Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
W! ili Y, dali kirilicno kje stoi ДУПЛО ВЕ (ИПСИЛОН) ??
Значи во Македонија во поглед на јазикот македонски ќе гледаме што е попогодно за фирмите одколку за македонскиот народ?Јас тоа го спомнав не за да креирам стратегија туку за тоа како би било по погодно за фирмите. Лично сметам дека не е тоа првото место од каде што треба да се почне зачувувањето на кирилицата, не барам никој да се согласи со мене па да ме замолчува некој паметен како тебе:kesa:
Токму така.
Секое лого е уметничко изразување.
Дали со ова имаме закон кој го ограничува уметничкото изразување.
Уште повеќе.
Дали законот не се коси со Уставот на Република Македонија?
Имено...во Уставот, поглавје 2 " ОСНОВНИ СЛОБОДИ И ПРАВА НА ЧОВЕКОТ И ГРАЃАНИНОТ " во член 16, стои :
- Се гарантира слободата на уверувањето, совеста, мислата и јавното изразување на мислата.
Да поедноставам.
Правам кафе бар, и имам уверување, дека јавно треба да ја изразам својата мисла, со која името на истиот би било "Party Time", воден од уверувањето дека би постигнал поголем економски ефект со мојата мисла.
Дали моето право на слобода на уверувањето, совеста, мислата и јавното изразување, со овој закон е ограничено ?
ABC... дај, те молам, еднаш.. ЕДНАШ кажи нешто конструктивно...
Доста сереш само бе пичка ли му материна...
Успеа до 7ма страна да стигне темава без некој да пројаде гомна за партии... дури да не речам има конструктивна дискусија.. ти се најде најпаметен да ни кажуваш за што е припрема законов....
Иди таму дркај на сајтови за малолетнички или нешто слично.. не кур замарај овде више!
ајт.. бришете двата поста... доста паламудење ...
Ти слободно изразувај си ја својата мисла...ама во рамките на позитивните законски прописи. Среќа што имаме закон за заштита на знамето, инаку ништо чудно да му текне на реален да го изрази своето мислење со палење на македонското знаме и да се повикува на `креативна слобода и изразување`.
Инаку за најголем економски ефект...нема да постигнеш со пишување на било кој јазик освен кирилицата, туку ако си работиш како што треба. Затоа не продавај глупости дека не е економски оправдано да се пишува само на кирилица.
Од кога тоа секое индивидуално мислење е битно за донесување на некој закон?Хахаха...
Кое извртување на тези ти е ова со знамето...не би коментирал.
Околу законот.
Да...ме ограничува.
Ако Јас мислам дека економскиот ефект ќе биде подобар, би го напишал насловот и на кинески...но со сегашниот закон, таа слобода на изразување, ми е ограничена.
Има многу нелогичности и недоречености во законот.
Така да се сомневам дека целта на истиот е заштитата на Македонското писмо. Како што пишав пред некој пост, има толку многу начини да се заштитиме од англизми, србизми и бугаризми.
Ефектот од овој закон би бил добар само за буџетот.
Znaci i latinicata.Само одговор на прашањето......
Службен јазик е Македонскиот јазик и неговото кирилично писмо...и оние додатоцине за над 20%