Кој/а од кој град/крај потекнува?

• Креатор на темата Креатор на темата Буковец
  • Време на започнување Време на започнување
Toreador напиша:
Maјка ми и татко ми се од смоларе струмичко а живееме во струмица.

Градски сељак. :pos: :je:

Ти треба да бидеш предложен за генерален дистрибутер на костени за Македонија:icon_lol:

Tatko mi e star skopjanec... i po dedo i po pra dedo...od Cair-Serava...po majka sum od Sveti Nikolsko.... od komitska familija

eci^^^ fala:)

Epa sea koa se pofali VMRO i jas ke se pofalam:) Edniot dedo od Strumica bil partizan a posle voeno lice, a drugiot od Kicevo bil prvoborec i mislam i gradonacalnik na Kicevo:). Ej imam i za prababi i pradedovci!!! Eden pradedo od lazaropole, drug od s. Rastani Kicevsko, edna prababa od s. Velgosti Ohridsko i tolku znam... i dovolno bese jas mislam:)

strumics напиша:
Абе нели ке се викаше Александрија и официјално?
да официјало ке биде кога ке се даде у парламент пратен е предлогот имаше референдум се изгласа името и предлогот е пратен у парламент ке има седница за тоа и така

незнам јас за ништо не би го сменил името не излегов на гласање

roden vo strumica, pa ziveev vo dojran do 6 godini, pa od togas do denes vo strumic so 4 godisen izlet vo skopje na fakultet. inace po poteklo tatko od dojran, a majka od strumica.

Роден во Скопје живеев а и пак сакам да живеам во Скопје
По мајка сум мијак од Кичевско, по татко од Гостиварско.Ова зборам за бабите и дедовците ми се од таму.

Born and raised во Прилеп,татко прилепчанец(од прилепски родители),мајка од с. Баово,Беломорска Македонија

Родена сум во Скопје,по татко-скопјанка,а по мајка-русинка(од Ташкент)

Татко ми е од Босна, мајка ми од Струмица, дедо ми е роден во Ќустендил, а баба ми е од Егејска Македонија... и сега шо сум јас?

[/COLOR]
Steve Vai напиша:
Татко ми е од Босна, мајка ми од Струмица, дедо ми е роден во Ќустендил, а баба ми е од Егејска Македонија... и сега шо сум јас?
Ти си EDO MAAJKA:je:

Роден у Скопје, мајка ми од Баница(Егејска), татко ми од Ресен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom