Кинеска кујна

• Креатор на темата Креатор на темата J0ker_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Само оризот ми е убав.
Се друго кинеско ми е гадно,се еден исти сос ставаат :icon_conf

Има „кинески“ ресторани низ Скопјево, ама од автентичноста на кинеската храна нема ни а, се е гола вода. А инаку кинеската храна е прекрасна. Како помалечка бев во Америка на некое време и соседите ни беа Кинези. Се давев во ориз со резанки од пржени јајца ,пилешко со нивни зачини и сладолед во кисел сос. Дури и ден денес мајка ми понекогаш готви нешто што има научено.

Само во Скопје имам видено ресторани за кинеска храна.
Некако мноу грдо ми изгледаше и не се осмелив ни да пробам.
Си јадев тост јас....Не сакам да експериментирам.
Можеби храната не е лоша,но јас несакам да ја јадам.

MENE MI SE SVIGAAT NUDLI SO ZELENCUK I ORIZ SO PILESKO MESO I ZELENCUK:NESTO DRUGO NE SUM PROBALA AMA VO SEKOJ SLUCAJ SE MI IZGLEDA PRIMAMLIVO I VKUSNO;SAMO STO GO GLEDAM I OSEKAM MIRISOT(OVDEKA MISLAM NA KINESKI RESTORANI VO GERMANIJA NE ONIE KAJ NAS)A ZA RESTORANI VO MAKEDONIJA NE MOZAM DA ZBORAM NE SUM GI POSETILA:

кинеска храна немам јадено, ако го сметате оризот за кинеска тогаш да

Немам пробано кинеска храна досега а би сакал да пробам

Имам пробано, и ми се допаѓаат некои работи од тие шо имам пробано. Ама не би ја јадела секој ден.

крокети од ракчиња- ги обожавам.
инаку во она Ѕвезден океан земав месо со кари и поише зеленчуци имаше него месо.А кинеската салата ја прават ко шопска со фиде,ама на друг начин сецкана и без сирење:tapp:

Не сум пробала кинеска храна но би сакала да пробам...:wink:

Немам пробано кинеска храна во Ск, ама овде во Америка е топ....уффф поготово пилешко во сос од портокал :vozbud:

41zTFhynflL._SS400_.jpg

А кинески стапчиња кај можат да се купат во МК???Сакам да научам да јадам со нив.

А кинески стапчиња кај можат да се купат во МК???Сакам да научам да јадам со нив.
Со среќа :pos: Мнооогу ми требаше дур да научам,дур да го донесеш јадењето до уста нема ништо се испопаѓало :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom