Опааа, 1997, другар на Филип Петровски?
Добро е ти си од тие што се со име и презиме у книшката ваљда. Не си бланко меница. Пимер Брутус и Гордон ги водат ко бланко меници, безлични, без атрибут име и презиме. Брутус е меница бр. 34891. И он некад сака да јаде чоко бисквит ама од горе му викаат да јаде крем банана и јебига.
Да, генерализирам. И точна ми е генерализацијата за овие двајца. Со признат вмровец полесно ќе се разбереш него со притаен, тој ќе ти врти дека не е, а мириса.
Уствари најлоша категорија моментално е:
„Не бе, мене не ме интересира политика! Ама еј! Не сакам да ме поистосоветуваш со опозицијата“.
Па ако не те интересира што мајкати ти е гајле ако некој те поистосоветува со Ес Де Ес? Полошо им е некој да ги исповестува со партија отколку тоа дека тој што ги исповестува не им дава право на
индивидуално мислење и не го смета како индивидуа туку како дел од одредена група. Но, што јадам гомна кога у државава рајата повеќе се потресува за тоа дека имало снежна бура во Чикаго, него тоа што се дешава овде.
Еве денеска се договориле ваљда, им попуштил Адеми. Али што кур бе коа сеа квази активистиве ќе сакаат уште да кампуваат. Што и да се деси во случајов, пак ќе ликуваат овие шо ги набројав горе. Јер нели побитно е да јадеме гомна зошто Мирко Лопов со џанаците спие на кампус, него што ќе полага детето негово шест државни испити. Вака било и у 1903 бе, ти ебам народот што не може да биде во единство повеќе од 10 дена.
I rest my case што би рекле љубителите на англицизмите, ако и во ситуацијава се остане на статус кво во државата ни, Величенствениот Сулејман нека ни е напомош.