам дека Трифун треба да се награди со место Претседател, а да се тргне од Скопје, пошто го сакам Скопје, стварно нема смисла уште две години да пропаѓа градов и да се ослонува само на општинските власти.
Ме чуди Скопјани што се тотално пасивни на оваа тема (генерално).[/quote]

Друже ти го сакаш Скопје ама јас ја сакам Струмица и Македонија,а верувам дека и ти ја сакаш,па затоа размисли што кажа сега.А за темата кандидат немам некој посебен на ум,сите се никакви.

Да не отворам нов топик... Паднаа во вода обвинувањата упатени до сегашниот претседател Бранко Црвенковски дека ’на своја рака’ го прогласил Борис Трајковски за загинат!

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=83883

Илинка Митрева
Блаже Ристевски
Срѓан Ќерим

Други нема подобни...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom