Кирил Џајковски

• Креатор на темата Креатор на темата viktor_mak
  • Време на започнување Време на започнување
BE0F76431270DE4BA84DA3BA20D2D75E.jpg

Кирил Џајковски ја дополни листата на успешни настапи со двочасовната свирка на белградското Ушќе. На шестиот пиво-фест во главниот град на Србија Кирил настапи на третата вечер. Според телевизијата Метрополис, настапот на Кирил е најуспешниот и најквалитетен настап во историјата на Beer Fest.

Белградскиот пиво-фест кој се одржа од 20. до 24. август на специјално адаптираниот простор во областа Ушќе, анимираше близу милион луѓе од Србија, но и од поширокиот регион. Мегаломанската манифестација беше беспрекорно организирана, бесплатна и со најразлични забавни понуди. Близу 50 брендови од пивската индустрија се претставија со разни понуди, кампањи и секакви анимирачки решенија. Посетителите се забавуваа на различни начини, а главниот погон, секако беше музичката програма.

CDD22FF96932CA4F8DA4B1A79B42079D.jpg

Во четирите дена можеа да се чујат различни артисти, групи, диџеи... Неколку трибјут бендови се претставија на стоилјадната публика. Учество земаа и групите: Филм, Тајм и Дадо Топиќ, Дарквуд Даб, КУД Идијоти, Атомско склониште и многу други.

Како дел од најатрактивната програма на спектакуларната фестивалска бина се појави и Кирил Џајковски со својата веќе уиграна формација. Над сто и педесет илјади кренати раце го пречека нашиот најизвезуван артист сезонава. Кирил вети дека повторно ќе се сретне со загреаната белградска публика и им се заблагодари за одличната атмосфера.

Ова е 8-ми настап на Кирил за помалку од 5 месеци. Најпосетениот концерт на Кирил сезонава само го потврдува статусот на алхемичарот на македонскиот бит и беспрекорната продукциска изведба. Следува фестивалот Стари дани во Врање, а потоа Загреб, каде што Кирил ќе ги најави Kaiser Chiefs.

Ова е уште еден доказ дека Кирил е најдоброто нешто што го дала Македонија после Тоше.

Па искрено добар беше, ама не е тоа тоа што тој како изведувач и пред се автор може да го даде. Стана крајно комерцијален во последено време, што не значи и дека е подобар...
Бев на Белградскиот пиво-фест, ЛИЧНО можам да посведочам за атмосферата, а не преку следење на било какви медиуми.
Да сумирам:
Добар беше, луѓето се журкаа(не дека не, и јас се журкав), ама умеел тој и подобра музика да создава.
И доста гњавев јас, кој не верува, нека ми се обрати! Имам докази! :pipi::)

Па искрено добар беше, ама не е тоа тоа што тој како изведувач и пред се автор може да го даде. Стана крајно комерцијален во последено време, што не значи и дека е подобар...
Бев на Белградскиот пиво-фест, ЛИЧНО можам да посведочам за атмосферата, а не преку следење на било какви медиуми.
Да сумирам:
Добар беше, луѓето се журкаа(не дека не, и јас се журкав), ама умеел тој и подобра музика да создава.
И доста гњавев јас, кој не верува, нека ми се обрати! Имам докази! :pipi::)

види брат колку и да е искомерцијализиран, мислам дека кирил е ѕвер и дека е нешто што ретко се создава. како што кажав и во првиот пост од темава: единствен композитор во македонија. човек кој навистина знае да создава музика, а не само да прави ремикси.
и уште нешто: едноставно човекот стана толку познат и славен што прашање на време беше кога ќе се искомерцијализира. еве земи ги за пример и останатите диџеи како тиесто, ван дајк и слични. и тие почнаа доста стихијно, но прераснаа во комерцијална музичка машинерија.
ај и јас да сумирам: човеков каде и да иде жари и пали. мислам дека треба да го викаат и на Burn журките во скопје :)

види брат колку и да е искомерцијализиран, мислам дека кирил е ѕвер и дека е нешто што ретко се создава. како што кажав и во првиот пост од темава: единствен композитор во македонија. човек кој навистина знае да создава музика, а не само да прави ремикси.
и уште нешто: едноставно човекот стана толку познат и славен што прашање на време беше кога ќе се искомерцијализира. еве земи ги за пример и останатите диџеи како тиесто, ван дајк и слични. и тие почнаа доста стихијно, но прераснаа во комерцијална музичка машинерија.
ај и јас да сумирам: човеков каде и да иде жари и пали. мислам дека треба да го викаат и на Burn журките во скопје :)

HAHAAHA не сум брат, сестра сум :vozbud:

HAHAAHA не сум брат, сестра сум :vozbud:

хахахаха оукеј се надевам не се навреди ;)

бај д веј ја баш се понадевав дека на некого му текнало да пише ново инфо за маестро Џајковски ама очигледно многу мал дел од македонишчава го знаат и го слушаат кирета :)

как да е, ако некој знае кои му се ангажманите до нова година во европа слободно нека пише :)

:vozbud::vozbud: кога беше во Прилеп фенеменално се претстави...тоа мислам дека ми беше најубавиот ден т.е. вечер за целото лето :) имам качено клипчина на YouTube..кратки се ама :toe:

и ај да се пофалам :smir:

Attachments

• DSC00039.jpg
    DSC00039.jpg
    156,3 KB · Прегледи: 9
Мн. ми се свиѓа Кирил...мислам музиката што ја прави, иако и он не е лош:pipi:
Песните му се супер, баш да те размрдаат, одличен ритам на Друм енд Бас.

Кирил во петок во Колосеум, а за Нова година во Нови Сад

Кирил Џајковски oвоj петок (26.12.2008.), ќе ја заврши македонската концертна сезона од местото каде што истата започна - клубот Колосеум. Со десетчлениот оркестар кој го следи цела година на сите настапи, ова ќе биде последниот тест за новиот албум, а воедно и предпромоција на истиот кој ќе се случи напролет.

Концертот ќе започне на полноќ, а билетите во предпродажба ќе чинат 200 денари. Круната на сезоната сепак ќе се случи за Нова година во Нови Сад, каде Кирил на градскиот плоштад во друштво на Масимо Савиќ и Партибрејкерс ќе ги внесе новосаѓани во 2009 година...

После Загреб, Софија, Белград, Ниш, Нови Сад, Порторож..., плановите за 2009. година се освојување на европскиот пазар.

Ваквите планови сепак се основани врз големиот интерес од страна на многу европски продуценти, букери, издавачи за музиката на Кирил... – велат од Литиум рекордс, продукцијата на Џајковски.

C0460751EFFF7849826C8FCD1097EA3C.jpg
8C341A897E00EB43B271E7F6B2FBB15B.jpg

Кирил во петок во Колосеум, а за Нова година во Нови Сад

Кирил Џајковски oвоj петок (26.12.2008.), ќе ја заврши македонската концертна сезона од местото каде што истата започна - клубот Колосеум. Со десетчлениот оркестар кој го следи цела година на сите настапи, ова ќе биде последниот тест за новиот албум, а воедно и предпромоција на истиот кој ќе се случи напролет.

Концертот ќе започне на полноќ, а билетите во предпродажба ќе чинат 200 денари. Круната на сезоната сепак ќе се случи за Нова година во Нови Сад, каде Кирил на градскиот плоштад во друштво на Масимо Савиќ и Партибрејкерс ќе ги внесе новосаѓани во 2009 година...

После Загреб, Софија, Белград, Ниш, Нови Сад, Порторож..., плановите за 2009. година се освојување на европскиот пазар.

Ваквите планови сепак се основани врз големиот интерес од страна на многу европски продуценти, букери, издавачи за музиката на Кирил... – велат од Литиум рекордс, продукцијата на Џајковски.

C0460751EFFF7849826C8FCD1097EA3C.jpg
8C341A897E00EB43B271E7F6B2FBB15B.jpg

Зошто не беше обратно :(
Кирил Џајковски на плоштад за Нова Година. Колку добро звучи :)

Ти да идеш на -100 да денсаш под дејство на ракија :icon_lol: јас не сум хаце денсер си признавам
040.gif

Ти да идеш на -100 да денсаш под дејство на ракија :icon_lol: јас не сум хаце денсер си признавам
040.gif

А како звучи Џајковски за Нова Година на Саем :) (во комбо со Роботек, Казар, Сателајт и многу други) ?!
Неизовдливо ама сепак добро осмислено :) хихихи
:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom