Кое чувство е подобро - кога сакаш или кога те сакаат?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
da definitivno se soglasuvam so site vas!
najubavo cuvstvo e koga ljubovta e obostrana t.s vozvratena, nema poubavo cuvstvo od toa koga znaes deka te saka toj sto go sakas i ti...

НАјубаво чуство е кога двајца се сакаат

најбоље е коа ги имаш двете чувства истовремено

:star:A wise man once said: To love is nothing. To be loved is something.

Незнам од каде ми е оваа филозофска мисла, но, сепак мислам дека кога некој вистински го сакаш не е толку убаво, одколку и обајцата да се сакате, е тогаш стварно „пеперутките” ќе заиграат, и ретко кој тоа може да го осети. Само тоа е знакот на вистинската љубов. А што ако на некој што го сакаш највеќе на свет, што ти значи, му се посветуваш, му помагаш, и на крајот тој со ништо да не ти возврати... Е тогаш мислам дека „пеперутките” ќе умрат.

Ок малку чудно размислување, ама тоа е, кај мене одамна умреа „пеперутките” за некои личности.

:lud:

hmm awe standard na temava e da kazam deka najubava e obostranata ljubov...arno ama posto ne se zbori za toa mislam deka kje izberam jas da sakam...priznavam deka ako znam deka nekoj mene me saka togas dali svesno ili ne kje go koristam,a so toa i povredam...posle kje mi bide zal,ali kje bide i kasno,zatoa povekje bi sakala jas da sakam...i kako sto povekjeto rekoa,togas imas na sto da mislis cel den,imas pricina da izlezes i da se nadevas deka kje ja vidis licnosta sto ja sakas,pricina da zaspies i da se nadevas deka kje ja sonuvas...mislam deka mnogu poubavo e koga si srekjna sto nekoj se smee,otkolku da se smees za da usrekjis nekoj...mislam deka me sfativte sto sakam da kazam...sepak koga si zaljuben/a,i da ima bolni situacii,zivotot e mnogu poubav otkolku monotonijata koga jades,pies,spies,a ne custvuvas nisto... :)

Кога си во врска значи имаш некакво чувство на љубов кон партнерот.Најубаво е кога љубовта е обострана,а ако ја нема умира и врската.А убаво е чувството и кога сакаш,и кога си сакан.Секое на посебен начин.

Mislam deka koga i dvete gi ima e nesto najbolje na svet.BUT...
Mislam deka ne treba da se pokazuvaat bidejki ako edniot znae deka go sakas mu se diga cenata se pravi vazen ne e tolku zainteresiran za tebe...(zboruvam od iskustvo).Zatoa jas izbegnuvam da go pokazuvam toa no sepak mislam deka e poubavo da te sakaat.CENA:pos::pos::pos:

"...porano mislev deka najgolemo uzivanje e nekoj da te saka,a ne ti da sakas.Sega znam kolku e macna ljubovta sto se nudi,a na koja ne moze da i se vozvrati..."-Herman Hese
Mislam deka ova kazva se.....I sakam da sakam,zosto nema poubavo cuvstvo od cuvstvoto na zaljubenost,cuvstvoto da sakas nekoj,da cuvstvuvas deka za nekoj si spremen na se,duri i na najgolemiot rizik!

Bubi напиша:
"...porano mislev deka najgolemo uzivanje e nekoj da te saka,a ne ti da sakas.Sega znam kolku e macna ljubovta sto se nudi,a na koja ne moze da i se vozvrati..."-Herman Hese
Mislam deka ova kazva se.....I sakam da sakam,zosto nema poubavo cuvstvo od cuvstvoto na zaljubenost,cuvstvoto da sakas nekoj,da cuvstvuvas deka za nekoj si spremen na se,duri i na najgolemiot rizik!

potpolno se soglasuvam i so izrekata na herman hese ho i so tvrdenjeto na bubi deka nema poubavo cuvstvo od cuvstvoto na zaljubenost, no ljubovta mora da e obostrana, zatoa sto dosega se najdov i vo dvete situacii, sakav nekoj a ljubovta ne mi bese vozvratena, no prodolziv ponatamu kolku i da bolese, a se najdov i vo situacija nekoj mene da me saka i otvoreno da mi gi izrazi cuvstvata a jas da ne bidam zainteresiran za nea i da vratam kako sto mene mi vratija vo prviot slucaj, samo ke kazam na krajot najdobro e da e obostrano zatoa sti ako e ednostrano nekoj ke strada bilo emocionalno bilo psihicki.

bibika напиша:
Togas tonch,tri od karti.;)
Koga sakas i znaes deka toj ne te saka,mozes samo da patis.Nikako ne mozes da se cuvstvuvas dobro,pa da pravis gradacija koe cuvstvo e podobro.
I koga te sakaat a ti ne go sakas toj sto te saka,ne te zasega,ne ti znaci,ama barem na suetata ti godi.
Nema podobro cuvstvo od toa koga sakas nekogo,toj nekoj da te saka tebe...e toa e veke sreca!
И тоа огромна среќа, дури и би додал...„Дар од бога“. Само има еден проблем...многумина тој дар го немаат, не знаат да сакаат и незнаат да ја почитуваат љубовта.

Mandrak напиша:
И тоа огромна среќа, дури и би додал...„Дар од бога“. Само има еден проблем...многумина тој дар го немаат, не знаат да сакаат и незнаат да ја почитуваат љубовта.

da..ok
No mislam deka ne e samo dar tuku treba da ucis od toa kako ti bilo koga nekoj te sakal a ne si mu vovrztil i obratno.Treba da znaes kako da se odnesuvas i da naprais nekoj da te saka a so dar jebi ga.Ti ke sakas a tebe nema da te sakat i so si naprail...nisto.malku e :oftopic: ali jebi ga

Handsome напиша:
da..ok
No mislam deka ne e samo dar tuku treba da ucis od toa kako ti bilo koga nekoj te sakal a ne si mu vovrztil i obratno.Treba da znaes kako da se odnesuvas i da naprais nekoj da te saka a so dar jebi ga.Ti ke sakas a tebe nema da te sakat i so si naprail...nisto.malku e :oftopic: ali jebi ga
Човек или може или неможе да сака, нема многу тука за учење.Коментарот ми беше во врска со тоа дека ако не е љубовта обострана, изостанува вистинскиот филинг во се.Единствено обострана љубов може да даде потполна сатисфакција. Затоа велам дека е дар од бога, не само како појава и совпаѓање на истовремена и обострана љубов, туку и како можност, дарба или способност да се сака!

I da sakas i da te sakaat cuvstvoto e prekrasno... taka da dali e podobro ednoto ili drugoto mozam da kazam deka deka dvete vo kombinacija se najodbroto sto moze na covek da mu se sluci (prava LJUBOV)

Mandrak напиша:
Човек или може или неможе да сака, нема многу тука за учење.

Pa mislam deka ne si vo pravo.Ima mnogu za ucenje.Ne veruvam deka ti e isto koga ti sakas nekoja a ne ti vozvraka i koga tebe te sakat a ti ne vozvrakas.Samo treba da se stavas na mestoto na onaa na koja ne si i ja vozvratil ljubovta pa da vides kakvo e cuvstvoto.I ovde ke se potsetis od toa sto si go naucil koga tebe ne ti ja vozvratile ljubovtai ne veruvam deka bi ostanal ramnodusen.
A inace vo pravo si za filingot i za sve ostalo samo ova ne ti e na mesto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom