- Член од
- 30 јуни 2008
- Мислења
- 2.802
- Поени од реакции
- 99
Добро бе... па колку ли ајвар треба да прават за да се ранат од тоа цела зима?
Ако толку ти бил ајварот неоходен за живот.
Дај не забегувајте, правеле ајвар за да се прехранат.
И кисели краставички да не прават за да се прехранат?
Цената за тегла ајвар во продавница споредено со количината на ајвар правена дома, плус 2те дена работа и сл. мислам дека нема голема разлика. Ако се парите главниот аргумент.
Според мене ајварот се прави дома, зашо се знае шо е домашно е најубаво, си го правиш по свој вкус.
Сега се прашувам како ли ќе ја преживеам зимава само со 3 тегли ајвар ( неможат да ми пратат појќе јбг) :pos2:
Ne e ubavo da se smeesh na tudja nesreka ima mnogu gladni vo RM koi cela zima jadat samo leb i ajvar.
I za nekogo razlikata vo cena od 100 denari vo tegla e astronomska ... zatoa ateriraj... :nenene:
Na 100 tegli on ke izgubi 10 000 denari sto za nekoj stecaec ili nevraboten so dve deca e BOGATSTVO...
Izgleda mi nikad ne si bil gladen pa ne znaesh kako e mama tato ke pratat tri tegli i ti si miren... toj sto ima sigurno nema da pravi Ajvar ... aj moze za zabava selski obicai da se popie nekoja rakija u nekoja vikendica ama toj sirot sto gi mkne preku 200 kila piperki za da se prehrani zimata ne mu e do smeenje :nenene: