Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Евиденцијата на матичниот број и УЈП значи многу едноставно дека лицето Н.Н остварило приход од обложување на пример 800 денари (чисти) и врз основа на истите платило персонален данок од 80 денари. Не сум целосно упатен за влијанието во врска со стипендија или слична работа, но сигурно влегува во пресметка затоа што државата ги има пред себе тие податоци. Лани се сеќавам оние кои примаат социјално се плашеа да подигаат добивки за да не им го укинат. Така да ако поднесуваш за стипендија дефинитивно треба да ги внесеш парите добиени од кладење во нашите кладилници. Додека за парите од онлајн кладењето засега државата е немоќна и нема механизам за контрола или пак за пресметка. Тие пари не може да подлежат на оданочување од проста причина што државата нема ингеренции да оданочува пари префрлени од странство, затоа што они како прво не знаат ниту по каква основа се добиени.Имам едно прашање за кладењево и даноков. Како оди ова што е со матичен број и евиденцијата во УЈП. Што би значел приходот во однос на стипендии за студенти, дали ќе излегува во евиденцијата кај приход од игри на среќа? Има ли некој што е поупатен со ова, исто така ме интересира дали парите што се исплаќаат преку интернет обложувалниците (wwin, bet365 итн.), дали овие исплати се оданочуваат и исто така влегуваат во таа евиденција. ?
Е ова е јакото..чисти..а не се чисти..може 10 ливчиња да уплатиш и да утнеш, 1 да фатиш..што значи и не си бил ти во ќар од Х денари туку во многу помала сума завршуваш во ќар од обложување..Евиденцијата на матичниот број и УЈП значи многу едноставно дека лицето Н.Н остварило приход од обложување на пример 800 денари (чисти) и врз основа на истите платило персонален данок од 80 денари. Не сум целосно упатен за влијанието во врска со стипендија или слична работа, но сигурно влегува во пресметка затоа што државата ги има пред себе тие податоци. Лани се сеќавам оние кои примаат социјално се плашеа да подигаат добивки за да не им го укинат. Така да ако поднесуваш за стипендија дефинитивно треба да ги внесеш парите добиени од кладење во нашите кладилници. Додека за парите од онлајн кладењето засега државата е немоќна и нема механизам за контрола или пак за пресметка. Тие пари не може да подлежат на оданочување од проста причина што државата нема ингеренции да оданочува пари префрлени од странство, затоа што они како прво не знаат ниту по каква основа се добиени.
Е ова е јакото..чисти..а не се чисти..може 10 ливчиња да уплатиш и да утнеш, 1 да фатиш..што значи и не си бил ти во ќар од Х денари туку во многу помала сума завршуваш во ќар од обложување..
Нели под претпоставка ако утнуваш ливчиња што секако законов не го зема во предвид
Евиденцијата на матичниот број и УЈП значи многу едноставно дека лицето Н.Н остварило приход од обложување на пример 800 денари (чисти) и врз основа на истите платило персонален данок од 80 денари. Не сум целосно упатен за влијанието во врска со стипендија или слична работа, но сигурно влегува во пресметка затоа што државата ги има пред себе тие податоци. Лани се сеќавам оние кои примаат социјално се плашеа да подигаат добивки за да не им го укинат. Така да ако поднесуваш за стипендија дефинитивно треба да ги внесеш парите добиени од кладење во нашите кладилници. Додека за парите од онлајн кладењето засега државата е немоќна и нема механизам за контрола или пак за пресметка. Тие пари не може да подлежат на оданочување од проста причина што државата нема ингеренции да оданочува пари префрлени од странство, затоа што они како прво не знаат ниту по каква основа се добиени.
Не ме фаќај за збор, ама мислам дека ќе ти стигне писмо од кладилницата, со износ на добивка и данокот кој е платен за 2014год. После тоа треба само да поднесеш годишна даночна пријава во ујп, со сите приходи во 2014 вклучувајќи ги и добивките од кладилница.Кажете ми треба сега во Март кога се пријавува данок да пријавам нешто и околу ова? Или се е автоматски регулирано? На крај краева од кај да знам и колку данок треба да пријавам, не даваат сметкопотврда во кладилница кога земаш пари
едит: да ви го разбијам малерот на темава
![]()
нашата група се сврзува со на Катар групатаКои му се можни противници на Катар доколку денеска победи/изгуби ?
ако завршиме ние трети,ние идеме на нив.ако завршиме втори,австријците идат на нивКои му се можни противници на Катар доколку денеска победи/изгуби ?
Дај кажете играчи ракомет денеска кој би можеле + да идат па и -![]()