Канада ја забрани песната “Money for Nothing’’

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Која година е, да не 1984-та?

The Canadian Broadcast Standards Council yesterday banned Dire Straits' 1985 track "Money for Nothing" from Canadian airplay over its use of the word "faggot".

http://www.rollingstone.com/music/news/dire-straits-money-for-nothing-banned-in-canada-20110114

watch

Сигурно некој се нашол навреден

Запалувачите на книги се вратија :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:.

(See the little faggot with the earring and the makeup
Yeah buddy that's his own hair
That little faggot got his own jet airplane
That little faggot he's a millionaire)

Песната е од 85та....а они сега ја забрануваат? :)

Ја скинале една од најголемите на сите времиња! Ако, нека се трујат со Лејди Гага :toe:

Ништо чудно де луѓе,
тоа е Канада,
секој има право да биде што сака.
Па нема таа песна тоа да го оспори.
Ништо чудно.

И Неправда од Лева Патика беше банирана за време Југославија.:toe:

не очекував вакво нешто од Канада.. па и они биле само една "нормална" демократија

Западните „демократии“ почнаа да применуваат комунистички мерки?! Доказ дека светот отишол УПМ. Патем кај најдоа сеа во 21 век кога информацијата е секаде достапна да забрануваат песни. Нема да ја има на радио и ТВ, ама гооооолем број на луѓе ја имаат дома во mp3, CD, касета, винил (ако знае некој уште некој медиум за чување на музика нека допише).

Патем сега откако ја прочитав целата вест, се чудам, геј права... оф мори мајко. Педерски работи. Ептен педерски.

Се прашувам дали ќе го забранат и South park-поради претераната употреба на зборот f.No,not Jew.

Западните „демократии“ почнаа да применуваат комунистички мерки?! Доказ дека светот отишол УПМ. Патем кај најдоа сеа во 21 век кога информацијата е секаде достапна да забрануваат песни. Нема да ја има на радио и ТВ, ама гооооолем број на луѓе ја имаат дома во mp3, CD, касета, винил (ако знае некој уште некој медиум за чување на музика нека допише).

Патем сега откако ја прочитав целата вест, се чудам, геј права... оф мори мајко. Педерски работи. Ептен педерски.

За жал светот одамна е скроз отиден УПМ ... јас колку што знам еден од главните амандмани во Уставот на САД е слобода на говорот ( а мислам дека и во Канадскиот Устав го има истото) , така да ова може да е само поради се поголемата власт и моќ која што ја имаат педерите ( Faggots ) секаде во светот ( фала Богу кај нас сеуште не е така ) ... иначе во право си , џабе им е забраната за песната ( која патем речено е една од најдобрите песни на Dire straits и општо како песна ), кога сите си ја имаат дома снимена на некаков медиум . Како што е тргнато за некоја година може да се случи и да се заврши во затвор за било каква употреба на зборот педер ( пример : се сретнуваш со некој пријател в`чаршија после подолго време и после поздравот “кај си педерче , од кога те немам видено “ , ти доаѓаат двајца униформирани полицајци од специјалната едница за борба против валкањето на ликот и делото на светите педери и те фрлаат во затвор да одлежиш 3 години поради вербален деликт против фините и воспитани хомосексуалци ) .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom