Казна од 50 евра за правење ајвар пред зграда

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе... па колку ли ајвар треба да прават за да се ранат од тоа цела зима?

Ако толку ти бил ајварот неоходен за живот.
Дај не забегувајте, правеле ајвар за да се прехранат.

И кисели краставички да не прават за да се прехранат?

Цената за тегла ајвар во продавница споредено со количината на ајвар правена дома, плус 2те дена работа и сл. мислам дека нема голема разлика. Ако се парите главниот аргумент.

Според мене ајварот се прави дома, зашо се знае шо е домашно е најубаво, си го правиш по свој вкус.

Сега се прашувам како ли ќе ја преживеам зимава само со 3 тегли ајвар ( неможат да ми пратат појќе јбг) :pos2:

Ne e ubavo da se smeesh na tudja nesreka ima mnogu gladni vo RM koi cela zima jadat samo leb i ajvar.
I za nekogo razlikata vo cena od 100 denari vo tegla e astronomska ... zatoa ateriraj... :nenene:

Na 100 tegli on ke izgubi 10 000 denari sto za nekoj stecaec ili nevraboten so dve deca e BOGATSTVO...

Izgleda mi nikad ne si bil gladen pa ne znaesh kako e mama tato ke pratat tri tegli i ti si miren... toj sto ima sigurno nema da pravi Ajvar ... aj moze za zabava selski obicai da se popie nekoja rakija u nekoja vikendica ama toj sirot sto gi mkne preku 200 kila piperki za da se prehrani zimata ne mu e do smeenje :nenene:

Ne e ubavo da se smeesh na tudja nesreka ima mnogu gladni vo RM koi cela zima jadat samo leb i ajvar.
I za nekogo razlikata vo cena od 100 denari vo tegla e astronomska ... zatoa ateriraj... :nenene:

Na 100 tegli on ke izgubi 10 000 denari sto za nekoj stecaec ili nevraboten so dve deca e BOGATSTVO...

Izgleda mi nikad ne si bil gladen pa ne znaesh kako e mama tato ke pratat tri tegli i ti si miren... toj sto ima sigurno nema da pravi Ajvar ... aj moze za zabava selski obicai da se popie nekoja rakija u nekoja vikendica ama toj sirot sto gi mkne preku 200 kila piperki za da se prehrani zimata ne mu e do smeenje :nenene:

Зарем ајварот е храна на сиромашните?

Најди ми едно семејство што успеало да се прехрани само со ајвар преку цела зима!
И јас ќе ти донирам 100 тегли.

Ко човек да не праел и нејадел, па ќе се убедуваме.

И пак, ќе додадам оти се бега од темата. Законот не ти забранува правење ајвар.
Туку понастрана од јавните површини.

Исправно.

Најди ми едно семејство што успеало да се прехрани само со ајвар преку цела зима!
И јас ќе ти донирам 100 тегли.
Моето семејство.
Винстон, земај теглите, делиме фифти-фифти.

Точно дека треба да се внимава на околината, но постојат спорни моменти кај луѓе, фамилии кои живеат во станбени згради. Реално.

E pa do Vladata e da znaesh koga nepismeni gi stavile u komisija za praenje vakov zakon ...toj u Vlada ne razbira sustinata ...

Neka kaznat ako ostavi djubre nadvor toa PEKI a ne da ne moze da si samopomogne siromasniot da prezivee...

A ti bratot sto ke davash 100 tegli ...na kolku familii si spremen da dades ?

Jas od vek i vekov u moja zgrada samo najsiromashnite pravea ajvar pred zgrada ... kaj da ide toj da prai ajvar na struja mu e skapo ne moze na rerna go prai , zar da go prai doma na terasa pa ne daj boze se zapali stanot i gi zapali site ????

Treba malce usul da se ima za gladnite i siromashnite nebitno koja partija se i tie se luge , a decata od ajvar lebce i sirence ako kapne na tri dena poveke ne gledaat so meseci.

Zamisli plata eden raboti da receme 200 evra za 4 dushi ... zanes kolku gi ima takvi ?

Mnogu...

Aj ti so 200 evra prehrani gi 2 deca i zena i sebe ? A kamo za struja, za parno, za obleka , za konduri NE SE PRAJ SLEP ... realnosta e taa

Zboram za luge nad 40 godini koi imaat mali deca i nemaat moznost za vrabotuvanje po kafichi ...chuvari, vozachi, chistachi a decata im patat za chokolado koe go gledaat samo na filmovi .

Odma da se ukine zakonot ili da se moderira oti taka e PRAVEDNO

Abe ubavo ti rece Bratot.Zakonot ne brani pravenje ajvar.Neka si pravat koj gi brani?Obicno u zgradi u potkrovje ili podrum ima posebni prostorii bas za takvi raboti.Ete ja napraiv godinava taka.Super izleze.

И ја прост, зашто у двор да дозволувам да ми прљат и чадат 3-4 викенда по ред, пријатели кои живеат по згради :toe:

Па и ја ќе тркнам до Градски Парк ќе распалам ќумбе, може и скаричка... што ебам кој ќе чисти после мене или на кого му смрдело.

А тој што купил стан во ГРАД, неможе да континуира со селскиот начин на живеење.
Уште кокошки и кози да врзат пред зграда.

посмешен закон не сум слушнала, уште што нема да измислат :vozbud:

чекај полека ке смисли уште некој закон груевски само за тоа го бива него му требаат пари и него и на тие околу него:pos2::pos2::pos2:

Живеам во зграда...викенд...не сум на работа, сакам да се одморам, да се релаксирам...има уште топли денови и сакам да пијам кафе на терасата...
Си седнувам со кафето...и ми чади и мириса...
И што сум јас должен да ми мириса и да ми чади пред носот??!!!
Поддржувам такви закони.
Сакаме во Европа, нели?
Таму оддамна ги има и се почитуваат истите тие закони, многу оддамна.

Живеам во зграда...викенд...не сум на работа, сакам да се одморам, да се релаксирам...има уште топли денови и сакам да пијам кафе на терасата...
Поддржувам такви закони.
Сакаме во Европа, нели?
Ама во Европа има европски плати а не како нашите и тие можат да си дозволат да си купуваат зимница а нашиот народ тоа неможи да си дозволи домашниот ајвар е и подобар, повкусен и далеку поефтин од оној купечкиот.
Како на постарите генерации не им пречело ни џад ни ништо а сега на нас се ни пречи???:nesvest:

Посебно ако не се квалитетни пиперките ке биде 150 евр.

Поддржувам такви закони.
Сакаме во Европа, нели?

Evropa od mnogu odamna gi pochituva zakonite ama tie ne znaat shto e ajvar,pindzur ili lutenica? :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom