Карти!

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
пред 2 години, се играфме со децата „ Ќент “:smir:

јас играм само биљот и покер :D... а да не знај некој можам да купам комплет сет за покер или само чипови , нема везе..

Карти играме на лето некогаш ко ќе се собериме друштво..Најчесто играме хант,макао,магаре,црн поп....и сл:wink:

Порано речиси секој ден играв...
Сега веке НЕ! Досади ми

karti sekoj den osven petok i sabota i toa strogo beljot so stogo odreden tim ne sakam da igram so nekoj koj ne znae nitu da mi e ortak nitu protivnik si imam odredeni lica so koi igram a retko nekogas bi poigral so nekoj na primer gostin ili slicno ali onaka inace drugoto si go sveduvam na profesionalizam

Хахаха до пред една година во маало игравме многу Магарац и местевме цело време еден :pos2: Имавме и закон казни.
Исто и кент игравме многу... ама магарац... ЗАКОН! :helou:

Покрај компјутеров, дома тешко време да најдам за карти. Играм секогаш кога сум некаде со друштво, на одмор, на излет, екскурија...итн. Или може да се случи некогаш, кога сестра ми седи на пс, да играм карти со мајка ми (Бриџ, се разбира), ама и тоа ретко.

Знам да играм скоро се:) Бриџ, макао, кент, џандар збира, табланет, црн поп, магарец, покер...и ај доста беше набројување:) Ама најдобра сум во бриџ, се разбира:) Добар тренинг од мајка ми имам:pos2::pos2:

Е карите се најубава разонода во студенските денови, посебно кога не ќе ти се учит и ќе си речиш ај уште една , ај уште една па после ќе си речиш ај "ќе учам утре"- а тоа се разбира е најголемата студенска лага:pos2::pos2::pos2:
најинтересни игри со карти ми се хант и табланет

пред 2 години, се играфме со децата „ Ќент “:smir:
И ние играфме се „ Кент “ Кул е :smir::helou::smir::helou::smir::helou::smir::helou:
Една иста личност, со 2-3 или повеќе Јузери.:tapp:
Сам себе убијал.

ОнТопик: Играм карти на лето, зима некако не оди.:)

Често играм карти, не само кога сум на летен одмор, туку и зимно време со пуканки и чај добро оди :smir: Инаку најмногу играм бриџ, тоа ми е омилена игра, другите некако ми се едноставни. И можам да кажам дека по толку години играње знам да лупнам добар хант:pipi:

Дај бе кажете како се игра бриџ?
Е како да ти кажеме овде, на форумов? Треба да ти покажеме, има доста правила и финтици:smir:

Играв од по одамна.. сега веќе не. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom