Ќе остарам, но нема да сум како вас

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Ke ostaram no nikogas nema da im frlam voda na decata dole pred zgrada koga si igraat kako mojot nenormalne komsija

Koga ke ostaram.........

Nema da se zalam deka sve me boli, nema da legnuvam da spijam vo 9, ke im bidam najdobra drugarka na decata, ke gi isteram na praviot pat, ke imam uste zelba za sex, ke bidam sekogas raspolozena za sabotno popladne na kej i niz gtc, ke nosam visoki stikli... i... tolku

Abe toa sa obetkata!! abe masko sum a moite bas za toa serat demek zena ke sum se prael!! ali ajde kako taka ke mi popustat!! Ama i u skolo!! serat be za toa ne bilo kulturno ovo ono!! a zenskine mozat da nosat i kulturno e,a jas ne smeam ! aj aj ke zavrsam skolo pa ke im kazam na nastavnicine jas tamu!!

Едно е сигурно,нема да го праам муабетов:
-Имаш дечко?
-Немам.
-Е како така,види што си убава...ама ај имаш време ќе најдеш. А симпатија имаш?
-Ни тоа немам.
-Аааа ова не може..мора некој да ти се свиѓа...итн

А другата страна на муабетот е:
-Имаш дечко?
-Имам.
-Лелее,колку време,како се вика,кај учи,колкав е,кај работат неговите...и милион прашања што гарант не ја занимаат ама само колку да тече муабетот

Друго...нема да бидам лошата комшика што им ѕирка по станови на тие карши неа или што води евиденција кој кога излегол....

Трето...нема да седам у соба додека збори детето на телефон и да се праам дека му ги собирам алиштата за перење или дека баш у тој момент ми текнало да ја бришам вратата

Сега за сега на тоа ми текна...:toe:

Мислам дека меѓу најважните работи кои нема да ги заборавам е моментот кога сваќаш колку само знае да тежи светов кога имаш 16-17 години.

- - -
Инаку ќе излегувам по клубови каде ќе сметам дека ми е местото. На пример, најново отворената дискотека... Во пауза од пиење на конобарот ќе му се жалам дека веќе дерман се нема од децава, надвор од контрола се, во тоа време треба да спијат;
Ќе им се пуштам на девојчиња со малку лета и уште помалку облека на себе и ќе пробам да ги шармирам со фразата: "Знаеш дека имам чорапи постари од тебе?";
Ќе одам во кафаната кај што ќе биде син ми со друштвото, ќе им се тупнам на маса, ќе се начукам и ќе им раскажувам за моето прво сексуално искуство;
Ќе го променам презимето во Џек;
Ќе си купам мотор;
Редовно ќе се расправам со професорите на родителски состаноци;
Ќе ја фарбам косата и ќе носам шарени маички....

...секако дека нема да го правам ова. Али самата идеја ми се виде како интересна :pos:

Во однос на нештата што ги прават моите родители, а јас никогаш нема да ги направам...:
-Никогаш, под никакви услови и во никој случај нема да пеглам пешкири и крпи. Добро, што е со мајкиве и чудниве навики сосе сите алишта да ги пеглаат и пешкирите/крпите?! Нема да ги облекувам на себе па да мора да бидат исправени. :icon_lol: На такво нешто сигурно нема да си губам време.
-Нема да им забранувам на моите деца да пушат, да пијат, да се пирсаат или да си ја фарбаат косата во чудни бои.:) Само постојано ќе им повторувам колку, како и зашто е тоа штетно за нив и нивното здравје, па сами нека си одлучат.
-Нема да ги прислушкувам своите деца додека зборат на телефон.
-Нема да ги распрашувам како џандар за дечкото/девојката-кој е, од кај е, каков е, што работат неговите, од кој крај се по потекло, бла бла...
-Нема да ги терам да си ја чистат собата кога се на сред интересен муабет на мсн. :icon_lol:

Во однос на другите возрасни...:
-Никогаш нема да го удрам своето дете
-Да трачам во населба со постарите комшики
-Да станам невработена домаќинка
-Да си го убијам/избркам од дома/отпишам од весник детето затоа што е геј.
-Да ги прскам комшиите под мене со кофи вода зошто ми фрлаат ѓубре под прозор. :pos:
-Да бидам лоша свекрва и да ја измачувам со психичко насиље кутрата снашка. :pos:

Се надевам барем нешто од ова напишаново во иднина ќе си исполнам. :icon_lol:

Ke ostaram no nikogas nema da im frlam voda na decata dole pred zgrada koga si igraat kako mojot nenormalne komsija

и да им ги земам топките за да не се играат попладне додека спијам, зашто ја попладне не ни спијам, а нема ни тогаш:helou:

Никогаш нема колнам, да фрлам клетви..
Никогаш нема да викам: Аххх мајче зошто ме роди мори мајче, само маки тргааам..Ни баба сум ни ништо..бабки да ме набабарат.
Нема да оговарам, нема прислушкувам разговори, да испитвам со кој е син ми/ ќерка ми..Нема дa му забранвам работи од типот: пирсање, обетки, фарбање, шатирање..
Ќе бидам добра мајка и нивна најверна другарка, а потаму кул и модерна бабичка шо ќе ужива во друштвото на нејзините внуци..

Па никогаш нема да правам ајвари, тоа сигурно...
Второ, никогаш нема да и дозволам на комшивката да ми се понаша дома како да е нејзин дом, и да си го пика местото кај не и е....
Трето, никогаш нема да престанам да шетам, поради што моите деца ќе бидат големи...
Никогаш нема да им речам на моите деца дека љубовта со староста престанува....
Никогаш нема да плетам, да везам....
Никогаш нема да изигравам блиска свекрва, секогаш ќе бидам пријателка на дистанца....
Никогаш нема да ми е криво што мојот син има убава девојка, баш напротив ќе бидам горда...
Итн...

не знам шо ќе правам и шо нема да правам... џабе планирање од напред, коа секое време си носи со себе свои икс-фактори...
само едно знам...
ќе имам само едно дете и нема да го разгалам, туку ќе се обидам да го изведам на прав пат... а како? е тоа времето ќе покаже...

Koga ke ostaram.........

Nema da se zalam deka sve me boli, nema da legnuvam da spijam vo 9, ke im bidam najdobra drugarka na decata, ke gi isteram na praviot pat, ke imam uste zelba za sex, ke bidam sekogas raspolozena za sabotno popladne na kej i niz gtc, ke nosam visoki stikli... i... tolku

Тотално истото. Нема да бидам една од оние досадни старици кои само оговараат, само јадат, цело време се жалат:nenene: ...

Нема да бидам од оние жени кои единствена занимација им е да знаат и да зборат кој со кого зашто.Да сите оговараме,но нема да изигравам Радио Милева.
Секогаш ќе гледам да им посветувам внимание и љубов на моите деца и ќе се трудам најубаво што можам да ги воспитам.
Нема да бидам жена која единствена обврска и е домот и куќните работи,туку напротив ќе си градам и успешна кариера,без да го запоставувам другото.:wink:
Нема да мрчам за секоја ситница или постојано да бидам намќор и ништо не ми е по мерак.

Итн,итн...

Списоков е долг и има уште да се дополнува.
Иако нели велат дека сега многу работи збориме,за кои можеби во иднина ќе се променат,сепак сметам дека барем за овие набројаниве работи ќе си стојам на зборот и сум сигурна дека ќе бидат така како што сум ги рекла.

Општо познато е дека човекот додека живее учи.... посебно учи од грешките што тој или тие околу него ги прават....

Нели светот би бил поубаво место за живеење ако на пример:
- Родителите ке ве разбираат 100%
- Комшијата ке сваќа зошто сакате гласна музика
- Вујкото ке знае дека имаш потреба од минѓуша иако си машко
- Комшивката нема да те оговара дека си се вратила во 2 сабајле
- и тнт...

Кои лоши особини... грешки... понашања... реакции... и тн.... нема да ги правите или поседувате вие кога ке остарите?

-moite glumat pred drugite deka me razbiraat a pak se karam so niv za gluposti
-komsijata mi praka policija zs mi lae kuceto
-vujkomi ne mi komentira za sum zensko
- a site me ogovaraat posnuvajki od profesori , "drugarki", komsii i t.n. zs sum kovek koj zivee za seve

i znaete so ama ic ne mi e gajle zs mene mi e tom a koj pojse se zamata so mene pojse me vrednuva i mi dava znacene. Epa slobodni
ZBORETE ZA MENE :baeh:

ostarev i beter um od site so vikkav deka nema da bidam ko niv. se zezam ne sum star ama koga e bidam ima da bidam pokvaren ko supalj zub.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom