- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
Ајдеее, што кажа сега, од 30 годишни џаболебари го сврте на ако имаш деца кажи не.
Во која држава не се местат избори и судски процеси и уништува приватен сектор ми рече бе и остана жив.
Јас велам, ако имаш деца, бори се за нивните права, слободно да студираат, да не ти умираат од безвезни болести зашто фондот не сака да плати лечење, и научи ги на вистински вредности.
Зашто системот и тебе кога-тогаш ќе те јебе. Кога ќе банкротира државата, де. Може тогаш ќе им дојде памет, кога ќе останат со прстот во уста. Зашто учење од туѓи грешки е за пички.
Јас сум го свртел муабетот а ти од протест за студирање отиде до министерство за здравство?

Ако не и против ИСИС да правиме протести, пошто и тоа може да не стрефи (од околу)...
Ти викаш дека почитуваш 30 годишен џаболебар кој го јебе системот наспроти 30 годишен куропушач кој поради партијата (пошто нели, не можеш да членуваш во истата, која и да е и да веруваш во нејзе и да се „бориш“ за идеологија на истата туку по автоматизам си куропушач на власта) е вработен во државна администрација. Затоа ти реков, дај боже да си дочекаш да си родиш деца, да и бидат живи и здрави и да бидеш ставена на таа раскрсница во животот наречена „партиско вработување за здравје на моите деца или јадење говна на фејсбук како системот те јебе додека малите ти чмаат покрај компјутер а ти од нив црпиш инспирација“.
Не ме јебе системот, работам од 14 години. Заработував за време на средно школо, заработував за време на студии, заработувам и сега.
Од истоварање камион за 500че и броење кујна и шанк за 1000ка до директор и управител. Ако не ми веруваш, како порелевантен лик ќе ти ја тагирам Џену @Ilumious која што ме знае можеби најдобро од сите тука и може да потврди.
Како управител и директор, одговорен за одредена маса на луѓе (на 23 години) знам со какви срања треба да се заебаваш во оваа јебена вукојебина ама никогаш, НИКОГАШ не сум седнал на фб, твитер и што ти јас знам да плачам, да цмиздрам туку сум се борел. Дали сум успеал или не, не е толку битно, колку што е битно дека не сум цмиздрел дека ме јебе системот.
И да, само пробај нападни ме дека сум добил функција преку врски на 23 години