Камери во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата smart ass
  • Време на започнување Време на започнување
Не се работи за тоа кого тие камери го набљудуваат, се работи за тоа дека не е пријатно чувството да одиш по улица а да знаеш дека секој твој чекор е посматран од некој.

Пријатно или не, камери ќе се стават и истите ќе придонесат за подобра безбедност. Шеткај се по улица и не мисли на камерите. Едноставно. :)

Не дека сега не е, и сега е, немојте да мислите дека сме толку заостанати и немаме никаква технологија, напротив, истата опрема што се користи по амерички филмови ја има и кај нас, ама барем не го знаеме тоа.
Ех ме насмеа. Таа технологија што ја гледаш до CSI, MSI и остали амерички телевизиски срања, не постои ни кај нив, а камоли кај нас. Нема кај нас такви технологии. Кај нас се прислушкува и тоа се и тоа секого и тоа има два вакви системи во државата. Едниот легален, другиот semi-легален. :icon_lol:

Не спомнав никаде воајеризам, туку реков дека е почеток на тоталитаризам, затоа што со надгледувањето како што реков и претходно, сигурно ќе има и злоупотреба, а и плус не е исто да се движиш по улица знаејќи дека некој те посматра и доколку не би имало камери.
Значи ли дека и Енглеска е тоталитарна држава, таму има највеќе камери, споредбено со останатите држави. Поточно Лондон е најнабљудуван град во светот. Имаат и камери по автопатиштата (од оние со по пет ленти по правец, хеј може тие во центарот за набљубување фатиле некој како општи во кола поред пат :) ). Замисли колку ли возила поминуваат таму на таков пат, ако постои прекршок камерите се фаќаат и тоа сосе регистарски таблици во висока резолуција. И тофа.

Ех ме насмеа. Таа технологија што ја гледаш до CSI, MSI и остали амерички телевизиски срања, не постои ни кај нив, а камоли кај нас. Нема кај нас такви технологии. Кај нас се прислушкува и тоа се и тоа секого и тоа има два вакви системи во државата. Едниот легален, другиот semi-легален. :icon_lol:

Значи ли дека и Енглеска е тоталитарна држава, таму има највеќе камери, споредбено со останатите држави. Поточно Лондон е најнабљудуван град во светот. Имаат и камери по автопатиштата (од оние со по пет ленти по правец, хеј може тие во центарот за набљубување фатиле некој како општи во кола поред пат :) ). Замисли колку ли возила поминуваат таму на таков пат, ако постои прекршок камерите се фаќаат и тоа сосе регистарски таблици во висока резолуција. И тофа.

Не се лажи себеси. Истата опрема што ја гледаш на CSI, ја имаат и кај нас. Не сме до толку заостанати. И секако, тоа не е никаде потврдено во јавност поради многу фактори, за да се лажат уште ситните криминалци дека нема да ги фатат. Што мислиш, форензичарите кај нас на гравчиња гледаат? Само што ви мачкаат очи на телевизииве со тие, ситните риби, додека вистинските криминалци ги бркаат баш ко на филмови, а обичните граѓани за тоа не знаат и не би требало да знаат.

Да, во Лондон има камери зошто ни сами не знаат колку пати имале терористички напади и закани и подметнати бомби. Кога беше последниот пат кога имаше терористички напад во Македонија?

Не се лажи себеси. Истата опрема што ја гледаш на CSI, ја имаат и кај нас. Не сме до толку заостанати. И секако, тоа не е никаде потврдено во јавност поради многу фактори, за да се лажат уште ситните криминалци дека нема да ги фатат. Што мислиш, форензичарите кај нас на гравчиња гледаат? Само што ви мачкаат очи на телевизииве со тие, ситните риби, додека вистинските криминалци ги бркаат баш ко на филмови, а обичните граѓани за тоа не знаат и не би требало да знаат.

Пак ќе ти повторам, нема таква технологија кај нас (пример, машина за анализа на DNK има само една во целата држава и таа се наоѓа во МАНУ и прашање е колку е стара и дали воопшто функционира). А добар дел од тоа што гледаме по ТВ го нема ни во USA. Дел од чудесните направи се производ на фантазијата на момците и девојките од Холивуд.

Да, во Лондон има камери зошто ни сами не знаат колку пати имале терористички напади и закани и подметнати бомби. Кога беше последниот пат кога имаше терористички напад во Македонија?

А бе каков тероризам, видео надзорот на јавни места е имплементиран уште пред 15 години. Тероризмот не беше причина за ставање на камери. Станува збор за нормалните држави. Една од нив е Енглеска.

Пред 15 години, немаше ни Т од тероризам. Барем не во размери какви сме навиканти да го гледаме во последните години.

Пак ќе ти повторам, нема таква технологија кај нас (пример, машина за анализа на DNK има само една во целата држава и таа се наоѓа во МАНУ и прашање е колку е стара и дали воопшто функционира). А добар дел од тоа што гледаме по ТВ го нема ни во USA. Дел од чудесните направи се производ на фантазијата на момците и девојките од Холивуд.

Не навлегувам понатаму, ќе се задржам на овој дел. За да не испадне дека зборам на празно, еве, имало и изјава во јавност, стара веќе три години. Незнам какви се твоите сознанија, но ми потврдиле и стручни лица дека Македонија располага со таква опрема.

Пљачка е ова бе, мамето нивно ајдутско.

........пак само си кукаме,се ку.чиме на нет,форуми и пак ни се мешаат во нашата приватност,и пак ние сме дел од т.н. контролирање на власта...... и ПАК НЕМА НИШТО ДА НАПРАВИМЕ:kesa:

Бегај бе ова ВМРО упропасти се.Нема веќе од што да крадат и ајде од камери од куротресење ќе крадат.Народов нема леб да јаде до тоа дереџе дојде уште он камери закони за пушење ќе донесува кој се паднати у сите европски земји перд 2 години.Не дека и друг да дојде ќе ја опраи ситуацијава али се е пљачка сакам да кажам.:smir:

Бегај бе ова ВМРО упропасти се.Нема веќе од што да крадат и ајде од камери од куротресење ќе крадат.Народов нема леб да јаде до тоа дереџе дојде уште он камери закони за пушење ќе донесува кој се паднати у сите европски земји перд 2 години.Не дека и друг да дојде ќе ја опраи ситуацијава али се е пљачка сакам да кажам.:smir:

А бе Мичо знаеш дека нема политика на форумов?!?
Темата е камерите во Скопје ...

Нема политика на форумов, ама цел свет и цела држава ни е политика.У се има политика у спорт у евровизија у школо у се.
Јас си пишав како мислам, ако му смета на некој нека ме избрише слободно.Што да праам кога има над мене луѓе.
Извини ако те навредив немав намера.

Нема политика на форумов, ама цел свет и цела држава ни е политика.У се има политика у спорт у евровизија у школо у се.
Јас си пишав како мислам, ако му смета на некој нека ме избрише слободно.Што да праам кога има над мене луѓе.
Извини ако те навредив немав намера.

А бе Мики бе ...
Кој те лаже дека се е политика, па и цел свет бил политика ...
Освен политка има и други ствари ... жени, секс, забава, дроги, алкохоли, коцка, култура, филм, театар итн

Не бе не се навредив зашто да се навредам, само муабет си правиме ...

zosto vi smeta ova so kamerive na nekoj od vas be a? pa dosta se divee po ulici, i luge ginat, i ne se znaj ni koj kaj tera ni nisto!! pa treba da ima nekoj red pickamu. ednas, dvapati ce te shtavat na crveno, pa ce te vidam posle dali ce pominis. i za nekoja god ce vidis odma kako druga slika ce se dobija vo soobrajkajot! i za toa za cigarite..so tuku se bunite ne znam..eve 2 i pol god sum vo avstralija, i kameri ima na sekoja vtora raskrsnica, i ne se pusi na javni mesta, PA ZIV SUM!!! i mene me shtavija 2 pati za brzo vozenje, pa sega druga e pesnata ko ce sednam vkola.inace i jas sum pusac ali go poddrzuvam zakonot za zabrana, a isto i ova so kamerite. i ne e toa za budzetot ili ne znam so, posto toa e sitna riba vo kasata, tuku stvarno treba a se ima nekoj red
pozz do vas :smir:

Јас лично сум за поставување камери на сите поголеми раскрсници, и не само за во Скопје. Кој и како ќе ги става не ме интересира, се додека функционираат за тоа што се поставени, а тоа треба да биде „ловење“ на прекршоци. Поминуваш на црвено, или возиш пребрзо... те фаќа камерата и ти стига честитка дома со напишана уплатница. Еднаш-два пати така, па да ги видам мангупите кои вријат цела вечер, особено во викендите кога е пораздвижено.

А бе Мики бе ...
Кој те лаже дека се е политика, па и цел свет бил политика ...
Освен политка има и други ствари ... жени, секс, забава, дроги, алкохоли, коцка, култура, филм, театар итн

Не бе не се навредив зашто да се навредам, само муабет си правиме ...

И коцката е политика ... еве коце сака коцка да става на плоштад :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom