Кој/а од кој град/крај потекнува?

• Креатор на темата Креатор на темата Буковец
  • Време на започнување Време на започнување
Maјка ми и татко ми се од смоларе струмичко а живееме во струмица.

Градски сељак. :pos: :je:

Јас = Охрид
Мајка = Охрид, Охрид,Охрид,
Татко = Битола, Битола, Битола.

Јас/скопјанец, роден, израснат, неколку години одсутен па повторно во Скопје
Мама скопјанка, родена во Белград од родители скопјани
Тате кумановац од родители од с.Коњух и Довезенце

Jas - Skopje,
Majka i tatko - Skopje
ednata baba od Ohrid drugata od Voden edniot dedo od Kicevo drugiot od Strumica! Zatoa si ja sakam Makedonija tolku:)

strumics напиша:
Роден у Струмица,од мајка и татко струмичани,кои потекнуваат од стари струмички фамилии.

ja bi go iskoristila ovoj post,samo namesto RODEN,citajte RODENA vazi!!:)

SLaCk напиша:
Jas - Skopje,
Majka i tatko - Skopje
ednata baba od Ohrid drugata od Voden edniot dedo od Kicevo drugiot od Strumica! Zatoa si ja sakam Makedonija tolku:)

bravo be,mn sakam luge so vakvi siroki srca:icon_lol:

ShEkicKs напиша:
prilepsko majmunche shto se preseli vo Skopskata dzungla :)
НЕ заебавај ако Салзбург и Скопје за тебе е исто.. прочитај пак..
Скопје го мразам како град... многу е нечист и на секој чош зграда креваат. и сите го прекршуваат законот за забрането паркирање на тротоар:icon_lol:

Vlad II Draculea напиша:
Скопје го мразам како град... многу е нечист и на секој чош зграда креваат. и сите го прекршуваат законот за забрането паркирање на тротоар:icon_lol:

Јеби га - и во Прилеп се качуваат на тутуновите стебла со надеж дека ќе соберат банани што е крајно непочитување на законот за животна средина ама кога ќе ги собереш сите минуси и плусови, Скопје си е Скопје (за во Македонија).

Знаеш зошто? Не заради тоа што е нешто посебно (ни ебале мамата јапонците по земјотресот и ни го посрале од немајкаде градски ѕид) ами заради тоа што во Скопје можеш да најдеш се кога ти душа посака.

Macedalien напиша:
Јеби га - и во Прилеп се качуваат на тутуновите стебла со надеж дека ќе соберат банани што е крајно непочитување на законот за животна средина ама кога ќе ги собереш сите минуси и плусови, Скопје си е Скопје (за во Македонија).
:raz:
Скопје е главен град, во него треба се да има.. сите дипломатски згради како прво... али како и да е мене сепак не ме бендисува нечистотијата..
И нигде не потенцирав дека Прилеп Бил нешто порен од Скопје.
Али назад на темата...

poteknuvam od Alexanderwill------strumicki kraj inace Novo Selo

strumics напиша:
Абе нели ке се викаше Александрија и официјално?

:pos: ...lele ama me iznasmea...
inaku poteknuvam od istocna makedonija...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom