Кога исчезнува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Кога исчезува љубовта или вљубеноста? Оти тоа се сепак два различни поими. Вљубеноста како што рече Сатори го менува обликот, преминува во љубов. А љубовта исчезнува кога ќе се изгуби блискоска со човекот. Ако веќе немаш потреба да му кажеш било што, ако умрел муабетот, тогаш веќе спас нема.:toe:

Откако ќе те повредат премногу , ќе те изневери некоја личност која премногу си ја сакал и слично. После тоа подолго време неможи ни да се поврати зависи од повредата . И тоа и тоа

Ljubovta ja okarakteriziruvam vaka:
- nesebicna griza za partnerot ;
- zainteresiranost za negovite zelbi, misli i potrebi ;
- cuvstvoto na privrzanost ;
- strast ;
- odgovornost ;
- pocituvanje i dr.

Ako ovie komponenti pocnat da bledeat, togas znajte deka e toa pocetokot na krajot na taa ljubov. Zatoa za iskrena i prava ljubov treba mnogu rabota. (se razbira vzaemna).

...

Koga ce te izneveri partnerkata.

Колку само грешиш за ова ... ако некој те изневери, не престануваш да го сакаш во тој момент.
Ако било така, ќе имало рамнодушност и ладнокрвност, не лутина, омраза и болка.

Некој можеме да го сакаме многу долго откако ќе не изневери.:jaj:

tocno :) i te kako pa moze i od nespokoj uste povekje da go zasakas ili da ti treba samoto custvo na patenje i kopnez za da vratis nesto ke te zavladee toa e love hurts....:(

Кога немаш ништо да му кажиш и кога ти е сеедно дали те сака или не.Кога си до него,а со мислите си на друго место.Кога те бакнува,а ти мислиш на друг.Кога спиеш со него,а сонуваш друг.......

...кога на сцена настапува досадата

jas nashata ljubov nesakam da ischezne a koga ischeznuva ...valda koga dvajcata go sakaat tokmu toa da ischezne!

Mislam deka moze da prestanes da mislis na nekoj duri koga ke najdes drug.
Ama donekade e tocno i toa deka ako se raboti za onaa,vistinskata ljubov togas sekogas ke pocuvstvuvame nesto koga ke go vidime.:toe:

Taka e, љубов се лечи или со друга љубов или бледнее со време. Сепак, секогаш кога ќе се видиш со некој бивши го имаш она топло чуство (добро, освен ако не сте раскинале бедно)...

Taka e, љубов се лечи или со друга љубов или бледнее со време. Сепак, секогаш кога ќе се видиш со некој бивши го имаш она топло чуство (добро, освен ако не сте раскинале бедно)...

било како и да сте раскинале...ако нешто ти значел-секогаш ќе чувствуваш топлина кога ќе го видиш...без разлика на кавгите, навредите...:pipi:

Kako ke se osekas:
da si so deckoto, a toj da vidi nekoja svoja stara ljubov i da go ima "ona toplo cuvstvo" kako sto go naveduvate . Ne mi se veruva deka bi Vi bilo seedno. Zatoa batalete gi tie stari ljubovi, bidejki bas za "toa Vase toplo cuvstvo" mozete da ja izgubite novata ljubov. Razmislete malku.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom