Казна од 50 евра за правење ајвар пред зграда

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
А барем да напишеш зошто е овој закон е океј според тебе?
Зошто ако дојде септември неможам вратата од терасата да си ја отворам воздух да ми влези,се пече и вари под мојот прозорец и смрди на чад,а и цел ден е окупиран влезот.

Затоа ќе ме препорачаш мене, у мојо двор да прават ајвер.

На вести ќе слушнете: Денеска во центарот на градот е уапсена, Цветанка Ј.(73),сериски правач на ајвар (илегален)...

јас пак мислам дека се што ќе донесе закон николче т.е. вмро е ок, не за џабе сме горди вмровци, нели? :back:

Абе, и мене така ми изгледа :) Ах таа наша гордост!

Никад не се препорачува безпари.
Сеа можеш или у пари или у тегли ајвар? :vozbud:

Скопјаничшта мислам дека некој зимово ке остане гладен :pos: ?

Да живе Грујо​

:oeoeoe:

50 евра еднократно за секое кивање или плукање
имаш и пакет од 199 евра* плаќаш еднаш месечно плукаш flatrate неограничено
а стабилно е барем или често паѓа? :pos:

Скопјаничшта мислам дека некој зимово ке остане гладен :pos: ?

Да живе Грујо​

:oeoeoe:

Ќе видиме за тоа.
Снаодливи сме.
Имаат куќи море неко.Барем роднините имаат.
Сеа што ќе останат гладни ќе останат.

Па ние дома и не правиме ајвар.Исто то се фаќа ако го купиш.Па не може бе од улично куче да се направи доберман,како што не може и од балканец да се направи чист европеец.
а за законот пак ќе речам-ќе кроиме панталони а немаме гаќи.
Епа тоа е:toe:

ебати законите ебати немат друга попаметна работа ај да каснат со 50 евра за дркање

За мене искрено законов е ок. Знам дека многумина ќе ме нападнат поради оваа изјава ама тоа е тоа.

А барем да напишеш зошто е овој закон е океј според тебе?
Moже на прв спрат живее па и смета чадот.

Инаку законов е во ред, донесен е и треба да се почитува како таков, сакаме чистота а цвикаме при првиот обид за нарушување на истата и се разбира обид за спречување на прекршувањето... додуша искрено не сум сигурен ни дека некој ќе биде казнет... мислам дека снаодливите тетки ќе поставаат маалски информ служби кои ќе се доста ефективни во известувањето дали е забележана полициска патрола... орел до сокол пази волк евакуирајте ги пиперките по секоја цена...

хахаха ... а вистина било дека на секој човек ќе му се вградувало мерач на воздух, до 50 литри ќе било бесплатно потоа ќе се плаќало одредена сума која би одела според светските трендови на владата, се разбира тоа би одело месечно
Вистина е.Ќе почниме со тебе.Па ако е добро ќе продолжиме.

Aбе, а за кивање на улица колку беше казна???
Кивањето е бесплатно,освен ако не плукниш на јавна површина додека киваш.

ебати законите ебати немат друга попаметна работа ај да каснат со 50 евра за дркање
Казна само ако дркаш на јавно место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom