Кое чувство е подобро - кога сакаш или кога те сакаат?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Не можеш да кажеш дека му е полесно на тој кој не возвраќа на љубовта. Ако личноста која го сака му значи, ич нема да му е лесно, ќе му е криво што не може да возврати, ќе има моменти кога ќе размислува што да направи за да биде поинаку, но со сила не можеш да се натераш да сакаш. Некој може да ти е мил, но ете не оди другото.

И не те разбрав... Сакаше да кажеш дека треба по секоја цена да се заедно двајца кај кои не е обострано чувството? Ако човек не може да возврати на љубовта, не може и тоа е тоа. Кое фајде го имаат ако се во таква врска?
Врската во која нема взаемна љубов, двајцата свесно се ставаат на измачување.

mene cuvstvoto koga znam deka me sakaat mi e sto pati poubavo, zatoa shto se osekjam deka sum vo kontrola, se osekjam posebno i posamouvereno. kako da znam deka ke ima nekoj pokraj mene bez razlika na se. ne mi e bitno shto zborat drugite zatoa shto znam deka toj shto treba me podrzava 100%.
a koga sakam, bar do sea ne sum imala dobro iskustvo (ako ovoa e sakanje momentalno sto go osekjam:) ) se osekjam nadvor od kontrola na situacijata, se osekjam kao srceto da mi e staveno nadvor na displej i samo ceka toj shto treba da pomine i da go rascepi na 100 dela. se osekjam kako da pokazuvam slabost i za toa i si gi pottusnuvam cuvstvata nadole i ne gi iskazuvam tolku mnogu...losho neli?:P

Da bides sakan e Ok da, no ako samo si sakan,sto ke ti e?
Da sakas bez vozvrat e samo vozviseno custvo sto ti ja polni dusevnata praznina so zabluda,iluzija,sonista i za kraj sto?...nepotrebna bolka sto te usporuva...
Nema podobro i poloso od ovie dve...
Da se sakate,e toa e veke nesto...i ...kraj.,
By the way,ne mozam da svatam kako mozes da zasakas a da ne bides sakan,stvarno be nikako ne mozam da go svatam toa...da sakas nekoj so ne te saka,kako se prai toa?

Mene licno poubavo mi e koga sum sakana,neznam zasto ama epten kjefot mi se pravi,valjda si gi digam akciite,a ja da sakam-pa toa e BOLNO za lugeto so gi sakam.:)))))))

вака сеа. Јас мислам дека најдобро чувство е кога сакаш некој и подоцна кога ќе дознаеш дека и тој те сака тебе. А исто така и добро е чувството кога ќе дознаеш дека некој те сака тебе и кога ќе го видиш ти да го засакаш него до некога мера. А најлошо е кога ќе дознаеш дека те сака некој а ти не го сакаш него и ти е тешко после или кога ќе сакаш него и ќе дознаеш дека он пет пари не дава за тебе.

двете у пакет... језда не е лошо чуството кога сакаш, али мноогу поубаво е кога ќе ти се возврати љубовта:)... да те сакаат убаво е чуството, али ако премине тоа во сожалување.. тогаш е одвратно... така да Сакај И Ќе Бидеш Сакан:wub:

Стварно немав време да ги читам другиве постови пошо е 2 саат нали.
Е сеа:ја као студент на италијанска книжевност научив некои работи од тоа наркоманите шо пишуеле таму негде далеку.Имаше една хиена шо викаше дека не сакал да му биде возвратена љубовта пошо после тоа ке можел да напише само уште една песна во која ке ја опее радосната му душевна состојба,а вака можел да моли за љубовта до бескрај,
И ја така нешо.
1.нормално е да знаеш дека ако љубовта почне да стагнира ке се усмрди,без разлика на колку високо ниво е.
2.ја не викам дека сеа треба да наоѓаш цело време некои жени кои ич нема да те сакаат,или ке те сакаат премногу,работата е во перфектниот тајминг на развој на настаните да не биде на крај она љубовта е као возење кола возиш брзо а касно кочиш
3.И ко за крај насценети се цвекињата кои цутат ретко

И шо сакаше писателот да каже:се чуствувам блажено кога сакам,знам дека не сум само месо,туку дека има уште нешто таму негде длабоко,и многу пати сакам да заборавам дека сум сакан за да можам да "пишувам повторно молби до мојата сакана",и да престанам да се присетувам колку сум среќен.

пиес:колку е бедно после 2 саата пишуење да стиснеш "брз одговор":kez:

Кога ќе дознаам дека некоја се заљубила во мене ... после не ја гледам со истиот поглед како што сум ја гледал пред да дознаам..
Убаво ми е да си сакам и да бидам сакан воедно

П.С. Ако пишуваш 15 реда 2 саата алал да ти е :)

па да ви кажам за мене и двете се убави чуства и да сакам и да ме сакаат така да за мене е све едно

Insane напиша:
П.С. Ако пишуваш 15 реда 2 саата алал да ти е :)
тежината на она кое што го пишував и длабочината на "бунарот" од која што морав да го извадам ме натера да го напишам тоа:icon_lol: :icon_lol: :blabla:

Двете идат заедно, неможе едно без друго. Имаше една многу добра порака мислам дека идеше вака:
Кога сакаш тогаш немаш ништо, кога си сакан тогаш веќе имаш нешто, а кога сакаш и кога си сакан е тогаш имаш се'. Во неа се си е кажано нема што да се објаснува

Што е подобро ?

Најдобро е да бидеш во врска во која љубовта е возвратена-тоа е факт.Се сакате и двајцата, се почитувате...постои обострана љубов.

Пред некое време една личност ми рече дека е подобро да бидеш со некој што те сака (и покрај тоа што ти не го сакаш) отколку да бидеш со оној што го сакаш а тој не го чувствува истото.
И сега...се прашувам...дали навистина е така? Што (всушност) е подобро ?
Во првиот случај покрај тебе е особа која те сака, ти дава љубов...но ти и покрај сето тоа не успеваш да ја засакаш.
Во вториот случај покрај тебе е оној што го сакаш, му пружиш љубов...но свесна си дека не те сака-тој сепак е искрен спрема тебе.

Не сакам коментари од типот такви врски не успеваат, не треба да постојат...зашто постојат :toe: и целта на темава не ми е дали успеват или не туку во која врска вие би се чувствувале подобро? Дали кога примате или давате љубов?

Малку е себично да се гледа вака на работите особено затоа што станува збор за нечиви чувства кои во секој случај би биле повредени. Не сум била и не би сакала да бидам дел од таква врска затоа уште од самиот старт може да се каже дека тоа всушност и не е врска. Факт е дека постојат многу такви врски. Познавам една девојка која вели:"Ја за да имам дечко не мора да го сакам, он нека ме сака и за двајцата-доволно ќе биде"
Тоа е нејзин став и верувам дека има уште многу како неа. Инаку не би сакала да се најдам во ситуација само јас да примам љубов ниту пак само јас истата да ја давам. Потребна е взаемна љубов!

Ни едното ни другото,а и да постои малку ќе трае!

Кога тој би ме сакал мене би ми било полесно, убаво е да знаеш дека некој те мисли и те грижи, ама би се чувствувала празно одвнатре, не би била среќна зошто не сум со некој што го сакам, а и спрема него не би било фер.
Ако јас го сакам, ќе ми биде бедно, тешко, мачно зошто не ми ја возвраќа љубовта, ама барем би почувствувала што значи љубов и пеперутки... Во секој случај, ако он не ја заврши врската (пошто нели не ме сака), ќе ја завршам јас. :toe:

Многу врски во одреден период (најчесто почетокот) се наоѓаат во фаза да е еднострана привлечноста, а да има двоумење од другата страна... Ако оваа фаза се премине и врската почне да „прима придонеси“ од двете страни :), врската ќе продолжи со нормален тек. Во спротивно, по некое време ќе дојде крај, бесмислено е човек да се форсира да биде со некој со кој не сака да биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom