Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ние македонците шо сме ?Carefour vo Francija e market kade kupuva najniskata klasa.
А ние македонците шо сме ?
Висока класа ?![]()
Млекара Тетово е производител на тоа Кисело млеко исто сирењето и кашкавалот кој го продаваат со намалена цена.на некоја млекара која не е влезена во веро и тинекс, можда и ќе и се исплати. "вардарско" косело млеко?? Чив производ е тоа?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Вечер,вечер... дали знаете што е пазарен принцип?!Но, трговците кои легитимно работат и се претставуваат во свое име, како Тинекс, Веро, Скопски пазар или Камфуд... имаат проблем затоа што конкуренцијата им продава артикли под дампинг цени и го нарушува пазарот надвор од трговските и законските прописи. Ова резултира со најави на Тинекс, Веро, Скопски пазар... до производителите на овие артикли дека нема да набавуваат од нив бидејќи истиот производ им го даваат на Бугарите од Карфур со непазарно мали цени.
Ајјјј КСТ.... и тоа у ладна вода! Вечер објавил што тоа мистер Тодоровиќ градоначалникот од нивната (портокалова) листа..... ќе превзел во врска со добавувачите!? Смрадови! Ме боли мене уво чив е Карфур.... битно ми е да купам телевизор наместо за 15000 за 13000. да купам евтини намирници за широка потрошувачка.... треба да отвортат 10 Карфора по населбиве па че го ебам јас мангава да видиме кој ќе му влезе у маркет! И така ми е преку оној шо се тресе од градоначалников! Пази курца.... и мистер Tinex и останатите: продавале Карфор по дампинг цени!? Што? Ви го еба прометот а? Па нели е слободно формирање цени? Сакаат државата да ги одредува цените? По се ми изгледа дека ќе се вмеша! Апашишта! Градете катни гаражи, градете пазари.... само напред! Не сметавте на ваков пад на прометот а? Ееее убаво е некој барем да ве исекса! Колку да ви докаже дека сте смртници!
Ненормална работа...Латас и ИвонаОсвен со лажната промоција низ познат европски бренд, Карфур врши измами на македонскиот пазар и со цените на производите. Имено, од стотиците артикли неколку десетици артикли, и тоа сите од македонски производители, се продаваат по цени помали од набавните.Ова, на прв поглед, е добро за дел од купувачите кои се токму за нив заинтересирани. Но, трговците кои легитимно работат и се претставуваат во свое име, како Тинекс, Веро, Скопски пазар или Камфуд... имаат проблем затоа што конкуренцијата им продава артикли под дампинг цени и го нарушува пазарот надвор од трговските и законските прописи. Ова резултира со најави на Тинекс, Веро, Скопски пазар... до производителите на овие артикли дека нема да набавуваат од нив бидејќи истиот производ им го даваат на Бугарите од Карфур со непазарно мали цени.
Ваквата најава може сериозно да ги загрози производителите од Македонија бидејќи најголема продажба остваруваат преку наведените трговски ланци, а не преку грчко-бугарскиот таканаречен Карфур. Тоа, секако се одразува и на работните места кај производителите и нивните бизнис-планови.
Деновите производителите се подготвуваат да престанат со испорака кон Карфур доколку не се држи до договорите - да продава според пазарни цени,бидејќи начинот на кој почнале да работат го нарушува пазарот и севкупните бизнис интереси во производството и трговијата.
вака исто и А1 ја „штитеа“ државата од производи без декларација, па видовме како завршија. можеби не директно поради тоа, ама сепак. кога човек нереално ќе се заборави во својата „величина“ - сешто бидува. да не треба после да фаќаме сеир ко ќе дојде ѓаволот по свое....Ненормална работа...Латас и Ивона![]()