Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Работите што парите можат да ми ги приуштат, а ми прават ќеиф се: седенка во добар ресторан со добра храна, шетање подалеку од градов на кафе, купување облека која секогаш ми недостига и сл...Што е она што парите можат да ви го приуштат, а ви прави ќеиф на душата? И обратно: Кои се работите кои едноставно не може да се купат со пари - а ве прават среќни, за момент или подолго.
За тие ќеифови кои ги плаќам и ги кажав, нема што да зажалам дека сум ги платила. Неможам да ги имам без пари, така да не размислувам на тој начин за нив.Дали ако со пари си овозможите ќеиф, нема да си го расипете задоволството знаејќи дека сте платиле за него, и дали сметате дека моментално или подоцна ќе зажалите за направениот ќеиф кој бил поткрепен со Ваша финансиска подлога?
Тие вторите ќефови од горенаведените се подолготрајни, ми даваат топлина и откако завршуваат, па според тоа, нормално дека ги ценам и сакам повеќе. Имаат и поголемо позитивно влијание врз мене, па ако би морала да бирам живот со едни од тие ќеифови би ги избрала вторите - неплатените.Крајно, што може да има конечно поголемо значење, поголема моќ и влијание врз вас: платениот или неплатениот ќеиф?
Го делам истото мислење со тебе. :smir:и се купува и не се купува...зависи за која смисла станува збор..............на пример љубовта, здравјето , среќата , мирот , и некои др работи неможат да се купат со пари................................но секако дека материјалните кејфови се задоволуваат со пари..........а нив ги има секој и ги има многу хехеххехххх.....значи, не е се во парите................