Кое чувство е подобро - кога сакаш или кога те сакаат?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
za egoistite da te sakaat za altruistite da bidat sakani

Zavisi od mnogu raboti. Mislam deka podobro e koga sakash a ne koga te sakaat. Koga si sakan samo se nadograduva samodoverbata i eden den i toa ke stane dosadno. A koga imas mnou ljubov vo tebe najdobro e da davas otkolku da primas...een den ke izlee i nema nishto da ostane.:back:

When u love some1 it's something. When some1 loves u it's another thing. But when u love the person who loves ya back, it's EVERYTHING..

Da receme:
Da sakas ne znaci nisto
Da bides sakan znaci nesto
No obostranata ljubov znaci SE vo zivotot..

Убаво е да се сака,ама тој/таа кои го заслужиле тоа.

Ако сакаш некого и тоа не ти е возвратено едноставно се осеќаш like shit:toe:

Затоа е подобро и боубаво е кога те сакаат знаеш дека некој мисли на тебе.... Па со тек на време можеби и ќе му возвратиш со сакањето:smir:

Подобро ми е кога сакам. Кога сум сакана, а не сакам ме тера да се чувствувам глупаво, себично, виновно....

Оној што сака,а не е сакан-страда...значи последователно на секој повеќе да му одговара да го сакаат иако ми звучи себично,но така е.
Јас не негирам дека повеќе би ми одговарало да ме сакаат,отколку да сакам,а да е љубовта еднострана.
Значи,кога веќе бирам,би одбрала тоа.
Ама,најубава е обостраната љубов.

Подобро ми е кога сакам. Кога сум сакана, а не сакам ме тера да се чувствувам глупаво, себично, виновно....

Значи повеќе би трпела да страдаш зашто љубовта не ти е возвратена отколку да те сакаат тебе?
Не знам...вака ми изгледа дека повеќе ти е гајле за другите,а каков е светот денеска...подобро да си мислиш за себе и да се ставиш на прво место и твоите потреби да ти бидат приоритет,а после да им угодиш на другите.

П.С.Не генерализирам!:smir:

So znam najdobro e da bides sakan od onoj sto go sakas :)

So znam najdobro e da bides sakan od onoj sto go sakas :)
Да, тоа е најдобро. Но, дали секогаш е возможно тоа, особено во денешно време?!

Ако веќе го нема тоа, јас мислам дека подобро е кога си сакан, бидејќи тогаш ти "земаш", а не "даваш". Хмм... малку лицемерно, нели?! :nesvest:

Da mu podaris prijatelstvo na onoj sto bara ljubov e isto kako da mu dades leb na toj sto umira od zed..
Luge 2 b honest i ednoto i drugoto boli.. Tebe ne bi te bolelo da te saka licnost koja ti e draga.. Da te progonuva negovata taga i bol a da nemozes ednsotavno da ja vozvratis ljubovta? Isto e i obratnoto.. Boli da sakas a da ne ti se vozvrati ljubovta.. No istovremeno.. Samo hrabrite znaat vistinski da ljubat.. Sto znaci deka ne e za dzabe kazano ona: Ljubovta e slatka bolka..

Ни едното ни другото. Најубаво е кога двајцата се сакаат, зашто ако едниот сака а другиот не се случува патење, а тоа е мноооогу лошо.
Затоа ЛУЃЕ САКАЈТЕ СЕ:hot:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom