Kindle

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
Еве сега повторно пребарував малку на MobileRead, и вушност видов дека само Колекциите не се достапни без регистрација (и нормално купувањето книги од Амазон), но и тоа наводно лесно се решава. Значи, тогаш кога сум читала погрешно сум разбрала дека Киндл-от бара регистрација. Веројатно тоа мислење постои бидејќи Амазон најмногу заработува од продажбата на книгите, за што треба регистрација. Во тој случај, да си знам за во иднина да ги земам предвид и читачите од Амазон. Фала за мислењата!

Инаку, за пребарувањето мислев за оние работи кои ги нема во речник, не само зборови. На пример, ако читаш книга за биохемија, речникот не е доволна референца. Тогаш е стварно корисно и брзо барањето, без да морам да одам до компјутер или да користам мобилен. И не ми е постојано активен wi-fi, само кога треба.

Планирам да купам Kindle Fire HD 7 инчен. Гледам јака работа е за таа цена. Инаку сакав да ве прашам, дали иде директно од амазон Shipping за кај нас? Јас како што читав до сега, го праќаат и навака. А како што видов и тоа Prime јака работа е, еден месец безпари е, после 79$ годишно.

Планирам да купам Kindle Fire HD 7 инчен. Гледам јака работа е за таа цена. Инаку сакав да ве прашам, дали иде директно од амазон Shipping за кај нас? Јас како што читав до сега, го праќаат и навака. А како што видов и тоа Prime јака работа е, еден месец безпари е, после 79$ годишно.

Земај Nexus 7 ако веќе земаш таблет.

Kindle Fire можеш од купилаптоп да го земеш без да се замараш со пошти и царини.

http://www.kupilaptop.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=65&Itemid=107

Kindle Fire можеш од купилаптоп да го земеш без да се замараш со пошти и царини.

http://www.kupilaptop.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=65&Itemid=107
Овој е стариот Fire, aма кога веќе сака да земе поефтин таблет и јас му го препорачувам новиот Nexus 7 од 16 гига. За тие пари, подобро нема. Само, мислам дека сеуште го нема кај нас.

Знам дека AMC и SET го имаат Nexus-от. Е сега не знам кој модел (8GB или 16GB)

Знам дека AMC и SET го имаат Nexus-от. Е сега не знам кој модел (8GB или 16GB)
Почекај месец-два за да го донесат новиот Nexus... Го има кај нас стариот, не се произведува повеќе 8-гигабајтна верзија.

Фала ви момци. Незнаев дека има кај нас и киндл и ова другово. :D

Инаку, не ми е за парите, само Apple не ми прави мерак, во никој смисол, а за овие другиве не сум размислил. :D
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 00:09 ---
Инаку само што прочитав за киндлот кај нас, изгледа е стариот, а и 12.990 :D Ептен забегале со цените, а од амазон можам да го земам за помалку од 200$ со гифт карти, и други работи а и луѓе имам во америка што можат да ми го препратат. Овие кај нас сум ги приметил одамна, преваранти тешки се :D

Стариот kindle е тој, ама не верувам дека веќе го продаваат, тие цени се од март месец.

Е тоа е бедот :/ Инаку, што може да се земе интересно од нашиве продавници? Мислам што таблет, пошто не сум загледал, и кое е најдоборо решение, горе доле ?

а и луѓе имам во америка што можат да ми го препратат. Овие кај нас сум ги приметил одамна, преваранти тешки се :D
Зимај од преку големата бара и ич на прашувај што има тука.

Само размисли убаво што уред ти треба тебе, таблет или читач.
- Читач, хардвер за читање книги, списанија и секаков текст.
- Таблет, хардвер за денгубење, фалење (види колкав ми е), и воопшто генерално ку*ташачење. Споредна функција му е пополнување на еден струен штекер (или струен продолжен кабел) по неколку саат секој ден.

Зимај од преку големата бара и ич на прашувај што има тука.

Само размисли убаво што уред ти треба тебе, таблет или читач.
- Читач, хардвер за читање книги, списанија и секаков текст.
- Таблет, хардвер за денгубење, фалење (види колкав ми е), и воопшто генерално ку*ташачење. Споредна функција му е пополнување на еден струен штекер (или струен продолжен кабел) по неколку саат секој ден.

Не, Читач дефинитивно не ми треба. А ова таблетов ми треба, затоа што често не сум дома, а малку се скапички разговорите во странство. А инаку уште од кога излегоа овие чуда нејќев да купам затоа што се фалбаџиска работа, а такви работи не ми се свиѓаат. Ама ајде, дојде ред и тоа да се купува. Ке размислам убаво па ке видам што ке правам. Инаку во мисла ме стави со ова што викаш секој ден треба да го полнам по неколку саати. :)

Не, Читач дефинитивно не ми треба. А ова таблетов ми треба, затоа што често не сум дома, а малку се скапички разговорите во странство. А инаку уште од кога излегоа овие чуда нејќев да купам затоа што се фалбаџиска работа, а такви работи не ми се свиѓаат. Ама ајде, дојде ред и тоа да се купува. Ке размислам убаво па ке видам што ке правам. Инаку во мисла ме стави со ова што викаш секој ден треба да го полнам по неколку саати. :)
Еден збор. Нетбук.
asus-eee-pc.jpg

Што има таблет а што нема нетбук, за ВОИП разговори и за интернет додека си надвор од државава? Се што кажа дека ти треба, нетбук ти го нуди за помалку пари.
Таблет е статусен сумбол и геџет за фалење и денгубење.

Сега не ме разбирај погрешно, ако сакаш таблет купи си таблет. Само расчисти си сам со себе зошто го купуваш... :)

Еден збор. Нетбук.

Што има таблет а што нема нетбук, за ВОИП разговори и за интернет додека си надвор од државава? Се што кажа дека ти треба, нетбук ти го нуди за помалку пари.
Таблет е статусен сумбол и геџет за фалење и денгубење.

Сега не ме разбирај погрешно, ако сакаш таблет купи си таблет. Само расчисти си сам со себе зошто го купуваш... :)
Ама портабилност и ease of use on the fly со нетбук, малку потешко.
Мада да, ја иам asus 1001pxd 10 инчен intel atom n455 гига рам, презадоволен.
Моментално вози виндоус осмица и лета. Start up/shutdown time ~ 13 secs.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom