Кивање, Ждригање, Прдење...

• Креатор на темата Креатор на темата AceMaus
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Најнапред, секако дека е накултурно, но како човек секој од нас ги поседува способности...
Некое непријатно искуство, можеби и комични ситуации...лични на останатите:)...
Како прекинувате со икање?...

Еднаш на тренинг праиме истегање, али поза некоја легнатт на земја со нозете кренати....и слушаме наеднаш пппрррррттт....:pos2: нормално се смееме сите....а наптрапникот беше најдебелиот човек од сите нас...цунами мајкеми:vozbud:

Исто професортка у средно ме избрка од час и ми вика додека не преикаѓ не се враќај:toe:...и нормално не преикав:)....а тоа често ми се случува ко ќе почнам по 2-3 саати ме држи и неможам да прекинам

Па да ве слушнеме...

Aх, слатки мемории од основно, па и од средно, ми врати.
Го сфакам како потреба и не се страмам, што ми се прави - правам.

Кивање, претерувам со тоа. Пролетта. Алергичен сум на поленов прав.
Ждригање, не практикувам многу. 2-3 пати после јадење.
Прдење, anytime кога ми дојде.

:pos: каква тема ...
не практикувам прдење и ждригање у јавност освен со поблиски пријатели :pos:

Сега брзо у школо ждригнав на час :pos:А и редовно се проѕевам посебно кога имаме час Сметководство.

Често си ги практикувам сите овие, но најчесто ми е ждригањето :):). Ама кога и да е, им се извинувам на сите што се околу мене :)

Прдење кога ќе ми дојде, ждригам после јадење и пиење(не секој пат само по добро) а кивање не можеш да го „задржеш“ кога ти дојде.

п.с Алергичен сум на полен пролетта кивам на секоја минута( и тоа еднаш кога кивнам, обавезно уште 5 пати веднаш по тоа), исто и домашна прашина, дезодоранс и сл :)

А за икање не спомна никој???

Прдење и ждригање е многу некултурно, ниско...
Кај нас професорката по англиски не отстрануваше од час ако некој направи такво нешто и ние понекогаш намерно со патиките на подот правевме звуци слични на прдење и додека не се кажеше некој го прекинуваше часот :)

Кивањето и икањето се нешто сосем друго...
Кога икам пијам многу вода, но не секогаш помага... :)

Една скопска шмизла(една од тие нежните, културни девојченца) минатото лето ептен ме изнасмеа. Седевме собрани 5-6 девојчиња и девојкава прдна и вика: Уфф пуфнав :pos2::pos2::pos2::pos2:
Цела зграда се тресеше ејјј!

Можам да се пофалам со тоа што можам да ждригам цело време, нон-стоп.:tv:

И јас имам алергија од поленов прав и на секои 5 мин кивам:)а за прдење како секој нормален човек и јас прдам само на одредено место:)

кивањето ми е слаба страна...пошо сум алергична на се:pos2: кивам ко луда....у серии по 10-15 пати...у основно и средно кога ќе се закивав ми викаа да искочам од час пошо сум реметела предавање , а некад намрено го расчешував носот само да ми речат да искочам!!!!:kesa:

Една скопска шмизла(една од тие нежните, културни девојченца) минатото лето ептен ме изнасмеа. Седевме собрани 5-6 девојчиња и девојкава прдна и вика: Уфф пуфнав :pos2::pos2::pos2::pos2:
Цела зграда се тресеше ејјј!
замисли шо се дешава кога ке “прдне“ :smir:

Кога сум излезен со друштво некаде, или на гости некаде ми доаѓа да направам едно од нив ама секогаш се воздржувам, многу ми изгледа некултурно да прдам/ждригам во јавност.Ама ако се собереме по дома, куќата паѓа од сите тие звуци:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom