Кое чувство е подобро - кога сакаш или кога те сакаат?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би се чувствувал добро кога би примал љубов, оти ако не ми е возвратена љубовта само ќе бидам разочаран.

Се разбира најдобро е кога и двајцата се љубат :)

Ако го сакаш ти-убаво е затоа што си со некој што ти значи.Задоволство е.Но има еден мал проблем:тој тебе не те сака!Ова не оди далеку и долго.Ке биде мачење и тоа за тој што сака-во случајот за тебе.
Ако те сака тој тебе-пак е убаво затоа што има некој што мисли на тебе и се грижи.Ама пак има еден МАЛ проблем:ти не го сакаш.А не знам како некој може да поднесува некој што не го сака.Во секој случај ни едното ни другото .Љубовта треба да биде взаемна за да успее.Се друго е од пролазен карактер.:wub:

Во вториот случај покрај тебе е оној што го сакаш, му пружиш љубов...но свесна си дека не те сака-тој сепак е искрен спрема тебе.
Ако некој ми каже дека не ме сака, логично е да не сака врска со мене. Прашање е колку бил искрен/или јас глупава, и покрај фактот што љубовта е еднострана да се започне врска. Демек типот ќе ме сожалува дека го сакам и ќе ми го пружи тоа задоволство да бидам со него?:rolleye:
Ми сече повеќе и од тоа, така да...или ќе остане само на мување или ќе раскинам сместа и нема да се измачувам.

Другата ситуација е тој да ме сака, јас него не. Зар би имала јас лична сатисфакција од ваква врска? Материјална можеби, ако се обидува да ме „купи“:pos:, ама љубовна не. Не знам за другите, ама мене не ми се шири гзот ако некој трча по мене и вика дека душа би дал за мене. Не сакам да давам лажна надеж на некој, ќе му раскинам за најдобро.

Е сега...во која од овие врски би ми било подобро? Штознам...веројатно во првата варијанта-јас да го сакам тој мене не. Може одреден краток период ќе ми се праи меракот, ќе бидам на седмо небо...и кога ќе сфатам дека не ме сака, ќе му раскинам.:)

Не знам, некако не ми штима врска во која од една страна некој се надева дека ќе засака, а од друга-дека ќе биде сакан.:nesum:

Не сакам коментари од типот такви врски не успеваат, не треба да постојат...зашто постојат :toe:
Постојат се дури постојат глупи луѓе. Никој нормален не би прифатил таква врска.

Најдобро е да бидеш во врска во која љубовта е возвратена-тоа е факт.Се сакате и двајцата, се почитувате...постои обострана љубов.

Пред некое време една личност ми рече дека е подобро да бидеш со некој што те сака (и покрај тоа што ти не го сакаш) отколку да бидеш со оној што го сакаш а тој не го чувствува истото.
И сега...се прашувам...дали навистина е така? Што (всушност) е подобро ?
Во првиот случај покрај тебе е особа која те сака, ти дава љубов...но ти и покрај сето тоа не успеваш да ја засакаш.
Во вториот случај покрај тебе е оној што го сакаш, му пружиш љубов...но свесна си дека не те сака-тој сепак е искрен спрема тебе.

Не сакам коментари од типот такви врски не успеваат, не треба да постојат...зашто постојат :toe: и целта на темава не ми е дали успеват или не туку во која врска вие би се чувствувале подобро? Дали кога примате или давате љубов?

Пред некој одреден временски период бев во ситуацијава која ја опишуваш.
Типот со кој бев во врска беше заљубен во мене, додека јас фино го варав со типот во кој јас бев заљубена.
Така да од искуство:

1 случај (дечкото ја сака девојката, девојката не го сака дечкото)-Тоа е катастрофална комбинација чисто од причина што колку и да ти пружа некој љубов никогаш тоа нема да те направи среќен и спокоен, бидејќи ти не го чувствуваш тоа што некој сака да ти го даде.
Тоа е како да ти го даваат светот кој не го сакаш и не ти припаѓа!

2 случај (дечкото не ја сака девојката, девојката го сака дечкото)-Ова малку од малку е подобра ситуација, затоа што сепак си со тој што го сакаш, имаш можност да бидеш покрај него, да го бакнеш кога сакаш, да го допреш и итн.
И живееш со надеж дека еден ден тој можеби ќе ги има истите силни емоции за тебе.

Резултат-И двете врски кога тогаш ќе пукнат!

Со оглед на тоа дека сум бил во двете ситуации, од оваа гледна точка денеска, и зборувано од прво лице(еднина:) ) мислам дека е полошо да не сакаш а да те сакаат.
Еве зошто.
Кога ја сакам некого, тоа е мој проблем и јас можам да се потрудам да го решам на најдобар можен начин на кој јас знам. Ако успеам супер, ако не успеам, само јас патам и никој друг. А времето на крајот ќе се погрижи за болката во срцето, и ќе биде се во ред.
Кога некој друг ме сака мене, тогаш морам да се грижам за две срца. Никако неможеш на некој друг да му кажеш што да чувствува и мисли. Не можеш дури ни на себе. Значи повреден е и тој некој друг, и себе.
Две срца болат повеќе од едно, значи подобро е Да сакаш а да не те сакаат.
Впрочем тоа и не е љубов, тоа е лудост. Љубов се вели само кога двајца сакаат.

Ако веќе би требало да се избере меѓу двете а знаеме дека најубаво е да сакаш и да си сакан, би избрала да сакам. Некако полетно се чувствувам кога сакам.:helou:

секако дека нема поубаво чувство од заемна љубов, но покрај тоа мислам дека поубаво е да бидеш сакан отколку да сакаш зашто понекогаш љубовта знае да те повреди многу

SEKOGAS E PODOBRO DA SI SAKAN . AMA NE E LOSO I DA SAKAS AMA PRETPAZLIVO .>>>>>> DA NE SE IZGORIS<<<<<<<

да сакаш или да бидеш сакан?!?! Едно без друго не ми оди,а дали е подобро да сакаш или да бидеш сакан би рекол првото некако се осеќам целосно тогаш знаеш дека некој ти значи но не би можел да бидам во врска каде ги нема двете веќе не е тоа врска него тупење време за ништо,што барам со некоја на која не и значам ништо ебате не сум шаховска фигура

За сите оние кои преферираат да бидат сакани:
Како сте се осеќале кога не сте биле заљубени ама апсолутно во никој и не ве интересирал никој?
Јас гласам за тоа дека се чуствувам подобро кога сакам.

За сите оние кои преферираат да бидат сакани:
Како сте се осеќале кога не сте биле заљубени ама апсолутно во никој и не ве интересирал никој?
Ke ti kazam kako e.... Dosadno e ;P
Baras nesto koe nemas poima kako izgleda i nemas poima zosto ti e ... hihihihihi

Најдобро е кога е взаемна љубовта...А се друго е гола вода...

Ubavo e koga sakas ama poubavo e koga te sakaat normalno nekoj ako reci ne e taka znaci ne e iskren. Na site mu e poubavo koga e sakan ili sakana.

Мене не ми е пријатно да си вљубен, уствари да сакам некоја, зашто тогаш не знам што да правам со себе, а не сум бил сакан (барем не ми кажала никоја дека ме сака) за да знам што е подобро

Ubavo e koga sakas ama poubavo e koga te sakaat normalno nekoj ako reci ne e taka znaci ne e iskren. Na site mu e poubavo koga e sakan ili sakana.
Мене не ми е!
Тоа што сакате да бидете сакани повеќе го сфаќам како билдање на самодоверба :toe: . А тоа зошто пак јас го мислам она обратното...:

Ke ti kazam kako e.... Dosadno e ;P
Baras nesto koe nemas poima kako izgleda i nemas poima zosto ti e ... hihihihihi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom