Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Ајдеее, што кажа сега, од 30 годишни џаболебари го сврте на ако имаш деца кажи не.
Во која држава не се местат избори и судски процеси и уништува приватен сектор ми рече бе и остана жив.
Јас велам, ако имаш деца, бори се за нивните права, слободно да студираат, да не ти умираат од безвезни болести зашто фондот не сака да плати лечење, и научи ги на вистински вредности.
Зашто системот и тебе кога-тогаш ќе те јебе. Кога ќе банкротира државата, де. Може тогаш ќе им дојде памет, кога ќе останат со прстот во уста. Зашто учење од туѓи грешки е за пички.

Јас сум го свртел муабетот а ти од протест за студирање отиде до министерство за здравство? :)
Ако не и против ИСИС да правиме протести, пошто и тоа може да не стрефи (од околу)...
Ти викаш дека почитуваш 30 годишен џаболебар кој го јебе системот наспроти 30 годишен куропушач кој поради партијата (пошто нели, не можеш да членуваш во истата, која и да е и да веруваш во нејзе и да се „бориш“ за идеологија на истата туку по автоматизам си куропушач на власта) е вработен во државна администрација. Затоа ти реков, дај боже да си дочекаш да си родиш деца, да и бидат живи и здрави и да бидеш ставена на таа раскрсница во животот наречена „партиско вработување за здравје на моите деца или јадење говна на фејсбук како системот те јебе додека малите ти чмаат покрај компјутер а ти од нив црпиш инспирација“.

Не ме јебе системот, работам од 14 години. Заработував за време на средно школо, заработував за време на студии, заработувам и сега.
Од истоварање камион за 500че и броење кујна и шанк за 1000ка до директор и управител. Ако не ми веруваш, како порелевантен лик ќе ти ја тагирам Џену @Ilumious која што ме знае можеби најдобро од сите тука и може да потврди.
Како управител и директор, одговорен за одредена маса на луѓе (на 23 години) знам со какви срања треба да се заебаваш во оваа јебена вукојебина ама никогаш, НИКОГАШ не сум седнал на фб, твитер и што ти јас знам да плачам, да цмиздрам туку сум се борел. Дали сум успеал или не, не е толку битно, колку што е битно дека не сум цмиздрел дека ме јебе системот.

И да, само пробај нападни ме дека сум добил функција преку врски на 23 години :)

Не бе Пеџа, ти ја дале твоите, пошо сиве овие шо спијат по факсовите или мама или тато имаат некој бизнис чим не ги боли шо губат пари а немаат предавања, си имаат алтернативни предавања. Исуши црвената бурожазија и сеа тие дечиња шо највеќе фајде видоа ајде па да се врати на тоа, ги лажат од партии дека ќе биде поарно, пошо сеа е некаков си ебан режим и диктатура.
Диктатура чоече, споредуват со Северна Кореја кај шо да гледаш странски филм ќе те стрелаат на лице место, а овие, овие овде џаболебари од 30-40 години седнал и плука власт на ИНТЕРНЕТ без НИКАКВА ЦЕНЗУРА и се жалат дека немаат право да се изразат добро и се под стресови и не можат да спијат мирно бу ху...

Не зборуваме за неплукање на власта, зборуваме за плукање на се` што е со спротивен став од неа.
Мешаш две различни работи. Но, ако ме прашаш мене лично, сомнителни ми се луѓето што не ја плукаат.
Зашто, едно е да си со различна политичка ориентација, ама сосема друго е кога не плукаш по власт што игнорира студенти, крие убиства, мести судски процеси, мести избори, уништува мали и средни претпријатија и сл.
Нешто не штиима во таа приказна, но тоа е друга тема.

А јас повеќе почитувам луѓе од по 30 па макар и 40 и 50 години што седат невработени дома и филозофираат на facebook, отколку луѓе што сакаат да се обесат на државната цицка со истото неработење, нудејќи се себе како ништо повеќе од еден глас не размислувајќи за последиците. Зашто мене како даночен обврзник, поголем проблем ми се вториве.

Ти можеш да бидеш што сакаш, ама убаво би било да бидеш конструктивен.
Тоа што го кажуваш е сосема точно. Но тука доаѓаат други симптоматични ставови кај многу од луѓето.
А тоа е плукање на сите закони донесени од власта, све што е од нив, буквално све.

Иам приметено дека ако ВМРО донесат некој закон кој стварно, објективно е во полза на граѓаните, не е лош, хит е да биде плукан и секој којшто ќе каже, „Да, овој закон е супер“ е ставан во групата на полтрони.
Сеа да напраи владата кампања за откажување од алкохол или помош за децата со ментални пречки, инстантно првиот заклучок ќе биде...
ААА, матат пари овие, све е ова пропаганда за да ни замаскираат очи..“
Тоа е комплетно ирационално и инфантилно колку што се нерационални партиските војници кои сеа да бидат сведоци на тоа како во ВМРО штабовите се силуваат деца, ќе најдат оправдување за тоа.
Не навлагам во тоа дали во специфичниот случај исказот е можеби вистинит или не е, дали е основано луѓето да бидат параноични за све послем стварите кои ги проживеавме како банана држава овие 25 години али буквално ШТО и да направи владата сега, тоа е срање, дури и ако не е.
Ретко луѓето да се објективни, луѓето гледаат или џа/или бу на работите.
Ја на пример лично, сметам дека има различни фактори, различни притисоци од странство и од внатре, различни интереси во рамките на членовите од владејачката партија, 1000 фактори кои влијаат на одлуките на власта, понекогаш интереси, понекогаш фактори кои се ван контрола.

Мене лично, друго ме иритира. Низ годиниве, донесени се илјадници закони и направени се илјадници срања од страна на власта, ние голтаме, слепи сме не ги гледаме спомениците на „борците од ОНА“, такви ситни протести некои, споменици на луѓе кои крваво убиваа и некои од нив мачеа цивили.
Али ова со студентите е некако романтизирано, борба за љубов и образование ау, пак ќе наведам, супер е, така и треба, само што многу поголеми злостори ни поминаа под радар, злостори кои се 10000 пути појезиви. Ние протестираме таму кајшто можеме, кога комфорт зоната не ни е чепната. А да протестираме за тоа што Али Ахмети е дел од ВЛАСТА, не бе друже, знаеме дека ќе го јадеме, дека иаме семејства и деца, ќути си Стојче. Протестирај за работи за кои знаеш дека нема да има последици.
Мене не ме нервира протестов, пленумот и све тоа, супер, браво, ја поминав една ноќ на Машински со нив (што не е некоја поддршка од моја страна али ипак), мене ме нервира тоа што селективно се протестира пошто повеќето се дунди.

Јас сум го свртел муабетот а ти од протест за студирање отиде до министерство за здравство? :)
Ако не и против ИСИС да правиме протести, пошто и тоа може да не стрефи (од околу)...
Ти викаш дека почитуваш 30 годишен џаболебар кој го јебе системот наспроти 30 годишен куропушач кој поради партијата (пошто нели, не можеш да членуваш во истата, која и да е и да веруваш во нејзе и да се „бориш“ за идеологија на истата туку по автоматизам си куропушач на власта) е вработен во државна администрација. Затоа ти реков, дај боже да си дочекаш да си родиш деца, да и бидат живи и здрави и да бидеш ставена на таа раскрсница во животот наречена „партиско вработување за здравје на моите деца или јадење говна на фејсбук како системот те јебе додека малите ти чмаат покрај компјутер а ти од нив црпиш инспирација“.

Не ме јебе системот, работам од 14 години. Заработував за време на средно школо, заработував за време на студии, заработувам и сега.
Од истоварање камион за 500че и броење кујна и шанк за 1000ка до директор и управител. Ако не ми веруваш, како порелевантен лик ќе ти ја тагирам Џену @Ilumious која што ме знае можеби најдобро од сите тука и може да потврди.
Како управител и директор, одговорен за одредена маса на луѓе (на 23 години) знам со какви срања треба да се заебаваш во оваа јебена вукојебина ама никогаш, НИКОГАШ не сум седнал на фб, твитер и што ти јас знам да плачам, да цмиздрам туку сум се борел. Дали сум успеал или не, не е толку битно, колку што е битно дека не сум цмиздрел дека ме јебе системот.

И да, само пробај нападни ме дека сум добил функција преку врски на 23 години :)

Ако јас од протест за студирање отидов до министерство за здравство (што беше само ПРИМЕР) и ти отиде во имај деца додека ти плачат. бла бла бла...
Значи муабетот е, дека да. Ако споредуваме двајца 30 годишни џаболебари, многу повеќе ќе го почитувам оној кој си брка работа на facebook и си ги споделува СВОИТЕ мислења, отколку 30 годишен џаболебар што споделува ТУЃА пропаганда со надеж дека еден ден ќе јаде леб од моите пари. Проблем?

Ако ти работиш нешто приватно и не си нашол за сходно да се побуниш против политиката на оваа власт кон приватните претпријатија, тоа е твој проблем. Не ги обвинувај луѓето што собрале храброст јавно да го направат тоа.

Исто и со студентите. Ако не можете да помогнете во изборувањето на студентските права, тогаш подобро не дрндајте тука анализирајќи чекори, луѓе, постапки политички поени и слично.
Кога ќе размислиш, малку е и иронично да го правиш тоа после се` што испонапиша.

Ако јас од протест за студирање отидов до министерство за здравство (што беше само ПРИМЕР) и ти отиде во имај деца додека ти плачат. бла бла бла...
Значи муабетот е, дека да. Ако споредуваме двајца 30 годишни џаболебари, многу повеќе ќе го почитувам оној кој си брка работа на facebook и си ги споделува СВОИТЕ мислења, отколку 30 годишен џаболебар што споделува ТУЃА пропаганда со надеж дека еден ден ќе јаде леб од моите пари. Проблем?

Ако ти работиш нешто приватно и не си нашол за сходно да се побуниш против политиката на оваа власт кон приватните претпријатија, тоа е твој проблем. Не ги обвинувај луѓето што собрале храброст јавно да го направат тоа.

Исто и со студентите. Ако не можете да помогнете во изборувањето на студентските права, тогаш подобро не дрндајте тука анализирајќи чекори, луѓе, постапки политички поени и слично.
Кога ќе размислиш, малку е и иронично да го правиш тоа после се` што испонапиша.

Како тоа твоето е пример а моето не е?
Зошто оној кој што е вработен во државна администрација под дифолт мора да биде куропушач, плакатолепач, дудлач и што ти јас знам на позицијата? Мнозинството е такво, да но јас лично познавам два засебни случаеви кои се надвор од сето ова. Едноставно, станува збор за квалитет. И тие зошто се под државна капа не ги бива? Можеби требале да одбијат, шо знам...

Не знам дали си девојка, дали си веќе жена ама како да те сфатам сериозно со ова „Ако ти работиш нешто приватно и не си нашол за сходно да се побуниш против политиката на оваа власт кон приватните претпријатија, тоа е твој проблем.“?

Па ти знаеш ли кои проблеми ги имаат приватните претпријатија кои што прават пари?
Ти знаеш ли дека сум плаќал казна од 1500 евра за нелекториран текст?

Како да помогнам кога се самобендисани и еготрипери? Како да помогнам кога влага на предавање и ти вика „стани бе ти од УМС“ или „стани бе ти грд еден“? И после тоа пред камера ќе ми излага оној хемафродитон и ќе треска глупости...

И исто ко вчера Саладин. 400 страни, луѓе дискутираат, разменуваат мислења и ќе ти се убаци некој и ќе ти каже „не дрндајте“. Ај ти не дрндај!

Зошто оној кој што е вработен во државна администрација под дифолт мора да биде куропушач, плакатолепач, дудлач и што ти јас знам на позицијата? Мнозинството е такво, да но јас лично познавам два засебни случаеви кои се надвор од сето ова. Едноставно, станува збор за квалитет. И тие зошто се под државна капа не ги бива? Можеби требале да одбијат, шо знам...

Не знам дали си девојка, дали си веќе жена ама како да те сфатам сериозно со ова „Ако ти работиш нешто приватно и не си нашол за сходно да се побуниш против политиката на оваа власт кон приватните претпријатија, тоа е твој проблем.“?

Па ти знаеш ли кои проблеми ги имаат приватните претпријатија кои што прават пари?

Како да помогнам кога се самобендисани и еготрипери? Како да помогнам кога влага на предавање и ти вика „стани бе ти од УМС“ или „стани бе ти грд еден“? И после тоа пред камера ќе ми излага оној хемафродитон и ќе треска глупости...

И исто ко вчера Саладин. 400 страни, луѓе дискутираат, разменуваат мислења и ќе ти се убаци некој и ќе ти каже „не дрндајте“. Ај ти не дрндај!

Па ако знаеш дека е мнозинството такво, што прашуваш тогаш зашто владее мислење дека се такви?
Контрадикторност, much?

Ако си плаќал енормни казни, знаеш кој ти е виновникот, нели?

Види вака, според напишаново и ти оддаваш впечаток на самобендисан еготрипер, ама тоа не значи дека ако правиш нешто добро, јас треба да те плукам и да те саботирам, чисто пошто мислам дека си кретен, не?

Сите генерализираат,ти може знаеш 2ца случаи кој се надвор од сето тоа ама ја знам 10 кој се во мнозинството. Ете подоле и ти ,не ги знаеш повеќето а пак ги обележа како еготрипери и самобендисани. Вакви фаци ко овој фегетот бар кај пленумот на техничките факултети не видов,али секако ќе бидат генерализирани бидејки овој се појави на телевизија.

Па ако знаеш дека е мнозинството такво, што прашуваш тогаш зашто владее мислење дека се такви?
Контрадикторност, much?

Ако си плаќал енормни казни, знаеш кој ти е виновникот, нели?

Види вака, според напишаново и ти оддаваш впечаток на самобендисан еготрипер, ама тоа не значи дека ако правиш нешто добро, јас треба да те плукам и да те саботирам, чисто пошто мислам дека си кретен, не?

Не прашувам туку под дифолт секој нововработен во државна администрација се етикетира дека е куропушач и плакатолепач.

Знам кој ми е виновник и пишувам протестни писма до министерство, барам состаноци а не пишувам срцепарателни статуси на фејсбук. Ја гледаш разликата?

Јас и да оддавам таков впечаток, јас сум единка и не се борам за ничии права а ниту завземам нечии ставови. Ја гледаш и тука рзликата?[DOUBLEPOST=1424371709][/DOUBLEPOST]
Сите генерализираат,ти може знаеш 2ца случаи кој се надвор од сето тоа ама ја знам 10 кој се во мнозинството. Ете подоле и ти ,не ги знаеш повеќето а пак ги обележа како еготрипери и самобендисани. Вакви фаци ко овој фегетот бар кај пленумот на техничките факултети не видов,али секако ќе бидат генерализирани бидејки овој се појави на телевизија.

Еве ти ги @KembaW @Bojan Van Buuren и @RickyLFC9 ќе ти набројат уште неколку случаеви.

Што е битно дали фегетот го има на феит а го нема на правен или обратно кога него му е дадено правото да зима микрофон и да искажува ставови, без разлика дали биле свои или на пленумот.

Ако се свои, не му е таму место, ако се на пленумот, нека си ебат матер ако некој што не знае да се изразува зима мегафон и пробува да се доискаже али не му успева.

Не прашувам туку под дифолт секој нововработен во државна администрација се етикетира дека е куропушач и плакатолепач.

Знам кој ми е виновник и пишувам протестни писма до министерство, барам состаноци а не пишувам срцепарателни статуси на фејсбук. Ја гледаш разликата?

Јас и да оддавам таков впечаток, јас сум единка и не се борам за ничии права а ниту завземам нечии ставови. Ја гледаш и тука рзликата?

1. Затоа што 99.9 проценти од нив се.

2. А што ќе повеќе ќе ти помогне. Пишувањето протестни писма што никој нема да ти ги прочита и состаноци што никој нема да ти ги одобри или привлекување на вниманието на јавноста кон проблемот?

3. Морам да те разочарам, ти живееш во општество. ЗАВИСИШ од туѓи ставови и решенија, и по дифолт мора да се бориш за туѓи права, за да се избориш и за своите. Се друго е слепа себичност.

1. Затоа што 99.9 проценти од нив се.

2. А што ќе повеќе ќе ти помогне. Пишувањето протестни писма што никој нема да ти ги прочита и состаноци што никој нема да ти ги одобри или привлекување на вниманието на јавноста кон проблемот?

3. Морам да те разочарам, ти живееш во општество. ЗАВИСИШ од туѓи ставови и решенија, и по дифолт мора да се бориш за туѓи права, за да се избориш и за своите. Се друго е слепа себичност.

1. Поради тоа што 99.9% се, и оние другите ќе ги ставиме во ист кош и ќе ги плукаме и оцрнуваме? Паметно решение, секоја чест.

2. Не не, не протестни писма и жалби за разлика од протести на улица. Прашај ме дали протестни писма ижалби за разлика од срцепарателни и трогателни статуси на фејсбук, па ќе ти одговорам.

3. Јас живеам во општество ама ова е мој став и јас зборам за себе, за разлика од пленумот кој збори за сите студенти. Повторно, ја гледаш разликата?

1. Поради тоа што 99.9% се, и оние другите ќе ги ставиме во ист кош и ќе ги плукаме и оцрнуваме? Паметно решение, секоја чест.

Рече човекот кој поради неколку еготрипери, 100 страни уназад плука по Студентскиот пленум.

Рече човекот кој поради неколку еготрипери, 100 страни уназад плука по Студентскиот пленум.

Ако конструктивна критика која не сакаат да ја прифатат е плукање по пленум кој најчесто е влезен во еготрип филм, во ред.

Ја не поради еготрипери, туку и од фаци ко тебе шо „ ако не плукаш по влада си вмро“ и боље ми е некоја пропалица шо јаце гомна против владата 24/7 а нема еден ден стаж да го слушам од шо некој лебот си го искарува како шо знае, ќе почнам да го мразам пленумот.

Не ми е мене проблем да биде на протест од геј до транс до што не, мене ми пречат како што рече Пеџа фаци ко Соња Исмал, Амон Сра поетон од Менада, Лешоски, овие двајцава погоре од клипот што протестираат колку да се рече. Ликови што не сум ни сигурна кои им се правците во животот, ставовите, вредностите. Ваквиве не се ништо подобри од државна администрација, реално да правиме муабет. Со насока од невладина да направат што поголем куршлус за да добијат повеќе финансии. Овие ликови се најголем противник на македонскиот народ. Со нивните лепешки по социјалните мрежи за пацифизам на кои се ложи младината дојдовме до ова дереџе. Немој само некој да негирал, тоа е невладина.
Срам ме изеде од двајцава на видеово, ако сакаш веќе толку да напаѓаш, барем имај мадиња да склопиш две реченици како Разорблејд од форумов пред НГ, не да леташ по микрофонот и да се испичкаш после.

Јас му аплаудирав. Човекот си ја кажа вистината.

Abe? :D

Ova na akademski obrazovan graganin ti lici?

Pa random srednoskolka da zastanes pred gimnazija pogolemi "vistini" ke ti kaze.

Bez da izlgleda kako da ima vibrator u anus na proverka na aerodrom.

Gluposti.

Ako ne da gi pustime ovie dva lika na sredbi so ministri?

I ke go snimame celo ova i ke napraime sitcom i ke se vikame.. "Breezy".

Sarkasticno e, get it?

Abe? :D

Ova na akademski obrazovan graganin ti lici?

Pa random srednoskolka da zastanes pred gimnazija pogolemi "vistini" ke ti kaze.

Bez da izlgleda kako da ima vibrator u anus na proverka na aerodrom.

Gluposti.

Ako ne da gi pustime ovie dva lika na sredbi so ministri?

I ke go snimame celo ova i ke napraime sitcom i ke se vikame.. "Breezy".

Sarkasticno e, get it?

Толку е квалитетот бе Вотче. Толку им се можностите. Тие излегле, тие зборуваат. Додека ти уживаш во сникерсчето.

Зошто ти не излезеш, 100% сум сигурен дека ќе бидеш 20 пати поелоквентен и попреставителен од нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom