Книги кои би ги препорачале

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби малку пристрасно, но како и да е...
Се работи за одлична книга, каде што детално е опишан животот на Курт.
Не сум добар во рецензии и во опишување на книги, можам само да кажам овој човек имал навистина пеколно тежок живот и борба со сам себе, има навистина големи контрдикторности во врска со неговиот карактер.
Кога ќе ја читате последната глава, во најмала рака многу ќе ви падне жал делот што е посветен на ќеркаму пред да се убе...јас плачев кога го читав тоа.

Препорачливо е во оригинална верзија да ја читате, со преводот не може да се дофати комплетниот труд на авторот.:)

Пеер, да не знаеш дали книгата може да се најде на нет, линк да не имаш или нешто сл. ?

Пеер, да не знаеш дали книгата може да се најде на нет, линк да не имаш или нешто сл. ?

Ако седнеш на компјутер да ја читаш не само шо ќе ти паднат очите ти ќе се срушиш, ќе му одиме на Burn нагости ќе ни ја даде, јас сум одамна заинтересирана :)

Каноне инверсо - Паоло Мауренсиг
Роман за необичниот однос на двајца тинејџери, млади музичари кои се сретнуваат во познатата европска музичка школа "Колегиум музикум" се крие во мистериозната прекрасна виолина....вреди да се прочита

Па така...
"Малечката Фадета" (вреди да се прочита,на добар начин е прикажана љубовта помеѓу Ландри и Фадета,и дека надворешниот изглед не ја покажува нашата вистинска личност)
"Алхемичарот" - прекрасна приказна за момчето кое е во потрага по богатството,полна со воодушевувачки мисли - и оваа вреди да се прочита,и тоа како :vozbud:

:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

"Алхемичарот" - прекрасна приказна за момчето кое е во потрага по богатството,полна со воодушевувачки мисли - и оваа вреди да се прочита,и тоа како :vozbud:

:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

alhemi4arot i voop6to site knigi od koeljo se prekrasni so mn mudrosti za zivotot

„Убавицата и мародерот“ од Божин Павловски. Прекрасна книга која дава слика за случувањата во 1997 година кога се појави октоподот. Истовремено, книгата го прикажува крахот на општеството, губењето на секаков вид морал од обичниот народ, но за жал и од брилијантните интелектуалци.
„Гол човек“ од Игор Џамбазов. Автобиографијата на еден од најголемите шоумени на Балканот, која на служи да им ги отвори очите на сите кои се заслепиле по патот на коцката... Трогателна исповед, и кога на крај ќе ја прочитате, во еден момент ќе го пцуете И.Џ. а веќе во друг ќе го сожалувате.

Апдејт :wink:
Ви ги препорачувам:
- Уметноста на љубовта од Ерих Форм. Ми се чини имам пишано веќе на кајгана дека вреди, поучна ствар, pure philosophy.
- Шмизла од Сашо Ристевски. Прво, ради респект кон актерот ја зимаш книгава и после откриваш дека типов го бива за пишување и дека драмиве не само што треба да се прочитаат туку треба и да се изведат на сцена! Воглавно преовладува песимизам(некој би рекол реализам) и дека човекот станал животно, а интермецо му е целиот сјебан живот.
- Вештица од Венко Андоновски. Книга, тетратка, енциклопедија, па дури и компјутер. Мајсторство...

Не ми е страв - Николо Аманити ..

Прекрасна книга .. Ќе допре до некого сигурно.

Најголемата мистерија на светот - Ог Мандино.

Гром книга... Би ја препорачал на оние со недостиг на иницијатива и храброст во животот. :smir:

Не ми е страв - Николо Аманити ..

Прекрасна книга .. Ќе допре до некого сигурно.

Исто и „Доаѓам по тебе и те водам со себе“.
Брилијантен е дечкото, има лесен стил на изразување, а сепак не е површен за да помине без длабочина.

"кланица пет"од курт вонегарт.книгава можно е да може да се најде и како Детскиот крстоносен поход.ова е анти-воена книга,напишана со хумористичен стил.лесно читлива и брзо.супер е

даглас адамс- автостоперски водич низ галаксијата да ги прочитате сите 5 книги ќе се изнасеете

Ден Браун-"Ангели и демони" и "Кодот на Да Винчи" :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom