Кој/а од кој град/крај потекнува?

• Креатор на темата Креатор на темата Буковец
  • Време на започнување Време на започнување
epa vaka roden u skopje i porasnat u skopja majka skopjanka tatko crnogorec baba od na majka mi stranata belgradjanka dedo od na majka mi stranata mavrovchanec od na tatko mi stranata i dedo mi i baba mi se od crnagora abe mnogu sum meshan u pm imam u mene skopsko crnogorsko i mavrovchansko lele u pm sho e mnogu mnogu e

So e be ova,na site majkite od Radovis.
Jas od Radovis,cist Radovisanec

Zacnata, rodena, porasnata u Stip, po majka i tatko, dedo, baba, prababa, pradedo, pra pra do nazad do kaj moze da se odi site od pod Isarot.

...baba i dedo so grcko poteklo,pa podocna i berovsko,tatko berovsko poteklo
drug dedo i baba srbi,majka skopjanka,i konecno jas cista skopjanka,rodena i izrasnata:)
sorry so pisuem latinica ali neso me *bava comp.

zocipro напиша:
Знам дека има, ама не како оваа , во оваа мислев сите да си кажиме од каде поточно потекнуваме, а не само од кој град сме сега или каде живееме,,,бре,,,,,,,,

добро бе поентата ми беше аман више со тоа од каде сте бла бла...:wink:

целата моја фамилија потекнува од Скопска црна гора

овака.....борн ин скопје ливинг ин скопје. Татко ми и мајка ми се од скопје и то

родена во скопје, мајка ми е од охрид, татко ми е од мак. брод. баба ми и дедо од страна на татко ми од старовци, баба ми и дедо ми од страна на мајка ми од охрид :icon_lol:

Rodena Geteborg , tatica e oT Resen ( pola soj e od Zlatari 2km od Resen inace dedo naroden heroj imam :) . Majkami e Bitolcanka od Ginemale .Kombinacija ubija ..

Гевгелија, цветна градина,
бела, топла убава,
везден насмеана!!!

Ама не 100 % оти имам и Охридска жичка :twisted:

ragazza напиша:
...Kombinacija ubija ..
I know:)

Ја у Штип сум роден, а у Кочани израснан и сеа живеам у Канада каде оризот не е бел, летото е многу жешко а зимото е претерано ладно:icon_lol:

Скопјанец.

Мајка скопјанка. Дедо Скопјанец. Баба од Ракотинци, Скопско.

Татко од Долни Балван, штипско. Дедо од Радовиш. Баба од Радовиш.

Прилепчанец, сега Salzburg,
Мајка, татко од прилеп
Мајка: дедо ми прилепчанец, баба ми од некое село не ми текнува
Татко: дедо ми Горно село, баба ми од Прилеп(мислам).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom