Кавадарци 11/12 Септември 2010

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Локација
Кавадарци
Следниот викенд во Кавадарци ќе се одржи трка, и официјално е потврдена. Ја отварам темата затоа што нема посебна а и да ја видат повеќе луѓе. Се одржува викендот после неработни денови, плус Гроздобер :helou:, така да не би требало да ја пропуштите. Ако времето дозволи ќе биде одличен викенд. Секако ќе има и фотки за тие што нема да дојдат.

Програмата ја има овде, па кој не е зафатен слободно нека повели во Кавадарци

2.jpg

Кој нема да дојде запцуена е! ;)

Ке има трка со магариња од старата автобуска до плоштадот... :D :D :D

Aj sea tie sto se od kavadarci da kazat kakva e stazata se slusaat muabeti mnogu mazen bil asfaltot :toe:
Kako i da e tamu sum i dvata dena neznam kolku zabelezavte i dvata dena ke ima trka ne e kako porano sabota trning nedela trka, sega e sabota dva treninga i trka i nedela eden trening i trka.
Ej i da preporacate nekoja dobra kafana :pos2:

Aj sea tie sto se od kavadarci da kazat kakva e stazata se slusaat muabeti mnogu mazen bil asfaltot :toe:
Kako i da e tamu sum i dvata dena neznam kolku zabelezavte i dvata dena ke ima trka ne e kako porano sabota trning nedela trka, sega e sabota dva treninga i trka i nedela eden trening i trka.
Ej i da preporacate nekoja dobra kafana :pos2:

Да, асвалтот е мазен, исто како нов, иако е стар многу години...Има сега некои делови малку напукнат, ама тоа е многу малку. Ти ќе се тркаш?

За кафана, лесно се наоѓаат...btw ќе има една голема кафана на отворено, во малиот парк спроти полицијата, дегустација на вино, ракија и многу скара :)

Јас во сабота имам скроз блиска свадба така да најверојатно нема да следам, ама ќе гледам да бидам свеж за недела да бидам таму, мада ќе имам уште обврски.
Утре одам нагоре и ќе минам од таму, слушам ставале ограда (банкини), а за дали е освежен асвалтот не знам.

која будала ја премести трката на пониква за да се одржи во кавадарци?
најдобрата стаза е на пониква кој нема дојдено нема видено ништо од ридско брзинските трки

Да, асвалтот е мазен, исто како нов, иако е стар многу години...Има сега некои делови малку напукнат, ама тоа е многу малку. Ти ќе се тркаш?

За кафана, лесно се наоѓаат...btw ќе има една голема кафана на отворено, во малиот парк спроти полицијата, дегустација на вино, ракија и многу скара :)

A be ne treba da e mazen asfaltot :D treba da e rapav da drzat kolite vo krivini a toa za dupki ne se ni somnevam nemalo da se vozat trki ako imalo dupki.
Inace jas ne vozam ama toa ke bide vo bliska idnina koga ke vozam :D
A za toa kafanata bas me izraduva

--- надополнето ---

Јас во сабота имам скроз блиска свадба така да најверојатно нема да следам, ама ќе гледам да бидам свеж за недела да бидам таму, мада ќе имам уште обврски.
Утре одам нагоре и ќе минам од таму, слушам ставале ограда (банкини), а за дали е освежен асвалтот не знам.

Ako uspees od svadba da dojdes svez na trka jas licno ke ti cestitam i te castam vo kafana :D trkacite na trka odat mamurni ti svez ke bides :pos2:
Cekam report od staza pozz

--- надополнето ---

која будала ја премести трката на пониква за да се одржи во кавадарци?
најдобрата стаза е на пониква кој нема дојдено нема видено ништо од ридско брзинските трки

Od vozacka strana dosta atraktivna e ponikva a od strana na gledac bas i ne e nesto posebna a inace mnogu zahtevna staza vo nekolku navrati ja imam vozeno i nikako prvi lakt da go pogodam se produzuvam pravo :D

A inace go podrzuvam ova sto vovedoa novi stazi da se razmrda malce sportot site kafani vo Kocani gi pominav dosadno e vekje :D

Денес успеав да бидам таму саат време и гледав само тренинг, трката морав да ја пропуштам :( Слики и нешто ситно материјал утре.

Да, и тоа успеав да го пропуштам. Најверојатно пробувал да постави рекорд :vozbud:

Боки, беше во Кавадарци?

Да, и тоа успеав да го пропуштам. Најверојатно пробувал да постави рекорд :vozbud:

Боки, беше во Кавадарци?

Бев и двата дена и искрајно сум изненаден колку публика имаше може да се каже и повеќе од водно а за бројот на коли нема ни да коментирам не памтам толку малце коли да имало на некоја трка. Саботата имаше одлична трка без инциденти додека во неделата за време на првиот тренинг се удри Дејан Саздов со југо ама немше голема штета ама прекин долг. Потоа на трка Сејфти кар пред да ја отвори трката се кашува да ја провери стазата и му мерат време и се збрцува пак голем застој и на крај Никола Донев на место кај што се кочи мислел дека доаѓа криви на со пуна гас и буквално прелета преку банкина. За среќа во горенаведините инциденти нема повредени а матареијална штета еден куп како и да е добра трка на која се дознаа некој Шампиони :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom