Кој/а од кој град/крај потекнува?

• Креатор на темата Креатор на темата Буковец
  • Време на започнување Време на започнување
родена во кавадарци, тато и мама од кавадарци.

Rodena sum vo skopje, majka mi e od skopje, tatko mi od skopje a baba mi ( majkata na tatko mi) od veles. Ziveam vo skopje..:)

Дедо ми од на мајка ми страната роден во Велес израснат и оженет во Кавадарци со кавадарчанка. Мајка ми родена и израсната во Скопје дојдена во Велес. Дедо ми и баба ми од на татко ми страната велешани, татко ми роден, пораснат и починат во Велес. Јас сум роден во Велес, живеам у Велес, а сум на привремена работа у Скопје. Значи моето соило се протега Скопје-автопат Е-75 -Велес-регионален локален пат Градско/Росоман-Кавадарци.

Macedalien напиша:
Ама не 100 % оти имам и Охридска жичка :twisted:

Цццц но комент!

Преку татко сум од Прилеп
А мајка од Пајко маало ( Скопје )

Po majka od Sveti Nikole...po tatko od Cair...stara skopska familija

Живеам и сум родена во Скопје,а мајка ми и татко ми се исто од Скопје:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

роден сум у градската болниза у скопје. Иначе по потекло баба ми и дедо ми се од Крива Паланка. Иначе Паланчанците се трудољубиви луѓе, тоа ми го кажа наставничката по биологија :)

Велешанец

Роден во Велес,живеам во Велес,ама(за жал)не планирам да останам тука:bip: :bip: (па ни во државичкава ни наша,ама војска обавезно служам):icon_lol:.Татко Велешанец(и баба и дедо,па и натаму накај пра,пра,пра),мајка Велешанка(баба од Прилеп,дедо од Велес).

Никој нема од Кичево само дедо ми -)

Родена сум и живеев во Скопје, а моментално на студии во Мадрид
Татко ми роден во Скопје (баба ми и дедо ми од Дебар)
Мајка ми родена во Битола (баба ми и дедо ми од Охрид)

што значи јас дебарчанка :)

pradedomi doshol od galicnik kupil plac vo debar maalo 1924 taka mislam ja izgradil kikjata :) sega pred nekolku godini na toa mesto nikna zgrada :) univerzum se naogajsehe dole :) taa lokacija :)

јас сум од Скопје и .. ... и ..и То.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom