Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Битно е и да не се занесат и со бројката на ФБ. Голем дел од тие што кликаат, кликаат онака ради реда, некои само заради поддршка иако нема да дојдат. Така да ФБ нека не биде репер, ма да, би било одлично кога сите што кликаат дека ќе дојдат, ќе се појават. Многу сум скептик на facebook настани. :D

Мој тип по ова што го викаш е или ЛД Пистолеро или Пеце од Суперхикс (а може и Цацко) пошто и они го поддржаа. :D
Лд на крај на концертот у мкд дае еден јебено добар говор кој го чу знае што е :D

Не мислев Декстер за ова, тоа веројатно е во план, мислав што откако се' заврши состојбава со државниот испит, со еден или друг крај.
Мислам на другите студентски проблеми, студентските домови, учебници, студентските трошоци (па зошто да не и попусти). Има доста материјал.

Е ова ми е врвот од се што видов:
10857773_1578052835758333_5825201403718367957_n.jpg

:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Иначе Крејзи, за вториот марш на ФБ има 8,300. Со оглед дека дошле луѓе што немаат фб или не стаиле гоинг, сигурно излезноста е некои си високи 80%. Отприлика. Ако биде така и сега, одлично. (y)

Џабе се протестиве очигледно на оваа апсолутна власт ќе можат да си прават што сакат.

Во нормални држави кога група на граѓани протестира се гледа за што протестираат, се седнува со нив и се наоѓа заеднички јазик. Бидејќи нели што ќе ти е власт ако граѓаните се незадоволни.
А овдека медиумите и власта наместо да бидат посериозни за протестиве се понашаат ко мали дечиња со покажување прсти кон некој друг како е крив (т.е. опозицијата што нема моќ да организира свадба а камо ли протест или да направи нешто од што студентите би биле незадоволно) и се тераат муабети "ХАХАХА ЕЈ ШУПАЦИ ОДВАЈ 5-6 ИЛЈАДИ СЕ СОБРАЛЕ ЕЈ ХАХХА"

Sad but true.[DOUBLEPOST=1419459645][/DOUBLEPOST]
Иначе Крејзи, за вториот марш на ФБ има 8,300. Со оглед дека дошле луѓе што немаат фб или не стаиле гоинг, сигурно излезноста е некои си високи 80%. Отприлика. Ако биде така и сега, одлично. (y)
Нема да биде :D
Многу луѓе полагаат во ттерминот на протестот, а и се најавува и снег кој што секако може да биде причина за помала излезеност.
Сепак, да се повторам од претходниот пост, не мора ни 10.000 да излезат, 100 души да се соберат пред собрание ако имаш власт должност ти е да ги седнеш и да најдеш заднички јазик и да сфатиш за што протестираат и да видиш дали можеш да им помогнеш наместо да спинуваш информации во надеж дека ќе се замолкне таа група на граѓани.

Не реков јас дека нема, само дека сум скептик. :D
Сакав да кажам да си остане присебноста. Што се однесува до мене, ако стиснале 9000 дека ќе одат, а дојдат 15.000 уште подобро. :D

Затоа што оваа власт ја водат borderline аутисти, најпаметно решение ќе биде соработка студенти-професори и бојкот на наставата се додека не го повлечат законот. Ако цели факултети не работат, мало морген дека ќе продолжат со игнорирањето. Само треба слога, а гледам дека професорите се мање-више сите против.

Нема да биде снегот во терминот за протестот, вечерно време би требало да е снегот. Слаб дожд се најавува за тоа време, али дожд малку врнеше и на вториот марш. Иначе, треба да бидеме повеќе од 2-3 илјади за да бидеме повеќе од прошлиот пат. :D

Кој пушти дезинформација за Пропаганда? :D Ќе биде еден кул момак, али не ви кажувам кој. :D

Meanwhile... :aplauz::aplauz::bravobe::bravobe:

Да беше пред избори дали ова ќе го кажеше, да му ебам тоа фацата роботска. Протест е џабе се додека не ги поддржат овие младите овци од вмро. И они да излезат на протест и да ветуваат дека наредни избори нема да гласаат ќе има ефект ама вака...

И после кој манипулира? Па Груевски манипулира. Вика, не знам зошто протестираат, нема да ги фати. А ако се запишам на мастер, исто нема да ме фати?

Со голем респект и уште поголема почит ќе ти се обратам тебе @true blue . Пријателе јас имам кажано дека целава оваа работа ја водите безгрешно и на едно повисоко ниво од било што во оваа банана држава.Гледаш дека ради една ебана музика која ќе се пушта луѓето се двоумеле дали да дојдат на протестот зошто не знаеле дали ќе биде сериозен или не.Претходните два пати беше сериозен зошто немаше музика а сеа нема да биде зошто ќе има ? Реално мене не ме пипа музиката вие ако сакате и оро играјте јас безусловно ја давам мојата поддршка.Прочитав пред некоја страна за палење на индекси кое што би било ите како добро ( не твојот да си го палиш и да си отвараш плус работа , туку да се набават други ).Исто така сакам да им се обратам на тие што полагаат.Добро сите вие што доаѓате на протестов и давате поддршка дали доколку би бил донесен законов и би стапил на сила повторно ќе си ја завиткате опашката и ќе продолжите да студирате овде ? Ако е така не ја сфаќам поентата на протестов , а уште помалку не доаѓањето на истиот поради полагања. Немој да го сметате ова како навреда туку јас така го разбирам ова. Се замарате кој ќе дошол на протестов и кој ќе се умешал од страна.Ало бре на Никола десната рука да дое ако сфатил дека не чини законов нема да се замарам , а не со опозиции мопозиции.И вие што ќењате дали некој од студентиве ќе бил министер или што ти ја знам понатака во животот имам едно да ви кажам.Ако размислуваат вака како сега јас одма би ги гласал сите да ни ја водат државава.

Синдикати и хонорарци ќе протестираат заедно со студентите во петок!

КАТАСТРОФА али ајде за жал протестов ќе испадне во Сеопшто незадоволство што и таков протест треба да се случи у државава НО не сега иако филмот одамна е пукнат кај сите лончето е претечно и сите се напиздени но не на овој начин уше фали опозицијата со изгубените мандати и крај

brat nema veze se dur se protestira za studentite....treba site da iskocat....ali da se znae za so se iskoceni

Со голем респект и уште поголема почит ќе ти се обратам тебе @true blue . Пријателе јас имам кажано дека целава оваа работа ја водите безгрешно и на едно повисоко ниво од било што во оваа банана држава.Гледаш дека ради една ебана музика која ќе се пушта луѓето се двоумеле дали да дојдат на протестот зошто не знаеле дали ќе биде сериозен или не.Претходните два пати беше сериозен зошто немаше музика а сеа нема да биде зошто ќе има ? Реално мене не ме пипа музиката вие ако сакате и оро играјте јас безусловно ја давам мојата поддршка.Прочитав пред некоја страна за палење на индекси кое што би било ите како добро ( не твојот да си го палиш и да си отвараш плус работа , туку да се набават други ).Исто така сакам да им се обратам на тие што полагаат.Добро сите вие што доаѓате на протестов и давате поддршка дали доколку би бил донесен законов и би стапил на сила повторно ќе си ја завиткате опашката и ќе продолжите да студирате овде ? Ако е така не ја сфаќам поентата на протестов , а уште помалку не доаѓањето на истиот поради полагања. Немој да го сметате ова како навреда туку јас така го разбирам ова. Се замарате кој ќе дошол на протестов и кој ќе се умешал од страна.Ало бре на Никола десната рука да дое ако сфатил дека не чини законов нема да се замарам , а не со опозиции мопозиции.И вие што ќењате дали некој од студентиве ќе бил министер или што ти ја знам понатака во животот имам едно да ви кажам.Ако размислуваат вака како сега јас одма би ги гласал сите да ни ја водат државава.
У контекст на индексите, се принтаа/ќе се принтаат устави/индекси на хартија. Дај шта даш. :D Е сеа не знам дали ќе се палат или само ќе се џиткаат симболично. А за музиката...види и ја бев малце изненаден, мислев нема да се оствари тоа, али видиш ќе има. Али еј, на мајка ми, која има преку 25 години поише од мене и беше сосема океј и нормално тоа...вај нот? Можда делува некако хипстерски, хипички, пацифистички, али и со музика може да се ирази револт. Т.е. дел од музиката е продукт на револт. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom