Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Не им требаше ова, супер почнаа на почетокот, добија поддршка и се, требаше да продолжат со работата на законот, нивниот договор не зависи од тоа кој е на власт.

Баш ме интересира како ќе се борат тие дваесеттината од координативната група кога и самите членуваат во истите НВО-а со Најчевска, Милчин и останатите.

Јас бев со СП од самиот почеток и мислев дека и покрај заднината на луѓето од координативната група (СП не е "хоризонтално поставена организација" глупости се тоа), сепак ќе се дистанцираат од политиката. На крајот испаднаа СПУКМx2.

Ова е веќе смешно. :D И сега за време на оваа власт и претходната до 2006, СПУКМ бил еден од инструментите на власта.

Точно, но кој последен се смее...

А како тргнале работиве, можно е истите тие ѓубриња од СПУКМ да бидат последните кои ќе се смеат, со оглед на тоа дека СП и официјално од студентско движење се трансформираше во опозициско, или подобро кажано, политичко движење.

Ова е веќе смешно. :D И сега за време на оваа власт и претходната до 2006, СПУКМ бил еден од инструментите на власта.
Мене не ми е јасно која е поентата да даваат било какво соопштение ако се нелегитимни и со истечен мандат на претседателов Кирил? Или не знаат за ова, па треба некој да им каже :toe:

Секундарно е, тоа дали состојбата во студентското движење е Сјаши Мурто, да узјаше Курто. Тоа било увек така и е нешто што за жал нема да се смени. Нема да има никад независни цивилни фактори тука. Све ќе биде увек под влијание на една или друга партија.

Она што е најважно е - дали конечно е дека нема да има екстерно тестирање у втора и четврта?

Јас мислам дека го истакнав мојот скептичен став месеци поназад.

Ви реков дека нема доволна свест а вие ми ги правдавте потезите кога вештачки се пумпаше бројката (поддршката да ми го поддржат сите тие таму) и врв на се е ова.

НО ! Ќе има и наредна прилика другари и другарки ![DOUBLEPOST=1431965580][/DOUBLEPOST]
Нема да има никад независни цивилни фактори тука. Све ќе биде увек под влијание на една или друга партија.

Делумно точно, сепак тврдам дека има некој помал процент на независни цивилни фактори. Штосот е дали ќе се препознаат фаците кои пробуваат да се инфилтрираат или ако веќе се (внатре) да се бојкотираат или спречат нивните намери.

На крај краишта по два шамари и шут и ајте гитла (дали црвен или син).
Штом се случи тоа пак ќе речам - немет свајст.
(побитни и беа журките со Дубиоза и останато)[DOUBLEPOST=1431965816][/DOUBLEPOST]
Доброто е во тоа што го кажаа дека ќе се борат кој и да е на власт.

За малку ќе поверував.

Последно уредено:
Со ова сакаме да изградиме механизми за следење на квалитетот на високото образование и механизми, со кои диплома ќе добиваат само оние кои заслужиле и високото образование да не се сфаќа како бизнис, туку како наука. Сакаме испитот да биде двапати за студентот ако не положи по втора година да знае дека не може да продолжи понатаму, да не троши време, ниту пари, истакнал Адеми.
наместо следење на квалитетот и казнување на учениците, потребно е подобрување ако не се лажам.
Резултати според ОЕЦД, ваљда заради квалитетни реформи реформи реформи,.

Листа на држави според квалитет на образованието – Македонија меѓу последните

Последно уредено:
Зашто пленумов се залага едни битанги да замени со други?
Немам звучна карта за да чујам каде запира говорот. Генерално, не бараат замена на едни со други. Си кажаа дека не се ВМРО, не се СДСМ, туку се тука да корегираат секаква влада и секакви притисоци врз студентите.
И верувам во тоа.

Немам звучна карта за да чујам каде запира говорот. Генерално, не бараат замена на едни со други. Си кажаа дека не се ВМРО, не се СДСМ, туку се тука да корегираат секаква влада и секакви притисоци врз студентите.
И верувам во тоа.
Што да корегираат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom