Кога исчезнува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
мислам дека не можи да исчезни ако е вистинска, колку е да сме повредени, или колку и да сме повредувале, чуството никогаш нема да згасне

Ljubovta isceznuva koga veke sekoj poteg e predvidliv, koga znaes se kaj partnerot: tocniot nacin na koj baknuva, sekoja reakcija na tvoj komentar, koga ke ti kaze deka te saka... koga veke nema nisto novo megu vas. I togas ti go cuvstvuvas toa i baras nesto novo, se pojavuva nekoj nov sto barem malku ti se sviga i pocnuvas za mislis na nego zosto cuvstvoto (da kopnees po nekoj, da go zapoznavas i da pogoduvas sto cuvstuva za tebe) e interesno i veke podzaboraveno... Taka poleka ja zaboravas starata ljubov... :S

Правата? Онаа вистинската?
Никад!

Ljubovta isceznuva koga veke sekoj poteg e predvidliv, koga znaes se kaj partnerot: tocniot nacin na koj baknuva, sekoja reakcija na tvoj komentar, koga ke ti kaze deka te saka... koga veke nema nisto novo megu vas. I togas ti go cuvstvuvas toa i baras nesto novo, se pojavuva nekoj nov sto barem malku ti se sviga i pocnuvas za mislis na nego zosto cuvstvoto (da kopnees po nekoj, da go zapoznavas i da pogoduvas sto cuvstuva za tebe) e interesno i veke podzaboraveno... Taka poleka ja zaboravas starata ljubov... :S

Posle upotrebe, zguzvati i baciti...:pos2:

Posle upotrebe, zguzvati i baciti...:pos2:

Eee sea ne me vadi od kontekst! :) Ne gi tretiram lugeto kako predmeti sto "posle upotrebata ke gi zguzvam i ke gi frlam". Ako prestanam nekogo da sakam i so nego da mi bide ubavo, toa ke mu go kazam iskreno i so ubavo odbrani zborovi za sto pomalku da go povredam. Koga isceznuva ljubovta treba da sme svesni deka "isceznuvanjeto" ne e obostrano i deka nekoj seuste cuvstvuva ljubov za nas, a so CUVSTVATA TREBA VNIMATELNO DA SE POSTAPUVA...

Како што има закон за запазување на енергијата така има и закон за “запазување’’ (неисчезнување) на љубовта кој гласи: Љубовта може да премине од позитивна во негативна (омраза) и обратно. но никогаш не може да исчезне. Затоа што во омразата сепак постои доза на љубов.

Нормално ова важи само за вистинската љубов, не оноа затрескување

Ова ми го има кажано еден пријател физичар (бог да го прости)

Ако зборуваме за вистинска љубов-не таа не исчезнува!!! не може-како беше-еднаш се сака вистински!!!
ако зборуваме за сите оние други симпатии,бла бла -тоа ти е минлива работа-и да за тоа нжможе да се рече дека ''љубовта'' исчезнала!
Јас мислам дека љубовта исчзнува кога ја казуваме вистината дали се сакаме...:toe:незнам јас така си мислам така ви казувам...

Љубовта не исчезнува туку добива нова форма на наклонетост кон таа личност. Ако ова ова не се случуваше немаше да менуваме партнери, немаше да знаеме за милина или омраза кон некои личности.

Доколку е вистинска љубов, никогаш не може да исчезне. Колку и да сакаш да исчезне, едноставно не може. Секогаш ќе ти биди таму, во некој агол на срцето. Ако е страст, занесеност, може иту како. Со една сосем обична кавга можи се да се сруши и тогаш да сфатиш дека всушност тоа и не било љубов, туку само некоја занес, страст..

Исчезнува во оној момент кога ќе сфатиш дека се што правиш го правиш онака колку да се каже, се ствара некоја навика која е досадна, кога се ти е монотоно. Кога веќе се ти е сеедно што и како. :helou:

Koga ke pocuvstvuvas deka serenjeto ti pretstavuva pogolemo zadovolstvo od vodenje ljubov so partnerot

Љубовта исчезнува кога јас ќе посакам.. Кога ќе ја избркам:pipi:

onaka samo mozebi kako proizvod so rok na traenje ... il prosto ti doaga preku glava mozebi od "potencijalnata - monotonija" . lugeto se trosat edni so drugi a ako ne nesto ko "pauza - pauza"
i vo eden mig analiza na se okolu sebe - i solucija : CAO !!!!
a mozebi i drug igrac vo igra koj vrsi presija vrz "nekogo" !!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom